Αρχική Μόνιμες Στήλες Παρεμβάσεις από τον Θ. Γεωργάκη Οι πλειστηριασμοί και οι προσωπικές εγγυήσεις

Οι πλειστηριασμοί και οι προσωπικές εγγυήσεις

0
555771 10151312893963752 1411935327 n

555771 10151312893963752 1411935327 n

Γράφει ο Θοδωρής Γεωργάκης.

Οι πλειστηριασμοί και οι προσωπικές εγγυήσεις πολιτών και πολιτικών

Οταν τον περασμένο Μάϊο ο υφυπουργός κ. Σκορδάς βγήκε, δίκην …λαγού, και μίλησε για άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών, που αφορούν την πρώτη κατοικία, οι πάντες, μηδέ εξαιρουμένης και της ΝΔ, στην οποία ανήκει ο υφυπουργός, του έρριξαν το ανάθεμα. Τώρα, πλέον αποδεικνύεται περίτρανα και η υποκρισία των κυβερνώντων, αλλά κυρίως αυτή η πρόστυχη και ανέντιμη τακτικίστικη λογική του λαγού. Ο κ. Σκορδάς έκανε άριστα την δουλειά του, όπως ακριβώς στον στίβο οι γνωστοί λαγοί και άφησε την κούρσα στο πιό κρίσιμο σημείο να την οδηγούν τώρα τα μεγάλα κεφάλια, οπερ σημαίνει, απλοελληνικά, πως, για να εκταμιευθεί η δόση του Οκτωβρίου ύψους ενός δίς, οι κυβερνώντες θα ενδώσουν, για εκατομμυριοστή φορά στα κελεύσματα της Τρόϊκας και θα αρθεί ο σχετικός περιορισμός για τους πλειστηριασμούς.

Δυστυχώς ζούμε σε ένα κράτος παντελώς αναξιόπιστο, που αν υπήρχε σχετικός δείκτης, όπως αυτός της διαφθοράς, τότε το ελληνικό κράτος θα προσέγγιζε τα επίπεδα της … Μπουργκίνα Φάσο, σε ότι αφορά την αναξιόπιστη συμπεριφορά του απέναντι στους πολίτες. Τρανότατο παράδειγμα αυτό το πρόσφατο με τον πλειστηριασμό της πρώτης κατοικίας. Αυτή η αναξιοπιστία εμφανίσθηκε σε αποθεωτική μορφή τώρα, όταν βγήκε ο Πρωθυπουργός, μαζί με τον κ. Βενιζέλο και “διαβεβαίωσαν” τον πολύπαθο Έλληνα πως δεν πρόκειται να εκπλειστηριασθεί η κατοικία του φτωχού και του αδύνατου .Και αμέσως επεκράτησε ιλαρότητα και θυμηδία στο πανελλήνιο, αφού ακόμη και τα μειράκια σ’αυτή την χώρα γνωρίζουν πως οι προσωπικές δεσμεύσεις των πολιτικών μας είναι “έπεα πτερόεντα”. Εδώ μόνο μια προσωπική εγγύηση υπάρχει. Αυτή που δίνει ενυπογράφως ο κάθε Έλληνας στις τραπεζικές συμβάσεις, όταν παίρνει το στεγαστικό δάνειο και με την οποία, μάλιστα, εγγυάται όχι μόνο με το αγορασθέν ακίνητο, αλλά με όλη του την περιουσία.

Δυστυχώς οι οιμωγές και τα κλάματα και της κυβέρνησης και των γνωστών παπαγαλακίων, δεν πείθουν κανένα πλέον. Ο κύβος ερρίφθη. Το τελευταίο προνόμιο των Ελλήνων πολιτών, αυτό της πρώτης κατοικίας αλώθηκε. Στις 31-12-2013 οι πλειστηριασμοι και στις πρώτες κατοικίες θα είναι ελεύθεροι, χρησιμοποιόντας το αίολο και σαθρό τεχνοκρατικό επιχείρημα πως απειλείται η κτηματαγορά με οριστικό αφανισμό, αν δεν βγαίνουν σε πλειστηριασμό και οι πρώτες κατοικίες. Μα την κτηματαγορά, την οικοδομή και την ιδιοκτησία γενικώτερα την έχει θέσει εκποδών η ίδια η κυβέρνηση με τόσα σκληρά μέτρα που έχει επιβάλλει και τα οποία έχουν παγώσει παντελώς τον τομέα αυτό, όπως και αυτόν των κατασκευών, πέριξ του οποίου κινούνται δορυφορικά εκατόν πενήντα επαγγέλματα, τουτέστιν ολόκληρη η οικονομία.

Το προσεχές Φθινόπωρο, μετά την θερινή ραστώνη και τα μπάνια του λαού, αναμένεται ζοφερό για την κυβέρνηση. Ήδη το χρέος σε απόλυτα νούμερα ξεπέρασε τα 320 δις, ενώ η κραταιά Γερμανία άρχισε να μιλά όχι για κούρεμα, αλλά για νέο πακέτο χρηματοδότησης, που θα φέρει νέα πιό επαχθή μέτρα για το Έλληνα πολίτη. Ήδη με νέο τελεσίγραφο η Τρόϊκα απαιτεί το κλείσιμο της Ελληνικής βιομηχανίας οπλικών συστημάτων. Η κυβέρνηση των προθύμων είναι έτοιμη , για πολλοστή φορά, να υπακούσει στις γερμανικές αποφάσεις. Στην χώρα μας ήρθε προ ημερών ο κ. Άσμουσεν, μεγαλοστέλεχος της Ντοϊτσε Μπάνκ και προαλειφόμενος για διάδοχος του Σόϊμπλε. Και βέβαια η επίσκεψή του δεν ήταν εθιμοτυπική.

Εκόμισε εις Αθήνας όλα εκείνα που πρέπει να υλοποιήσει η κυβέρνηση των προθύμων και τα οποία ονομάζουν “μεταρρυθμίσεις”. Ο κ. Άσμουσεν συνέφαγε με τραπεζίτες και βιομηχάνους και κατά την διπλωματική ορολογία άκουσε τα θέματα της ελληνικής οικονομίας. Η τακτική είναι πλέον γνωστή. Σ’ αυτά τα δείπνα η ελληνική νομενκλατούρα, που συγκυβερνά δεκαετίες τώρα, βάζει όλα εκείνα τα θέματα που σε διαφορετικές συνθήκες δεν θα διενοείτο να θίξει, όπως τα συνδικαλιστικά, τα εργασιακά και την νεοφανείσα θεωρία του κ. Κορκίδη για νέες περικοπές, κατά 13% στου μισθούς των εμποροϋπαλλήλων. Είμαστε κάτι παραπάνω απο σίγουροι πως αυτά θα τα δούμε μεταξύ των προαπαιτουμένων για την εκταμίευση της δόσης του Οκτωβρίου. ΄΄Ετσι δουλεύει, πλέον, το σύστημα. Αυτά που θέλουμε να “περάσουμε”, τα δίνουμε ..σκονάκι στην Τρόϊκα, αυτή τα βαπτιζει “μεταρρύθμιση” και τα πλασάρει σαν προαπαιτούμενα για κάθε εκταμίευση.

Και δυστυχώς αυτό το γαϊτανάκι, αυτό το πρόστυχο παιγνίδι γάτας και ποντικού θα το υποστούμε για πολλά χρόνια ακόμη. Πρόσφατα δημοσιεύμετα στον γερμανικό τύπο μιλούν για εικοσαετή ακόμη εξάρτηση της Ελλάδος. Αυτή η μέγγενη, που θα σφίγγει την χώρα πνιγηρά για πολλά ακόμη χρόνια, δυστυχώς δεν αποσείεται με ενδοτισμούς και οσφυοκαμψίες. Απαιτείται γενναία πολιτική βούληση, στιβαρότητα και ανατρεπτικές αποφάσεις.

Το πολιτικό προσωπικό της χώρας, μηδέ και του ΣΥΡΙΖΑ εξαιρουμένου, έτσι όπως είναι τώρα δομημένο, αδυνατεί να προχωρήσει σε ρηξικελεύθες πολιτικές κινήσεις, που θα παλλάξουν την χώρα πρωτίστως απ΄’ την εξάρτηση και τον αποικιοκρατισμό.

Καρκινοβατώντας πορευόμαστε σαν χώρα προς το άγνωστο, με χαμένη την σημερινή γενιά στα χέρια μας και το κυριότερο χωρίς ελπίδα για φώς στο τούνελ. Μα το πιό ανησυχητικό είναι ο εφησυχασμός της ελληνικής κοινωνίας, που φαίνεται σαν σε λήθαργο και το τραγικώτερο που βαδίζει στο μότο… βλέποντας και κάνοντας!

Photo: apn.gr

Προηγούμενο άρθροΤουριστικό προϊόν και ιχθυοκαλλιέργειες
Επόμενο άρθρο8 εγκαταλελειμένα κουτάβια ζητούν φιλοξενία