Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Πως να φροντίσουμε το δέρμα μας το Φθινόπωρο

Πως να φροντίσουμε το δέρμα μας το Φθινόπωρο

0

Η θερμοκρασία δεν είναι το μόνο πράγμα που αλλάζει το φθινόπωρο – το ίδιο συμβαίνει και στο δέρμα! Καθώς τα δέντρα ρίχνουν τα φύλλα τους, το φθινόπωρο είναι η εποχή που αφήνουμε στην άκρη την καλοκαιρινή ρουτίνα φροντίδας του δέρματος μας και προετοιμαζόμαστε για την κακοκαιρία.

Το φθινόπωρο συνήθως έχουμε να αντιμετωπίσουμε πολλά θέματα ταυτόχρονα: μελάγχρωση (ανομοιόμορφος χρωματικός τόνος δέρματος) από την εκτεταμένη έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία, θαμπό δέρμα από την ξηρότητα ή την αφυδάτωση και ερυθρότητα από τις εποχιακές αλλεργίες ή την ευαισθησία του δέρματος. Χρησιμοποιώντας προϊόντα κατάλληλα για το φθινόπωρο στην καθημερινή συνταγή φροντίδας του δέρματός μας, μπορούμε να βοηθήσουμε στην ανάπλαση, ενδυνάμωση και επανάκτηση της ισορροπίας του δέρματός μας μεταξύ καλοκαιριού και χειμώνα.

Ξεκινήστε λοιπόν να φροντίζετε το δέρμα σας  με μια  θεραπεία απολέπισης,η οποία θα αφαιρέσει τα νεκρά κύτταρα και θα μειώσει τις δυσχρωμίες.  Μετά προχωρήστε στην ενυδάτωση του δέρματος. Και πως θα το πετύχετε αυτό ? Τοποθετώντας κατάλληλες μάσκες ή αναζωογονητικές θεραπείες, μπορείτε  να προσφέρετε στο δέρμα σας τη σωστή ποσότητα βιταμινών, μετάλλων, λιπαρών οξέων κλπ. Αυτή η διαδικασία, αυξάνει την ελαστικότητα του δέρματος και της όψης γενικότερα.

Και τέλος  φροντίδα του δέρματος το φθινόπωρο σημαίνει δραστηριότητες που στοχεύουν στην προστασία του, ενάντια του κρύου, των ανέμων, της όξινης βροχής, των τοξινών, του ξηρού αέρα σε θερμαινόμενα δωμάτια. Μια καλή κρέμα χειλιών θα είναι χρήσιμο για την προστασία τους, καθώς δεν θα ξεραίνονται και δεν θα ξεφλουδίζουν. Επίσης τα καλλυντικά με ενυδατικά, όπως είναι τα έλαια, χάρη στα οποία το δέρμα θα είναι όμορφο και υγιές, ακόμα και το φθινόπωρο, πρέπει να είναι στα προϊόντα που χρησιμοποιείτε. Εάν θέλουμε να κάνουμε μια πιο εντατική θεραπεία στο δέρμα μας, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη βοήθεια ενός επαγγελματία αισθητικού. Στο ινστιτούτο ομορφιάς, υπάρχουν ειδικές κατηγορίες θεραπειών που έχουν δημιουργηθεί για το φθινόπωρο και πραγματικά αξίζει να τις δοκιμάσετε για να επαναφέρετε τη ζωντάνια του δέρματος σας.

Ευχαριστούμε για τις συμβουλές το Βeauty&Dietby Ελευθερία Κολυβά.

Eπιστημονική υπεύθυνη :Λάζαρη Σοφία

Προηγούμενο άρθροΈνωση Ξενοδόχων Λευκάδας : Συλληπητήρια για το θάνατο του Βαγγέλη Κατωπόδη
Επόμενο άρθροΑνακοίνωση της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Λευκάδας για την συγκέντρωση σταφυλιών