Αρχική Top Stories Το χωριό της Μαρμελάδας: Μια ενδιαφέρουσα παρουσίαση του νέου βιβλίου του Γιώργου...

Το χωριό της Μαρμελάδας: Μια ενδιαφέρουσα παρουσίαση του νέου βιβλίου του Γιώργου Κτενά

0

DSCN5873 (1024x768)

Το απόγευμα της Τετάρτης (13 Ιανουαρίου 2016) πραγματοποιήθηκε στο cafe “Boschetto” η παρουσίαση του τρίτου βιβλίου του Γιώργου Κτενά με τίτλο “Το χωριό της Μαρμελάδας”. Την επιμέλεια της βραδιάς και την παρουσίαση ανέλαβε ο Κοσμάς Κίτσος, αδελφικός φίλος του συγγραφέα. Για το βιβλίο μίλησαν ο οδοντίατρος κ. Γιώργος Ράπτης, ο πρώην καθηγητής μας και νυν Αντιδήμαρχος κ. Φίλιππος Κούρτης και η Φιλόλογος και Συγγραφέας κ. Δέσποινα Καλέζου.

DSCN5847 (1024x768)

Ο Γιώργος Κτενάς γεννήθηκε τον Οκτώβρη του 1985 στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Λευκάδα, στο ορεινό χωριό της Καρυάς. Τον γνώρισα στα πρώτα μαθητικά χρόνια. Ήταν πάντοτε μειλίχιος, πρόσχαρος, χαμηλών τόνων, με έξυπνο χιούμορ. Χαθήκαμε μετά το σχολείο, τον συνάντησα μια δυο φορές στο δρόμο, ήξερα ότι είναι δημοσιογράφος, είχαμε φιλοξενήσει κάποια κείμενά του από το protagon και στο My Lefkada. Πριν λίγες μέρες έμαθα και για το συγγραφικό του έργο και μόλις εχθές φίλοι, γνωστοί και φίλοι του βιβλίου συναντηθήκαμε στον όμορφο και ζεστό χώρο του Boschetto και απολαύσαμε ένα διαφορετικό απόγευμα, ανταλλάξαμε ενδιαφέρουσες απόψεις, προβληματιστήκαμε, νιώσαμε αυτή την συντροφικότητα που διαπνέει τους κατοίκους του χωριού της Μαρμελάδας. Νιώσαμε όμως και υπερηφάνεια που η γενιά μας έχει λόγο, που τον αρθρώνει με περίσσιο θάρρος, που τον τεκμηριώνει, που παρά τα λίγα ερεθίσματα που είχαμε την δεκαετία του ’90 στην ορεινή Λευκάδα, κάποιες συνειδήσεις διαμορφωνόταν και έπλαθαν όνειρα για ταξίδια μακρινά. Κι αυτό θα ευχηθώ στο Γιώργο. Καλοτάξιδο να είναι το βιβλίο του και καλά ριζωμένες οι ελπιδοφόρες ιδέες του για να είναι ο κόσμος γεμάτος με τα όνειρά μας!

Κείμενο-Φωτογραφίες: Ειρήνη Βονιτσάνου

Βίντεο: Θανάσης Κατωπόδης

DSCN5886 (1024x768)

Ο Γιώργος Κτενάς έχει κάνει σπουδές πάνω στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό και τη Δημοσιογραφία.
Εργάζεται σαν δημοσιογράφος από το 2007 και κείμενά του έχουν δημοσιευτεί, μεταξύ άλλων, στις εφημερίδες «Αυγή», «Δρόμος», «Εποχή», στο περιοδικό «Βαβυλωνία» και στις ιστοσελίδες «protagon», «rproject», «othersidefootball»,«sportdog» και «gazzetta».
Έχει εκδώσει δύο βιβλία λογοτεχνικού περιεχομένου.
Έχει ασχοληθεί με τη συγγραφή θεατρικού έργου και έχει γράψει τα κείμενα για την παράσταση του Θεάτρου Σκιών “Ο Καραγκιόζης δημοσιογράφος”.

 

Προηγούμενο άρθροΠοδηλατάδα στην πόλη της Λευκάδας την Κυριακή 17 Γενάρη
Επόμενο άρθροΠρόγραμμα ενισχυτικής διδασκαλίας για μαθητές Δημοτικού–Γυμνασίου-Λυκείου στην Καταφυγή