Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Το δέρμα σας διψάει;

Το δέρμα σας διψάει;

0

Τι κοινό έχουμε όλοι την καλοκαιρινή περίοδο; Μα φυσικά, το διψασμένο – αφυδατωμένο δέρμα. Η έλλειψη υγρασίας είναι πολύ συχνή είτε λόγω της καθημερινής έκθεσης στον ήλιο, είτε λόγω της χρήσης κλιματιστικού, των συχνών αεροπορικών ταξιδιών ή ακόμη και λόγω του αλκοόλ που καταναλώνουμε τους καλοκαιρινούς μήνες! Αν έχετε ακούσει ότι το δέρμα το καλοκαίρι δεν είναι τόσο ξηρό όσο είναι το χειμώνα, ισχύει. Τότε, γιατί νιώθουμε πάντα στο δέρμα μας αυτή την αίσθηση τραβήγματος, το καλοκαίρι; Η απάντηση είναι ότι το δέρμα σας μπορεί να είναι αρκετά αφυδατωμένο.

Αρχικά να ξεκαθαρίσουμε ότι το ξηρό δέρμα, είναι γενικά αυτό που δεν έχει λιπαρότητα, ενώ το αφυδατωμένο δέρμα, χαρακτηρίζεται από έλλειψη υγρασίας (νερό).

Ακόμα και το πιο λιπαρό δέρμα μπορεί να εμφανίσει αφυδάτωση καθώς η αφυδάτωση είναι η έλλειψη υγρασίας στο δέρμα – όχι λιπαρότητας. Αυτό σημαίνει, ότι η δραστηριότητα των σμηγματογόνων αδένων μπορεί να είναι κανονική ή υπερδραστήρια ακόμη και στο αφυδατωμένο δέρμα.

Τώρα λοιπόν, που ξέρετε τη διαφορά, ήρθε η ώρα να θεραπεύσουμε το διψασμένο δέρμα:

Πρώτα απ΄όλα εφαρμόστε ένα ελαφρύ, ενυδατικό ορό που απορροφάται γρήγορα κάτω από το σύνηθες ενυδατικό ή αντιηλιακό προϊόν που χρησιμοποιείτε.

Τονώστε το δέρμα σας, ψεκάζοντας όλη μέρα, κάθε μέρα, με ένα toner– το πρωί πριν την εφαρμογή του ενυδατικού προϊόντος, το απόγευμα σαν δροσιστικό στο γραφείο σας, στο αυτοκίνητο καθ’ οδόν για το γυμναστήριο … είναι πολύ ενυδατικό, απορροφάται γρήγορα και δεν αφήνει πίσω λιπαρά υπολείμματα.

Τρεις φορές την εβδομάδα χρησιμοποιήστε μια ενυδατική μάσκα, για να ηρεμήσετε, να καταπραΰνετε και να μειώσετε την αφυδάτωση στο δέρμα σας. Τις πιο ζεστές ημέρες, ενισχύστε τις ευεργετικές ιδιότητες φρεσκάδας που έχει, τοποθετώντας την στο ψυγείο για 5 λεπτά πριν τη χρήση.

Παρ’ όλο που πάντα προσέχουμε και εφαρμόζουμε αντιηλιακό, είναι πιθανό να εκτεθούμε και πάλι στην ηλιακή ακτινοβολία. Η βλάβη έχει καταγραφεί, αλλά η αποκατάσταση του δέρματος μπορεί να επιταχυνθεί

Δώστε στο δέρμα μία ώθηση δροσιάς φροντίζοντάς το σωστά, από μέσα προς τα έξω. Πιείτε τουλάχιστον 8 ποτήρια καθαρού φιλτραρισμένου νερού κάθε ημέρα. Αν σας αρέσει να πίνετε καφέ, τσάι ή αναψυκτικά με καφεΐνη, εξισορροπήστε την κατανάλωση, προσθέτοντας 3 ποτήρια νερό ακόμα.

Μην ξεχάσετε τα υπέροχα, πλούσια σε ενυδατικά συστατικά, φρούτα και λαχανικά όπως είναι το καρπούζι, τα μήλα, τα σταφύλια, το μπρόκολο και τα μούρα που αυξάνουν την ενυδάτωση στο μέγιστο βαθμό.

Τέλος εμπιστευτείτε τους επαγγελματίες ειδικούς και προσφέρετε μια θεραπεία ενυδάτωσης στο προσώπου σας με την βοήθεια σύγχρονων μηχανημάτων. Επαναλάβετε την θεραπεία 1 με 2 φορές κατά την διάρκεια του καλοκαιριού.

Ευχαριστούμε για τις συμβουλές το Βeauty&Diet by Ελευθερία Κολυβά.

Eπιστημονική υπεύθυνη : Λάζαρη Σοφία

Προηγούμενο άρθροΟι συνεπιβάτες στην παραλία του Αγ. Ιωάννη
Επόμενο άρθροΣυναυλία κουαρτέτου εγχόρδων Incontro