Αρχική Μόνιμες Στήλες Ομορφιά Συμβουλές για ένα σωστό μακιγιάζ

Συμβουλές για ένα σωστό μακιγιάζ

0
makigiaz 628x

makigiaz 628x

Έξυπνα και χρήσιμα tips!

Το πρώτο βήμα για ένα σωστό μακιγιάζ είναι να απλώσουμε την υδατική κρέμα, που την αφήνουμε να απορροφηθεί για 5′. Μετά βάζουμε το make-up και περιμένουμε και πάλι για ένα λεπτό. Αμέσως μετά τοποθετούμε την πούδρα και το concealer. Η πούδρα μπαίνει με πινέλο ή με pon-pon και καλύπτει τη γυαλάδα του make-up. Πολλές φορές οι γυναίκες βάζουν μόνο πούδρα, χωρίς make-up, αλλά έτσι δεν καλύπτονται οι ατέλειες. Μετά περνάμε στο μακιγιάζ ματιών,δηλαδή σκιά, μολύβι ή eye liner, μακιγιάζ φρυδιών και μάσκαρα. Στη συνέχεια βάζουμε το ρουζ. Έπειτα μπαίνει το κραγιόν και τελευταία το περίγραμμα με μολύβι ώστε να γλιστράει πάνω στο κραγιόν και η γραμμή να μπει ίσια. Το κραγιόν απλώνεται από το κέντρο των χειλιών, ανεβάζουμε το V των χειλιών και μετά φτιάχνουμε τις γωνίες είτε γεμίζοντας τες είτε όχι.

Για τέσσερα προϊόντα που πρέπει να προσέξουμε περισσότερο έιναι: το make-up, την πούδρα, το concealer και τη μάσκαρα. Το make-up και η πούδρα μπαίνουν πάνω στο δέρμα, η μάσκαρα πάνω στις βλεφαρίδες και το concealer στην ευαίσθητη περιοχή των ματιών, άρα πρέπει να είναι πολύ καλής ποιότητας.

Διορθωτικό Μακιγιάζ

Χείλη

Κανονικά χείλη: Βάζετε make-πούδρα και τονίζετε το V των χειλιών με μολύβι.
Λεπτά χείλη: Βάζετε make – up και πούδρα. Ξεκινώντας από το V των χειλιών, σχεδιάζετε καινούργιο περίγραμμα μεγαλώνοντας τα χείλη, χωρίς όμως να ξεφεύγετε πολύ από τη φυσική γραμμή τους. Προτιμάτε ανοιχτόχρωμα κραγιόν και περιγράμματα.
Σαρκώδη χείλη: Βάζετε πούδρα και make – up. Ακολουθείτε το περίγραμμα τους ή μπαίνετε λίγο πιο μέσα με το μολύβι. Δεν γεμίζετε υπερβολικά τις άκρες. Χρησιμοποιείτε σκούρα χρώματα και αποφεύγετε τα lip gloss.
Χείλη με ρυτίδες: Βάζετε πούδρα και make – up. Τεντώνετε απαλά με τα δάχτυλα σας κάθε σημείο που βάφετε. Σχεδιάζετε
το περίγραμμα και βάζετε λιπαρά κραγιόν. Αποφεύγετε τα στεγνά κραγιόν.

Βάλτε σωστά το ρουζ

Αν θέλουμε το μακιγιάζ να φαίνεται πιο φυσικό, βάζουμε, το ρουζ στο κέντρο των ζυγωματικών. Αν το θέλουμε πιο έντονο και βραδινό, τότε τονίζουμε την περιοχή κοντά στους κροτάφους.
Στα στρογγυλά πρόσωπα το ρουζ μπαίνει χαμηλά ενώ στα οβάλ το ρουζ μπαίνει πάνω από την περιοχή που σχηματίζεται όταν ρουφάμε τα μαγουλά μας.

Αν το πρόσωπο σας έχει έντονες γωνίες, προτιμήστε ρουζ σε ματ αποχρώσεις που τοποθετείται στο κέντρο των ζυγωματικών, τριγωνικά σβήνοντας προς τους κροτάφους.

Μύτη

Για να δείχνει πιο…
Στενή: Σκιάζετε τις δύο πλευρές της από την εσωτερική γωνία των ματιών μέχρι τις άκρες της, χαμηλά. «Φωτίζετε» σε όλο το μήκος της μύτης μέχρι την άκρη της.
Μακριά: Σκιάζετε κατά μήκος τις δύο πλευρές της. Ξεκινώντας από τη βάση, «φωτίζετε» κατά μήκος μέχρι την περιοχή ανάμεσα στα φρύδια.
Κοντή: Σκιάζετε στο κάτω μέρος της και στα ρουθούνια. «Φωτίζετε» ξεκινώντας λίγο κάτω από το ύψος των ματιών μέχρι τη σκιασμένη επιφάνεια.

Μάτια

Ανοδικά μάτια: Η εξωτερική γωνία ανεβαίνει προς τα πάνω.
Η γραμμή του περιγράμματος στο πάνω βλέφαρο ξεκινάει λεπτή στην εσωτερική γωνία του ματιού, περιβάλλει την καμπύλη του βλεφάρου και τελειώνει ευθεία. Χρησιμοποιήστε σκιά σε δύο τόνους. Αν το μάτι είναι μικρό, τοποθετήστε λευκό μολύβι στο εσωτερικό του κάτω βλεφάρου.
Καθοδικά μάτια: Η εξωτερική γωνία κατεβαίνει προς τα κάτω.
Χρησιμοποιήστε σκιές σε δύο τόνους, ανοιχτό και σκούρο. Σχηματίστε γωνία η οποία να τελειώνει ανοδικά στο βλέφαρο. Η γραμμή του περιγράμματος ξεκινάει λεπτή από την εσωτερική γωνία του ματιού και παχαίνει σταδιακά από τη μέση του βλεφάρου έχοντας ανοδική τάση.
Εξόφθαλμα μάτια: Οι βολβοί των ματιών προεξέχουν.
Επιλέγετε την τεχνική smokey eyes. Δίνετε έμφαση στα τόξα των φρυδιών με ανοιχτόχρωμη σκιά. Η γραμμή του περιγράμματος ξεκινάει φαρδιά απ’ την εσωτερική γωνία και τελειώνει το ίδιο φαρδιά στην εξωτερική γωνία.
Πυκνόφθαλμα μάτια: Μάτια πολύ κοντά
Χρησιμοποιήστε σκιά σε δύο τόνους. Δώστε έμφαση στην εξωτερική γωνία επιλέγοντας ανοιχτόχρωμες και ματ σκιές. Το περίγραμμα ξεκινάει λεπτό από την εσωτερική γωνία και παχαίνει σταδιακά.

Επιλέξτε μάσκαρα

Οι τρίχες στο βουρτσάκι πρέπει να είναι κοντές και στρογγυλές. Στη μέση οι τρίχες πρέπει να είναι ακόμα πιο κοντά κομμένες ώστε να σχηματίζεται μια «λακουβίτσα». Αυτό το βουρτσάκι πιάνει ακόμα και την πιο μικρή τρίχα και κάνει τις βλεφαρίδες πιο πυκνές και πιο μακριές.

Συμβουλές από το «ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΙΤΑΣ & ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΚΟΛΥΒΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ & ΣΙΑ Ε.Ε.» που επιμελήθηκε η κα Γκικοπούλη Σοφία, υπεύθυνη του τμήματος αισθητικής του κέντρου. Στο χώρο μας μπορείτε να ακολουθήσετε οποιαδήποτε θεραπεία ή να προμηθευτείτε οποιοδήποτε προϊόν σας ενδιαφέρει.

Προηγούμενο άρθροΒίντεο από τον Αγώνα Ανοιχτής Θαλάσσης του ΝΟΛΕ
Επόμενο άρθροΕλπίδες/Οδυσσέας VS Πανλευκάδιος: Βίντεο και φωτογραφίες