Αρχική Πολιτισμός - Εκδηλώσεις Ξαναρχίζουν οι παιδικές και νεανικές συντροφιές

Ξαναρχίζουν οι παιδικές και νεανικές συντροφιές

0

afisa_enar3is_2014-2015_final-2

Συναντήσεις για παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας.

Στις 5 Οκτωβρίου ξαναρχίζουν οι παιδικές και νεανικές συντροφιές μας!

Την Κυριακή, 5 Οκτωβρίου 2014 αρχίζουν επίσημα και φέτος, με τη Χάρη του Θεού, οι παιδικές και νεανικές συντροφιές στην Ι. Μητρόπολη Λευκάδος και Ιθάκης.

Τόσο στις πόλεις όσο και σε όσα από τα χωριά μας υπάρχουν παιδιά η τοπική μας Εκκλησία δημιουργεί εστίες διαλόγου και επικοινωνίας με τους νέους μας, μέσα σε κλίμα αγάπης και χαράς.
Νομίζουν πολλοί πως από τον κόσμο λείπουν σήμερα τα υλικά μόνον αγαθά. Η αληθινή πείνα του ανθρώπου φαίνεται όμως να είναι για τον «Άρτο της Ζωής», τον Χριστό, την αληθινή Ελπίδα και το πραγματικό Στήριγμά μας. Με τη διδαχή, τη Λατρεία και τη Ζωή Της, η Εκκλησία μας προσφέρει και σήμερα στον άνθρωπο «την Τροφήν του παντός κόσμου», τον Χριστό μας.

Προσκαλεί, λοιπόν, παιδιά και νέους όλων των ηλικιών, από την προσχολική και πρώτη σχολική ηλικία μέχρι και το Λύκειο και τους φοιτητές – αποφοίτους Λυκείου, να συμμετάσχουν στις συνάξεις αυτές των Ενοριών μας, για να ζήσουν τη χαρά της Κοινωνίας και της συνάντησης, με τρόπο βιωματικό και ευχάριστο, με πολλές δραστηριότητες δημιουργικές και ευχάριστες, ικανές να θρέψουν τον «πεινασμένο» για Ζωή άνθρωπο με τη χαρά του Ουρανού.

Για περισσότερες πληροφορίες, γονείς και παιδιά μπορούν να απευθύνονται στον εφημέριο της Ενορίας τους και στο Κέντρο Νεότητας της Ι. Μητροπόλεώς μας (τηλ.: 26450 22415, εσωτ.: 21 – 23 – e-mail: neotita_lefkas@yahoo.gr).

afisa_enar3is_prosxolikis_2014-2015_final-2

Συναντήσεις για παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας

Για μια ακόμη χρονιά θα λειτουργήσουν παιδικές συντροφιές για τους μικρούς μας φίλους, της προσχολικής ηλικίας, καθώς και των τάξεων Α΄ και Β΄ Δημοτικού (από 5 έως 7 ετών).

Τέτοιες συναντήσεις θα πραγματοποιούνται και φέτος κάθε Σάββατο πρωί:
– στο Ενοριακό Κέντρο Νεότητος του Ι. Ν. Αγ. Νικολάου Λευκάδος
-στο «Αρχονταρίκι» του Ι. Ναού Ευαγγελιστρίας (Μητροπόλεως) Λευκάδος
και σε ενορίες των χωριών.

Με όμορφα παιχνίδια και απλές, βιωματικές δραστηριότητες οι υπεύθυνοι κατηχητές βοηθούν τα παιδιά, ήδη από αυτή την τρυφερή ηλικία, να πραγματοποιήσουν τα πρώτα τους βήματα στη ζωή της Εκκλησίας.

Προηγούμενο άρθροΤα ζώδια από την Ζαΐρα
Επόμενο άρθροΚλείνει η κυκλοφορία σε δρόμο περιοχής του Νυδριού