Αρχική Μόνιμες Στήλες Ομορφιά Βουτιές στην πισίνα

Βουτιές στην πισίνα

0
pool

pool

Συμβουλές για την προστασία σας.

Αν λατρεύετε τις βουτιές στην πισίνα και συχνά την προτιμάτε από τη θάλασσα, φροντίστε να προστατεύετε το δέρμα και τα μαλλιά σας από τα χημικά, αλλά και τα βαριά μέταλλα που περιέχει το νερό της. Στο σημερινό μας αφιέρωμα, μπορείτε να ενημερωθείτε για ότι πρέπει να αποφεύγετε ή τι πρέπει να ξέρετε έτσι ώστε να περάσετε στιγμές ηρεμίας και ξεκούρασης, δίπλα σε μια όαση δροσιάς.

Πρώτα από όλα επιλέξτε αντηλιακά με φυσικά φίλτρα γιατί το χλώριο της πισίνας σε συνδυασμό με τα χημικά φίλτρα ενδέχεται να σας προκαλέσει ερεθισμούς κόκκινες, εξανθήματα ή ακμή. Αν το δέρμα σας είναι ξηρό απλώστε πριν την αντηλιακή μια ενυδατική κρέμα. Προτιμήστε αντηλιακά προϊόντα που περιέχουν βιταμίνες A, C και E που βοηθούν το δέρμα να μείνει ενυδατωμένο ενώ παράλληλα δρουν αντιοξειδωτικά. Αν ωστόσο το αντηλιακό σας δεν περιέχει τέτοια στοιχεία διαλέξτε ένα ενισχυμένο προϊόν για την περιποίηση του δέρματος από τον ήλιο.

Αν ήδη έχετε διακρίνει τα πρώτα συμπτώματα ταλαιπωρίας στο δέρμα σας, από το χημικά της πισίνας και την έκθεση στον ήλιο εντάξτε στην καθημερινή περιποίηση ένα προϊόν εμπλουτισμένο με βιταμίνη C. Έχει αντιοξειδωτική δράση, διεγείρει τη σύνθεση κολλαγόνου, διορθώνει τις δερματικές βλάβες από την ηλιακή ακτινοβολία και έχει λευκαντική δράση. Η τοπική της χρήση είναι εξαιρετικά αποτελεσματική, αφού απορροφάται από το δέρμα και διατηρείται σε αυτό για τρεις μέρες. Από την άλλη η βιταμίνη E έχει αντιοξειδωτική δράση και προστατεύει το κολλαγόνο την ελαστίνη αλλά και ολόκληρο το κύτταρο από την καταστροφή που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες και έχει την ιδιότητα να ηρεμεί τα φωτογηραμμένο δέρμα.

Περιποιηθείτε το πρόσωπό σας μετά από το μπάνιο στην πισίνα με προϊόντα φροντίδας που περιέχουν βιταμίνες B2 ιδανική για την πρόληψη της ξηρότητας και B3 που βελτιώνει την ικανότητα της επιδερμίδας να διατηρήσει τη φυσική της υγρασία. Στην περίπτωση που το δέρμα σας είναι ξηρό χρησιμοποιείτε ένα ενυδατικό ορό που θα απλώνετε κάτω από την κρέμα σας.

Τα προϊόντα καθαρισμού πρέπει να είναι απαλά, με ουδέτερο ph και με την ενίσχυση ενυδατικών στοιχείων. Το ντους, κάθε φορά που βγαίνετε από την πισίνα, είναι απαραίτητο για να απομακρύνετε από το δέρμα και τα μαλλιά σας τα χημικά που περιέχει το νερό της πισίνας.

Τέλος, δεν πρέπει να ξεχνάμε τα χείλη μας, που ξηραίνονται ακόμα περισσότερο από το χλώριο. Χρησιμοποιήστε ειδικό αδιάβροχο προϊόν με SPF15 για όσο κολυμπάτε στην πισίνα και μετά απλώστε ένα lip balm κατά της ξηρότητας.

Συμβουλές από το «ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΙΤΑΣ & ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΚΟΛΥΒΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ & ΣΙΑ Ε.Ε.» που επιμελήθηκε η κα Γκικοπούλη Σοφία, υπεύθυνη του τμήματος αισθητικής του κέντρου. Στο χώρο μας μπορείτε να ακολουθήσετε οποιαδήποτε θεραπεία ή να προμηθευτείτε οποιοδήποτε προϊόν σας ενδιαφέρει.

Προηγούμενο άρθροΛευκάδα: Όμορφη πόλη
Επόμενο άρθροΔελτίο Τύπου του Κέντρου Πρόληψης “Δίαυλος” για την 26η Ιουνίου