Αρχική Μόνιμες Στήλες Ομορφιά Skin Care – Συμβουλές ομορφιάς

Skin Care – Συμβουλές ομορφιάς

0
woman-with-winter-skin-in-snow-600x300

woman-with-winter-skin-in-snow-600x300

Χειμερινή ισορροπία & ευεξία.

Πώς να είστε σε φόρμα όταν σας θλίβει ο χειμωνιάτικος καιρός

Ο χειμώνας θα μπορούσε να θεωρηθεί μια από τις δυσκολότερες εποχές για να παραμείνετε σε καλή φυσική κατάσταση. Οι μέρες είναι μικρές, τα επίπεδα του στρες ανεβαίνουν στα ύψη, ο καιρός δε φαίνεται να βοηθάει για κοινωνικές υποχρεώσεις και το να κατασκηνώσετε μπροστά από την τηλεόραση προβάλλεται ως καταλληλότερη λύση από ότι να βάλετε τα αθλητικά σας και να ξεχυθείτε στο πεζοδρόμιο.

Είναι γνωστό ότι κάθε άνθρωπος έχει την τάση να παίρνει 2 – 4 κιλά κατά τη διάρκεια των διακοπών. Με τις πεντανόστιμες πίτες, την καλοψημένη γαλοπούλα και το κουδουνάκι που τους καλεί να καθήσουν στο τραπέζι, ποιος μπορεί να τους κατηγορήσει; Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να αποφύγετε κάποια παραπανίσια κιλά που μπορεί να σας φέρουν οι μυστικές συνταγές της γιαγιάς είναι να ασχοληθείτε με κάποιο ενδιαφέρον σπορ που θα ταιριάζει απόλυτα με τον καιρό του χειμώνα.

Ένα από τα δημοφιλέστερα αθλήματα αυτόν τον χειμώνα είναι το παιχνίδι στα χιόνια. Όχι μόνο είναι ένα χειμερινό άθλημα με χαμηλό σχετικά κόστος, αλλά επίσης σας καταναλώνει 540 θερμίδες την ώρα. Επιπλέον, είναι ένα άθλημα με ελάχιστες ανάγκες για εκπαίδευση κι έτσι μπορεί όλη η οικογένεια να ασχοληθεί με αυτό.

Το σκι είναι άλλο ένα κυρίαρχο άθλημα για καύση θερμίδων. Θεωρείται ως το ιδανικό σπορ για άσκηση όλου του σώματος, όπου καίτε μέχρι 550 θερμίδες την ώρα και παράλληλα τονώνετε τις μυϊκές σας ομάδες.

Πάντα να θυμόσαστε να κάνετε ζέσταμα και stretching (διαστάσεις) για τους μυς πριν βασιστείτε πάνω τους για να σας μεταμορφώσουν από ένα παγοκούνελο σε σκιέρ. Πρέπει επίσης να φοράτε λεπτά ρούχα από μέσα και πιο χοντρά από πάνω καθώς θα αυξηθεί η θερμοκρασία του σώματος σας όταν αρχίσετε να αγκομαχάτε μέσα στον ψυχρό χειμερινό αέρα. Και απλά και μόνο επειδή είναι χειμώνας αυτό δε σημαίνει ότι θα πρέπει να εγκαταλέιψετε τις επιμελείς συνήθειές σας για αντιηλιακή προστασία. Το προϊόν αντιηλιακής προστασίας μαζί με την ενυδατική σας κρέμα προφυλάσσουν το δέρμα σας από τις βλαβερές ακτίνες, τα ευαίσθητα χείλη, μύτη και αυτιά από τον βλαβερό ήλιο αλλά και από τον βλαβερό αέρα. Μην ξεχάσετε να βάλετε την ειδική κρέμα για τα νύχια και τα χέρια πριν βάλετε τα δαχτυλάκια σας στα ζεστά σας γάντια.

Με στόχο την ενυδάτωση

Αν αντιμετωπίζετε προβλήματα ξηροδερμίας ο χειμώνας για σας θα είναι σίγουρα μια δύσκολη περίοδος. Πολλοί άνθρωποι προβληματίζονται όταν πρέπει να επιλέξουν τη σωστή ενυδατική φροντίδα για να μπορέσουν να καταπολεμήσουν τις βλαβερές επιδράσεις του ψυχρού χειμωνιάτικου αέρα. Μια από τις πιο απλές τακτικές είναι να ενισχύσετε την καθημερινή σας ενυδάτωση. Αν σκοπεύετε να επισκεφθείτε το βουνό ή να εξορμήσετε στην εξοχή για ζωηρούς περιπάτους, σκεφθείτε ότι θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ενυδατική κρέμα η οποία θα σας προστατεύει πριν ακόμη βγείτε έξω, αντί να προσπαθείτε να επανορθώσετε το δέρμα σας αφού του γίνει η ζημιά. Προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε μια πιο ενισχυμένη ενυδατική από αυτή που φοράτε κανονικά για να ενυδατώσετε το δέρμα σας και να του δώσετε την έξτρα υδατική προστασία που έχει ανάγκη. Επίσης τα προϊόντα που υπάρχουν στην αγορά σας προσφέρουν την δυνατότητα να προσαρμόσετε την ενυδατική σας κρέμα στις ανάγκες του δέρματός σας.

Μπορεί επίσης να παρατηρήσετε ότι η ευαίσθητη περιοχή γύρω από τα μάτια σας έχει αρχίσει να ξηραίνεται. Αρχίστε να χρησιμοποιείτε κάποιο ειδικό προϊόν προσφέροντας αυξημένη ενυδάτωση στην εύθραυστη επιδερμίδα των ματιών, τρέφοντας και προστατεύοντας σας από την σκληρότητα του χειμώνα.

Συμβουλές από το «ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΙΤΑΣ & ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΚΟΛΥΒΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ & ΣΙΑ Ε.Ε.» που επιμελήθηκε η κα Γκικοπούλη Σοφία, υπεύθυνη του τμήματος αισθητικής του κέντρου. Στο χώρο μας μπορείτε να ακολουθήσετε οποιαδήποτε θεραπεία ή να προμηθευτείτε οποιοδήποτε προϊόν σας ενδιαφέρει.

Προηγούμενο άρθροΣτον αέρα η ιστοσελίδα του ΑΟ Καλαμιτσίου
Επόμενο άρθροΚωνσταντίνος Αργυρός – Παιδί Γενναίο