Αρχική Μόνιμες Στήλες Παρεμβάσεις από τον Θ. Γεωργάκη Μονοκομματική Κυβέρνηση υπό τον …Ταγίπ Σαμαρά

Μονοκομματική Κυβέρνηση υπό τον …Ταγίπ Σαμαρά

0
koubelis samaras benizelos

koubelis samaras benizelos

Γράφει ο Θοδωρής Γεωργάκης.

Έντρομος ο ελληνικός λαός παρακολουθεί το τελευταίο δεκαήμερο το σήριαλ της “ΕΡΤΙΑΔΑΣ” φοβούμενος μήπως και πέσει η κυβέρνηση και χαθεί η χρηματοδότηση και πεινάσουμε και μας φάει ο κακός ο λύκος όπως την δύσμοιρη την κοκκινοσκουφίτσα! Και κοντά στην τεχνητή κρίση που μοναδικό στόχο , όπως θα καταδείξουμε, έχει το ξεκαθάρισμα ενδοκυβερνητικών λογαριασμών , να σου και τα κανάλια της διαπλοκής και της στρατευμένης δημοσιογραφίας, να δραματοποιούν την κατάσταση και ο πολύπαθος κοσμάκης να αναμένει ώρα με την ώρα, το τέλος του κόσμου , να βλέπει περιδεής το “Έπος του Γιλγαμές” σε εξέλιξη και να ετοιμάζει , ως άλλος Νώε κιβωτό σωτηρίας! Και ξαφνικά , ω του θαύματος , γαλήνη στα ταραγμένα νερά και η γοργόνα στην πλώρη να αναφωνεί με φωνή στεντόρεια. “Αλήθεια, ζει ο βασιλιάς …Φώτης;” Και ζει και βασιλεύει και την προεδρεία ορέγεται! Γιατί, όλα και όλα, το σύστημα έχει ένα χαρακτηριστικό. Ανταμείβει όσους το έχουν υπηρετήσει! Όπως αναμένει το αντίδωρο του ο “ορθολογιστής” Καρατζαφέρης , που ετοιμάζεται για την δημαρχία των Αθηνών.

Ο καβγάς , λοιπόν απ’ τον Κουβέλη , είναι ολοφάνερο πλέον, έγινε για να απαλλαγεί η χώρα απ’ τον Μανιτάκη και τον Ρουπακιώτη. Από δύο γνήσιους και αμόλευτους αριστερούς , όχι αυτούς τους αναλώσιμους των τηλεπαραθύρων , αλλά από δύο αριστερούς της κοινωνίας , με έντονα ανθρωποκεντρικά χαρακτηριστικά, που δεν τους πάει η ψυχή να οδηγήσουν και άλλον κοσμάκη , και άλλες οικογένειες, στην αφάνεια και στην δυστυχία. Από εκεί και πέρα όλα έπρεπε να γίνουν κατά τα ειωθότα και όπως προβλέπει η σχετική κομματική προπαγάνδα , για τους αφελείς. Συγκέντρωση ομάδας , ψηφοφορίες , αποφάσεις , κανάλια στημένα απέξω, φερέφωνα έτοιμα να εξυμνήσουν τον αρχηγό και μόνο η … γάτα η Σκοπούλη πήρε χαμπάρι το σκηνικό και τους άφησε να ανακατεύουν την πίτα και αυτή θα πήγαινε είπε, να παραδώσει το υπουργείο της!

Και η σεμνή τελετή υπογραφής της ληξιαρχικής πράξης θανάτου της ΔΗΜΑΡ , έλαβε τέλος , με τα σχετικά χειροκροτήματα, που απαιτεί η περίπτωση , για την “ευφυέστατη κίνηση” του αρχηγού Κουβέλη! Την επαύριο , ήτις εστί μετά την … Παρασκευή , όλοι οι Δημαρίτες ξεχύθηκαν στα κανάλια και αλληθωρίζουν τώρα προς τον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί η ζωή συνεχίζεται…

Κατά μία παράξενη σύμτωση και τούτο το ξεκαθάρισμα , φέρει σφραγίδα production , Aντώνης Σαμαράς, ο οποίος σίγουρα , αν δεν έχει αποστηθίσει τον “Ηγεμώνα” του Μακιαβέλι, γνωρίζει άριστα τα κεντρικά του εδάφια. Νικητής το 1993, νικητής το 2009, νικητής το 2010, νικητής το 2013, πορεύεται απ τον Γρανικό στα Εκβάτανα από εκεί στην Ισσό και παραπέρα. Όμως αγνοεί πως ο Μακιαβελισμός έχει και αυτοκαταστροφικά στοιχεία , τα οποία έχουν ένα και μοναδικό γνώρισμα. Κάποια στιγμή οδηγούν σε μη αναστρέψιμη κατάσταση. Όπως ακριβώς οδηγείται ο Ταγίπ , ο οποίος κατακρημνύεται ευρισκόμενος στο κολοφώνα του!

Και απ’ την άλλη το Πασοκ του Βενιζέλου και των … “Ορφανών του Γιώργου”. Ο Σαμαράς “κήδεται αυτών καθάπερ βοσκήματος”, όπως θα έλεγαν στο Βυζάντιο, ή απλοελληνικά τους πάει όλους ο Ταγίπ Σαμαράς … ” σαν τα γαλλιά με το καλάμι”. Πέτυχε να δημιουργήσει σχεδόν μονοκαμματική κυβέρνηση , αφού τα γνωστά πουλέν του ΠΑΣΟΚ με τα χαρακτηριστικά της οσφυοκαμψίας, της δουλικότητας και του ραγιαδισμού είναι πανέτοιμα να τα ανταλλάξουν όλα με μιά υπουργική καρέκλα , αφού γνωρίζουν άριστα τι προσπορίζει αυτή η καρέκλα, απ την ένδοξη εποχή της κυβερνησιμότητας του ΠΑΣΟΚ. Και αν , παρ’ ελπίδα , κουνηθεί και κάποιο απ’ τα ορφανά του Γιώργου και “την πέσει στον Βενιζέλο” , τότε ο Ταγίπ Αντώνης έχει και άλλα βέλη στην φαρέτρα. Θα ξαναφέρει στην επιφάνεια εκείνα που έλεγε πριν γίνει πρωθυπουργός, ότι , δηλαδή, θα κάνει μία και μόνη εξεταστική επιτροπή για το πως έφτασε η χώρα ως εδώ. Και …ο νοών νοεί τω!

Προηγούμενο άρθροΨήφισμα του συλλόγου Τσουκαλάδων για τον θάνατο του Γεωργίου Π. Ροντογιάννη
Επόμενο άρθροΣυμμετοχή του ΓΛΣ στο Πανελλήνιο στα Τρίκαλα