Αρχική Μόνιμες Στήλες Ομορφιά Ροδόχρους Ακμή

Ροδόχρους Ακμή

5
Ροδόχρους ακμή

Ροδόχρους ακμή

Νέα δεδομένα για την χρόνια νόσο του δέρματος.

Όταν αναφερόμαστε στη Ροδόχρους Ακμή, είναι δύσκολο να φανταστούμε ποιο είναι το χειρότερο η φυσική δυσμορφία που μπορεί να δημιουργήσει ή η παραπληροφόρηση από τους άλλους. Μια χρόνια νόσος που σχετίζεται με τα τριχοειδή αγγεία του προσώπου, η Ροδόχρους ακμή, παρουσιάζει έντονη ερυθρότητα στο αρχικό της στάδιο και ακολουθούν μεγέθυνση της μύτης και ασυνήθιστα εξανθήματα. Σε πλήρη ανάπτυξη του προβλήματος, κάποιος που πάσχει από Ροδόχρους ακμή πρέπει να ζει με την εικόνα μιας βολβώδους μορφής μύτη και χρόνια φλεγμονή συν ότι παλιότερα πίστευαν λανθασμένα ότι η περίπτωση αυτή εμφανίζεται μόνο στους αλκοολικούς.

Οι αληθινές αιτίες της Ροδόχρους ακμής είναι ελάχιστα κατανοητές, αλλά εμείς γνωρίζουμε ότι είναι γενετικής φύσεως, δεν είναι μεταδοτική και μπορεί να συνδέεται στενά με το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού που συχνά κατηγορείται για το έλκος στομάχου. Αυτά τα τελευταία δεδομένα από την έρευνα δίνουν μια νέα ελπίδα σε όσους πάσχουν από Ροδόχρους ακμή αφού οι νέες θεραπείες με αντιβιοτικά που σχεδιάστηκαν για να θεραπεύσουν το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού, τα έλκη έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικές στη θεραπεία της Ροδόχρους ακμής στα αρχικά στάδια.

Η Ροδόχρους ακμή γενικά αρχίζει να παρουσιάζεται μεταξύ του 30ου και 60ου έτους ηλικίας. Ευτυχώς, οι τροποποιήσεις στον τρόπο ζωής, η σωστή φροντίδα του δέρματος και οι συχνές επισκέψεις στο γιατρό μπορούν να διατηρούν αυτή τη κατάσταση μέχρι να βρεθεί θεραπεία.

Η διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στη θεραπεία της Ροδόχρους ακμής και όσοι πάσχουν από αυτήν θα πρέπει να αποφεύγουν τροφές πλούσιες σε ισταμίνη – όπως τα γαλακτοκομικά προϊόντα, τη σοκολάτα, τις μπανάνες, τα σύκα, τις ντομάτες, το σπανάκι, τη μελιτζάνα, και να περιορίσουν τα φαγητά που είναι πλούσια σε καρυκεύματα, το αλκοόλ και τη λήψη καφεΐνης. Επιπροσθέτως, η αποφυγή των ακραίων θερμοκρασιών βοηθάει στην αποφυγή διόγκωσης των τριχοειδών αγγείων.

Ο καθαρισμός με ένα απαλό καθαριστικό χωρίς σαπουνοποιητικά στοιχεία μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση των εξανθημάτων χωρίς περαιτέρω ευαισθητοποίηση του δέρματος. Για να κατευνάσετε την ερυθρότητα στη διάρκεια της ημέρας καθώς επίσης και για να προάγετε την επούλωση χρησιμοποιήστε μια αναπλαστική ή μια ενυδατική κρέμα.

Αποφύγετε όλα τα προϊόντα τριβής και τα απολεπιστικά, που θα αυξήσουν την αγγειακή δραστηριότητα και θα χειροτερέψουν την κατάσταση και να χρησιμοποιείτε πάντα ένα αντιηλιακό προϊόν χωρίς χημικά φίλτρα, για να προφυλαχθείτε από τις ακτίνες UV.

Ροδόχρους Ακμή

Καμία δερματική πάθηση δεν είναι τόσο ακατανόητη όσο η Ροδόχρους, κι όμως συχνά αυτή η πάθηση επηρεάζει εκατομμύρια ανθρώπων σε όλο τον κόσμο. Συχνά την θεωρούν ως δείγμα αλκοολισμού ή ακόμη ακμή, η Ροδόχρους είναι μια μοναδική διαταραχή που πρέπει να αντιμετωπιστεί με προσοχή.

Πρωταρχικά επηρεάζει την Τ – ζώνη και τις παρειές, η Ροδόχρους οφείλεται στην διόγκωση των αιμοφόρων αγγείων του προσώπου. Στα συμπτώματα περιλαμβάνονται η ερυθρότητα, τα εξανθήματα, τα πολύ ορατά αγγεία και στους άντρες μεγέθυνση των ιστών στη μύτη. Τα άτομα που γενικά έχουν δέρμα που ευαισθητοποιείται εύκολα, έχουν μεγαλύτερη τάση να παρουσιάζουν Ροδόχρους λόγω αφθονίας των αιμοφόρων αγγείων που βρίσκονται κοντά στην επιφάνεια του δέρματος. Το κοκκίνισμα αυτό είναι επίσης μια πρώτη ένδειξη Ροδόχρους.

Το κλειδί για να ελέγχετε την αρχή της Ροδόχρους είναι να αποφεύγετε τους παράγοντες που την προκαλούν. Με κάθε εμφάνιση ερυθήματος, τα αιμοφόρα αγγεία του προσώπου φθείρονται περισσότερο χειροτερεύοντας έτσι την κατάσταση.

Δυστυχώς δεν υπάρχει ακόμη θεραπεία. Ωστόσο, επιπρόσθετα με την ελαχιστοποίηση της έκθεσης στους ερεθιστικούς παράγοντες, μπορείτε ακόμη μα αναζητήσετε επαγγελματικές εφαρμογές που θα καταπραΰνουν το δέρμα. Ο δερματολόγος σας θα σας πληροφορήσει για τα κατάλληλα φαρμακευτικά σκευάσματα που θα μειώσουν την ερυθρότητα και για το νέο “Photo Facial” που έχει αποδειχθεί αποτελεσματικό στον έλεγχο της Ροδόχρους.

Η Ροδόχρους συχνά προκαλείται από:

• Άγχος
• Κούραση
• Καυτερά φαγητά
• Καυτά μπάνια
• Ακραίες θερμοκρασίες
• Σωματική καταπόνηση
• Σκληρά προϊόντα φροντίδας ή καλλυντικά
• Προϊόντα που περιέχουν Μενθόλη
• Έκθεση στον ήλιο
• Αλκοολούχα ποτά
• Κάπνισμα

Ο τρόπος ζωής επηρεάζει σημαντικά το ευαίσθητο δέρμα όπως συμβαίνει στη Ροδόχρους, και δεν αρκεί μόνο η προδιάθεση. Η αποφυγή παραγόντων που μπορεί να οδηγήσουν σε έντονη ερυθρότητα και ερεθισμό της Ροδόχρους, είναι τόσο σημαντική όσο και ο υγιεινός ισορροπημένος τρόπος ζωής.

Συμβουλές από το «ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΙΤΑΣ & ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΚΟΛΥΒΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ & ΣΙΑ Ε.Ε.» που επιμελήθηκε η κα Γκικοπούλη Σοφία, υπεύθυνη του τμήματος αισθητικής του κέντρου.

Στο χώρο μας μπορείτε να ακολουθήσετε οποιαδήποτε θεραπεία ή να προμηθευτείτε οποιοδήποτε προϊόν σας ενδιαφέρει.

Προηγούμενο άρθροΕπιστολή Eπιμελητηρίου Λευκάδας σε Περιφερειάρχη
Επόμενο άρθροΕκτροπή δικύκλου στη Λευκάδα