Αρχική Μόνιμες Στήλες Ομορφιά Περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένο δέρμα No 2

Περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένο δέρμα No 2

0
girl

girl

Τι μπορώ να κάνω για το δέρμα μου όταν είναι ευαισθητοποιημένο;

Όλοι έχουμε νοιώσει την ενόχληση που προκαλεί μια έξαρση ευαισθητοποίησης – το δέρμα είναι τραβηγμένο, κόκκινο και πρησμένο και φαίνεται πως οτιδήποτε κάνετε το κάνει απλά χειρότερο! Το πρώτο βήμα είναι να αποφεύγετε όλους τους παράγοντες που προξενούν ερεθισμό. Κατόπιν, πρέπει να ακολουθήσετε ένα ειδικό πρωτόκολλο θεραπείας, προκειμένου να βοηθήσετε το δέρμα σας να ανακάμψει από την ευαισθησία. Για τις θεραπείες αυτές ρωτήστε την αισθητικό σας.

Μπορεί η φροντίδα του δέρματός μου ή το μέικ απ να ευαισθητοποιούν το δέρμα μου;

Όλοι οι άνθρωποι, αλλά ειδικά αυτοί με περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένο δέρμα θα πρέπει να αποφεύγουν τα ακόλουθα συχνά χρησιμοποιημένα συστατικά, καθώς έχουν αποδειχθεί ότι προκαλούν ερεθισμό στο δέρμα: τεχνικό άρωμα, λανολίνη, ξηραντικές αλκοόλες και μεταλλικά έλαια. Πολλές εταιρείες χρησιμοποιούν τις ουσίες αυτές καθώς είναι πιο φτηνές.

Σε τι διαφέρει η ροδόχρους ακμή από το ευαισθητοποιημένο δέρμα;

Η ροδόχρους ακμή είναι μια δερματική πάθηση που πολλές φορές συγχέεται με την ευαισθησία του δέρματος και συχνά οδηγεί σε λανθασμένη διάγνωση. Στα πρώιμα στάδια, η ροδόχρους ακμή παρουσιάζει τα ίδια συμπτώματα με εκείνα της δερματικής ευαισθητοποίησης – ερυθρότητα, έξαρση και τράβηγμα – καθώς και τους ίδιους παθολογικούς παράγοντες. Όμως οι ομοιότητες σταματούν εδώ. Ως διαταραχή των αιμοφόρων αγγείων του προσώπου, η ροδόχρους ακμή είναι μια προοδευτική φλεγμονώδης διαταραχή που, αν δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα, δημιουργεί επιπρόσθετες επιπλοκές που περιλαμβάνουν το σπάσιμο των αγγείων, το οίδημα στο πρόσωπο και τα δερματικές κηλίδες που μοιάζουν με ακνεϊκά εξανθήματα, συμπτώματα που κάνουν τους ανθρώπους να τη μπερδεύουν με την ακμή. Ένας στους είκοσι ανθρώπους – κυρίως γυναίκες – προσβάλλονται από αυτή την παρεξηγημένη πάθηση. Επισκεφτείτε έναν ειδικό του δέρματος προκειμένου να μάθετε αν πάσχετε από ροδόχρους ακμή ή πιο απλή ευαισθητοποίηση του δέρματος.
Ευτυχώς, η ροδόχρους ακμή είναι θεραπεύσιμη. Η αποφυγή των παθολογικών παραγόντων είναι ζωτικής σημασίας, καθώς η ασθένεια αυτή ξεκινά με τον ίδιο τρόπο που εκδηλώνεται και η ευαισθητοποίηση. Για τις πιο ήπιες μορφές ροδόχρου ακμής, σας προτείνουμε το θεραπευτικό πρωτόκολλο για ευαισθητοποιημένα δέρματα. Υπάρχει επίσης μια διαρκώς αυξανόμενη ποικιλία φαρμακευτικών σκευασμάτων που μπορεί να σας συνταγογραφήσει ο δερματολόγος σας, προκειμένου να σταματήσετε την εξέλιξη αυτής της δερματικής διαταραχής.

Είναι τα σπασμένα τριχοειδή αγγεία αποτέλεσμα του ευαίσθητου δέρματος;

Τα γνωστά ως «σπασμένα τριχοειδή αγγεία» προκαλούνται από την βλαβερή επίδραση του ηλίου και μια γενετική προδιάθεση προς τον σχηματισμό των ευρυαγγειών. Αν και ο δερματολόγος μπορεί να αφαιρέσει τις περισσότερες από αυτές με μια απλή θεραπεία στο ιατρείο, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να προστατεύεστε πάντα με ένα από τα αντηλιακά για να αποφεύγετε την περαιτέρω βλαβερή επίδραση του ηλίου στο δέρμα σας.

Συμβουλές από το «ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΙΤΑΣ & ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΚΟΛΥΒΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ & ΣΙΑ Ε.Ε.» που επιμελήθηκε η κα Γκικοπούλη Σοφία, υπεύθυνη του τμήματος αισθητικής του κέντρου. Στο χώρο μας μπορείτε να ακολουθήσετε οποιαδήποτε θεραπεία ή να προμηθευτείτε οποιοδήποτε προϊόν σας ενδιαφέρει.

Προηγούμενο άρθρο3η Συνάντηση Εθελοντών 3ου Πράσινου Ημιμαραθωνίου
Επόμενο άρθροΚαλωσορίζοντας την Άνοιξη στον Αλέξανδρο