Αρχική Top Stories Το πρόγραμμα του Δημοτικού Κινηματογράφου “Απόλλων” μέχρι τον Μάιο

Το πρόγραμμα του Δημοτικού Κινηματογράφου “Απόλλων” μέχρι τον Μάιο

0
apollon-cinema

apollon-cinema

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των προβολών του Δημοτικού Κινηματογράφου από το Φεβρουάριο του 2016 μέχρι τον Μάιο του 2016.

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

΄ΆΠΟΛΛΩΝ΄΄                                                        20/1/2016

1. STAR WARS : Η ΔΥΝΑΜΗ ΞΥΠΝΑΕΙ (FEELGOOD)

Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου έως Δευτέρα 8/2

Περίληψη

Το έβδομο κατά σειρά επεισόδιο του Πολέμου των Αστρων. Η δράση της ταινίας «Star Wars: The force awakens» που σκηνοθετεί ο J.J. Abrams τοποθετείται χρονικά 30 χρόνια μετά τα γεγονότα που είδαμε στην «Επιστροφή των Τζεντάι».

Υπόθεση

Η αυτοκρατορία έχει μεταμορφωθεί σε μια χούντα γνωστή ως «Η Πρώτη Τάξη», ενώ οι πιλότοι των Χ-Wings έχουν δημιουργήσει μία ομάδα αποστατών γνωστή ως Αντίσταση…

Το ότι ο Εϊμπραμς πετυχαίνει σε όλα, παραδίδοντας μια ταινία ταυτόχρονα νοσταλγική και σημερινή, ταυτόχρονα παιδική και ενήλικη, ταυτόχρονα συγκινητική και διασκεδαστική, ταυτόχρονα blockbuster και σε στιγμές έργο τέχνης, δεν οφείλεται φυσικά μόνο στο γεγονός στην αδιαμφισβήτητη ικανότητά του να χειρίζεται ως auteur μεγάλα franchises – το έκανε με εξίσου μεγάλη επιτυχία και με το «Star Trek.

Σκηνοθεσία: Τζ.Τζ.Έιμπραμς
Ηθοποιοί: Χάρισον Φορντ, Κάρι Φίσερ, Μαρκ Χάμιλ, Ντέιζι Ρίντλεϊ, Τζον Μπογιέγκα, Όσκαρ Άιζακ, Λουπίτα Νιόνγκ’ο, Ντόμναλ Γκλίσον, Άντονι Ντάνιελς, Πίτερ Μέιχιου
Διάρκεια: 136 λεπτά

ΠΑΙΔΙΚΗ ΄΄Ο ΜΙΚΡΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ΄΄

Σάββατο 6/2 & Κυριακή 7/2

Ανακαλύψτε ξανά μία από τις πιο αγαπημένες ιστορίες όλων των εποχών με πρωταγωνίστρια Το Μικρό Κορίτσι, που η αγχωτική μητέρα του το προορίζει για το καλύτερο κολλέγιο της πόλης. Μόνη του διέξοδος είναι ο εκκεντρικός και καλόκαρδος γείτονας, ο Αεροπόρος, που την ξεναγεί σε έναν εκπληκτικό κόσμο όπου όλα είναι πιθανά. Έναν κόσμο που ο ίδιος γνώρισε πριν καιρό από τον Μικρό Πρίγκιπα. Εκεί ξεκινά το μαγικό και συναισθηματικό ταξίδι του στο σύμπαν του Μικρού Πρίγκιπα. Εκεί ανακαλύπτει ξανά την παιδικότητα του και μαθαίνει ότι δεν βλέπεις καθαρά παρά μόνο με την καρδιά. Η ουσία είναι αόρατη στα μάτια.
Διάρκεια: 108’

2. ΝΟΤΙΑΣ ( FEELGOOD)

Τετάρτη 10/2 εως Δευτέρα 15/2

Περίληψη

Ο Νοτιάς είναι μια μεγάλη ελληνική παραγωγή που αφηγείται τη συγκινητική ιστορία ενηλικίωσης του Σταύρου, ενός ρομαντικού νέου, που ωριμάζει με εφόδια την ιστορία, τους μύθους, τις προσδοκίες και τα όνειρα μιας ολόκληρης χώρας.

Υπόθεση

Η ταινία αφηγείται την ιστορία ενός επινοητικού μυαλού καθώς αναζητά την ταυτότητα του μέσα από τη φαντασία και την τέχνη. Από τη μέρα που εμφανίζονται στον Σταύρο οι πρώτες ερωτικές ανησυχίες φουντώνει και η επιθυμία του να λέει ιστορίες με ένα δικό του, ανατρεπτικό, τρόπο. Οι ταραχώδεις, αλλά και ταυτόχρονα πολλά υποσχόμενες για την Ελλάδα, δεκαετίες του ’60,’70 και ’80 πυροδοτούν την φαντασία του ασταμάτητα. Στο ταξίδι από την εφηβεία προς την ενηλικίωση, για να κατακτήσει αυτά που ποθεί, θα σκαρφιστεί ιστορίες για αρχαίους μύθους, μακρινά ταξίδια και όμορφες γυναίκες. Όταν έρθει αντιμέτωπος με την πραγματικότητα, θα κάνει τις ιστορίες του εικόνες, και θα ανακαλύψει τον εαυτό του.

Ο Τάσος Μπουλμέτης στη νέα του ταινία «Νοτιάς», σκιαγραφεί με χιούμορ και συγκίνηση την ιστορία της Ελλάδας, μέσα από τα μάτια ενός ονειροπόλου νέου που αγαπά τους μύθους και το σινεμά! Ο σκηνοθέτης χαρακτηρίζει τον πρωταγωνιστή ως «έναν δημιουργικό νέο που αντιμετωπίζει προβλήματα με τα πρώτα σκιρτήματα της ερωτικής του ζωής και παρακολουθούμε τον τρόπο που προσπαθεί να τα διαχειριστεί στον κοινωνικό του περίγυρο, στην οικογένειά του και στο περιβάλλον του».

Τον Σταύρο υποδύεται ο Γιάννης Νιάρρος, ενώ στο πλευρό του πρωταγωνιστή θα δούμε πολλούς ταλαντούχους ηθοποιούς, μεταξύ τον οποίων τους: Θέμη Πάνου, Μαρία Καλλιμάνη, Ταξιάρχη Χάνο, Αργύρη Ξάφη, Ερρίκο Λίτση, Όμηρο Πουλάκη, Μελισσάνθη Μάχουτ,  Δημήτρη Ήμελλο και τον μικρό Φοίβο Ταραμπίκο. Σε μια εμφάνιση-έκπληξη θα ξαναδούμε στη μεγάλη οθόνη τη Zωζώ Σαπουντζάκη, σε έναν καταλυτικό για την πλοκή της ταινίας ρόλο.

3. ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥΣ (SPETZOS)

Παρασκευή 19/2 εως Δευτέρα 22/2

Το Αμερικανικό remake της βραβευμένης με Oscar Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ
Δύο ανερχόμενοι ντεντέκτιβ, ο Ρέι και η Τζες, υπό την επίβλεψη της αρχηγού τους, Κλαιρ, κάνουν μια ανατριχιαστική ανακάλυψη. Η έφηβη κόρη της Τζες έχει δολοφονηθεί βίαια κι ανεξήγητα.
Έπειτα από δεκατρία χρόνια εμμονικής έρευνας, ο Ρέι βρίσκει ένα στοιχείο που πιστεύει ότι θα εξιχνιάσει την υπόθεση. Κανείς δεν είναι προετοιμασμένος όμως, για τα μυστικά που θα έρθουν στην επιφάνεια και για τις επιπτώσεις που έχει η ανάγκη για εκδίκηση στην ανθρώπινη ψυχή.

Σκηνοθεσία: Μπίλι Ρέι
Ηθοποιοί: Τζούλια Ρόμπερτς, Τσιουέτελ Ετζίοφορ, Νικόλ Κίντμαν

ΠΑΙΔΙΚΗ ΄΄ΜΠΑΡΜΠΥ & ΟΙ ΜΥΣΤΙΚΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ΄΄

Σάββατο 20/2 & Κυριακή 21/2

Άλλη μια πολύχωμη, διασκεδαστική περιπέτεια της πολυαγαπημένης ηρωίδας όλων των των κοριτσιών , της ξανθομαλλούσας BARBIE ! Στην ταινία η Βarbie μαζί με της κολλητές της φίλες , την Τερέζα και την Ρενέ μεταμορφώνονται από δυναμικές γυμνάστριες σε μυστικούς πράκτορες επικινδύνων αποστολών !

4. ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΚΟΣΜΟΣ (VILLAGE)

Τετάρτη 24/2 έως Δευτέρα 29/2

Μετά την τεράστια επιτυχία και τα αιτήματα του σινεφιλ κοινού η ταινία ΄΄Ενας άλλος κόσμος΄΄ επιστρέφει στον ΄΄Απόλλων΄΄  Λευκάδας

Περίληψη

Mια ερωτική τριλογία με κοινό φινάλε, τρεις ιστορίες αγάπης ανάμεσα σε Έλληνες και ξένους υπηκόους, που ξεδιπλώνεται σε μια Ελλάδα που αλλάζει ραγδαία. Τρεις γενιές που πολεμούν να αντέξουν μια σκληρή πραγματικότητα μέσα από έναν δυνατό έρωτα. Διαφορετικές ιστορίες, διαφορετικές γενιές, διαφορετικές οπτικές. Ο παρανομαστής, όμως, κοινός. Η οικονομική κρίση, το εργασιακό, το μεταναστευτικό, ο φασισμός, αλλά και το αιώνιο ερώτημα «ο Έρωτας μπορεί να τα αλλάξει όλα;»

Σκηνοθεσία: Χριστόφορος Παπακαλιάτης
Ηθοποιοί: Χριστόφορος Παπακαλιάτης, Τζ.Κ.Σίμονς, Άντρεα Όσβαρτ, Μαρία Καβογιάννη, Μηνάς Χατζησάββας, Ταφικ Μπαρχόμ, Νίκη Βάκαλη
Διάρκεια: 113 λεπτά

5. OΙ ΜΙΣΗΤΟΙ ΟΚΤΩ (ODEON)

Παρασκευή 4/3 έως ΔΕΥΤΕΡΑ 7/ 3

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ : ΚΟΥΕΝΤΙΝ ΤΑΡΑΝΤΙΝΟ

Έξι ή οχτώ ή δώδεκα χρόνια μετά τον Εμφύλιο Πόλεμο, μία άμαξα διασχίζει σαν αστραπή το χειμωνιάτικο τοπίο του Ουαϊόμινγκ. Οι επιβάτες, ο κυνηγός επικηρυγμένων Τζον Ρουθ (Κερτ Ράσελ) και η «Κρατούμενη» Ντέιζι Ντόμεργκιου (Τζένιφερ Τζέισον Λι), πηγαίνουν στην πόλη Red Rock, όπου ο Ρουθ, γνωστός στα μέρη αυτά ως ο «Κρεμάλας», σκοπεύει να φέρει την Ντόμεργκιου ενώπιον της δικαιοσύνης. Στο δρόμο, συναντούν δύο ξένους: τον ταγματάρχη Μαρκίς Ουόρεν, έναν μαύρο πρώην στρατιώτη του στρατού των Βορείων που πλέον έχει γίνει διαβόητος «Κυνηγός Κεφαλών» (Σάμιουελ Λ. Τζάκσον), και τον Κρις Μάνιξ (Ουόλτον Γκόγκινς), έναν Νότιο αντάρτη που υποστηρίζει ότι είναι ο νέος «Σερίφης» της πόλης.

40 χρόνια μετά την ταινία «Ο Καλός, ο Κακός και ο Άσχημος», ο Κουέντιν Ταραντίνο πείθει τον Ένιο Μορικόνε να γράψει μουσική για γουέστερν.

6. ΚΡΙΝΤ: Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΕΝΟΣ ΘΡΥΛΟΥ   (ΤΑΝWEER)

Παρασκευή 18/3 εως Δευτέρα 21/3

Το νέο κεφάλαιο στην ιστορία του ΄΄Rocky΄΄ μας συστήνει τον Άδωνι Τζονσον, γιο του Απόλο Κριντ, του σημαντικότερου αντιπάλου του Ρόκι Μπαλμποα. Ο Άδωνης Τζονσον (Τζόρνταν) δεν γνώρισε ποτέ τον διάσημο πατέρα του, τον παγκόσμιο πρωταθλητή Βαρέων Βαρών, Απόλο Κριντ, ο οποίος και απεβίωσε πριν τη γέννηση του. Παρόλα αυτά, δεν υπάρχει αμφιβολία πως το μποξ τρέχει στις φλέβες του. Έτσι ο Άδωνης αποφασίζει να πάει στην Φιλαδέλφεια, τόπο του θρυλικού αγώνα του Απόλο Κριντ με τον σκληρό, πρωτοεμφανιζόμενο μποξέρ, Ρόκι Μπαλμπόα. Με το που φτάνει στην Πόλη της Αδελφικής Αγάπης, ο Άδωνης εντοπίζει τον Ρόκι (Σταλόνε) και του ζητά να γίνει ο προπονητής του. Παρά την επιμονή του δευτέρου πως έχει αποσυρθεί από τον χώρο, ο Ρόκι θα δει στον Άδωνη τη δύναμη και την αποφασιστικότητα που είχε γνωρίσει στον Απόλο—τον σημαντικότερο αντίπαλο του, που κατέληξε να γίνει ο στενότερος φίλος του. Συμφωνεί να τον αναλάβει και να τον προπονεί, έχοντας ο ίδιος να αντιμετωπίσει έναν αντίπαλο, πιο θανάσιμο από οποιονδήποτε αντιμετώπισε στο ρινγκ. Με τον Ρόκι στο πλευρό του, πολύ σύντομα ο Άδωνης θα έχει τη δική του ευκαιρία στην κατάκτηση του τίτλου… μπορεί όμως να αποκτήσει όχι μόνο τη δύναμη, αλλά και την καρδιά ενός αληθινού μαχητή, την ώρα του μεγάλου αγώνα;

Σκηνοθεσία: Ράιαν Κούγκλερ
Πρωταγωνιστούν: Σιλβέστερ Σταλόνε, Μάικλ Μπ. Τζόρνταν,Τέσσα Τόμσον, Φιλίσια, Ρασάντ, Άντονι Μπελιού,

ΠΑΙΔΙΚΗ ΄΄Ο ΑΛΒΙΝ & Η ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ: Σκιούροι στο δρόμο΄΄

Σάββατο 19/3 & Κυριακή 20/3

Εξαιτίας μιας σειράς παρεξηγήσεων, ο Άλβιν, ο Σάιμον και ο Θίοντορ συμπεραίνουν ότι ο Ντέιβ σκοπεύει να κάνει πρόταση γάμου στην νέα του κοπέλα στη Νέα Υόρκη και να τους παρατήσει. Έχουν τρεις μέρες να τον βρουν και να σταματήσουν την πρόταση γάμου, αποτρέποντας την ενδεχόμενη απώλεια του Ντέιβ αλλά και την προσθήκη στην παρέα ενός απαίσιου νέου αδελφού! Τα αγαπημένα μας σκιουράκια επιστρέφουν για μία ακόμη ξεκαρδιστική –και γεμάτη μουσικές εκπλήξεις- οδική περιπέτεια!

7.) Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ (THE REVERANT)

Πέμπτη 24/3 εως Δευτέρα 28/3

Υπόθεση:

Αμερική, 1823. Σε μια αποστολή στην άγρια φύση της Αμερικής, ο θρυλικός εξευρευνητής & έμπορος γούνας Χιου Γκλας (Λεονάρντο Ντι Κάπριο) δέχεται επίθεση από μια αρκούδα και τραυματίζεται σοβαρά. Οι σύντροφοί του τον αφήνουν στην φροντίδα του Τζον Φιτζέραλντ (Τομ Χαρντι) και αναχωρούν για να στείλουν βοήθεια. Προσπαθώντας να επιβιώσει ο Γκλας, υπομένει τις αφάνταστες δυσκολίες, καθώς και την προδοσία του έμπιστου ανθρώπου του, Τζον Φιτζέραλντ ο οποίος δολοφονεί τον γιο του Γκλας και εγκαταλείπει τον αβοήθητο Γκλας να πεθάνει στην ερημιά. Με ακλόνητη θέληση ως μοναδικό όπλο απέναντι στους κινδύνους , ο Γκλας περιπλανιέται σε ένα φοβερά εχθρικό περιβάλλον , μέσα στον αδίστακτο χειμώνα και περιτριγυρισμένος από εχθρικές φυλές, σε μια αδιάκοπη περιπέτεια αναζήτησης και επιβίωσης . Στόχος του η εκδίκηση εναντίων του Φιτζεραλντ.

12 υποψηφιότητες για OSCAR μεταξυ των οποιων Καλυτερης ταινιας , Α & Β Αντρικου ρολου, Σκηνοθεσιας , Φωτογραφιας & Ειδικων εφε

Σκηνοθεσία: ΑΛΕΧΑΝΤΡΟ ΓΚΟΝΖΑΛΕΣ ΙΝΙΑΡΙΤΟΥ

Σενάριο: ΑΛΕΧΑΝΤΡΟ ΓΚ. ΙΝΙΑΡΙΤΟΥ & ΜΑΡΚ Λ. ΣΜΙΘ

Ηθοποιοί: ΛΕΟΝΑΡΝΤΟ ΝΤΙ ΚΑΠΡΙΟ, ΛΟΥΚΑΣ ΧΑΑΣ, ΟΥΙΛ ΠΟΥΛΤΕΡ, ΤΟΜ ΧΑΡΝΤΙ, ΝΤΟΝΑΛ ΓΚΛΙΣΟΝ

Διάρκεια: 156 λεπτά

ΠΑΙΔΙΚΗ ΄΄ΚΟΚΚΟΡΟΚΙ : Ο ήρωας της Φάρμας΄΄  

Σάββατο 26/3 & Κυριακή 27/3

Όταν γεννήθηκε ο Ρόκι ήταν ένα αδύναμο κοτοπουλάκι.
Αλλά όταν ο κακός μεγάλό-αγρότης της περιοχής απειλεί να καταστρέψει το σπίτι και την οικογένεια του, ο Ρόκι θα πρέπει να μεταμορφωθεί από ένα συνεσταλμένο, νεαρό «κοτόπουλο» σε ένα γενναίο κόκορα.  Ο Ρόκι και οι φίλοι του θα ξεκινήσουν για μια περιπέτεια που θα μας αποδείξει για μια ακόμη φορά, πως δεν πρέπει να κρίνουμε τίποτα από το μέγεθός του.

8. Ο ΜΑΓΙΚΟΣ ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ (ελληνική FEELGOOD)

Παρασκευή 1/4 εως Δευτέρα 4/4

«Ο Μαγικός Καθρέφτης» του Χρήστου Δήμα είναι η πρώτη μεγάλου μήκους 3D ελληνική ταινία, σε παραγωγή Black Orange SA και συμπαραγωγή OTE TV.
Απολαυστική κωμωδία με ανατρεπτικές παρεξηγήσεις, «O Μαγικός Καθρέφτης» ξαναφέρνει μαζί στη μεγάλη οθόνη, μετά από 6 χρόνια, την ομάδα της άκρως επιτυχημένης κωμωδίας «Νήsos»: o Χρήστος Δήμας υπογράφει τη σκηνοθεσία, η Έλενα Σολωμού και ο Κωστής Παπαδόπουλος το σενάριο, ενώ στην παραγωγή βρίσκουμε τον Γιάννη Ιακωβίδη.
Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους βρίσκονται ο Μάκης Παπαδημητρίου, η Ζέτα Δούκα, η Αθηνά Οικονομάκου, η Ελένη Κοκκίδου, ο Τάκης Παπαματθαίου, ο Δημήτρης Ήμελλος, ο Λευτέρης Ελευθερίου και ο Κώστας Κόκλας.

Σύνοψη:
Το πρωί έφορος αρχαιοτήτων, το απόγευμα υπάλληλος σε συνεργείο αυτοκινήτων. Αυτή είναι η πληκτική καθημερινότητα του 35χρονου Κλεάνθη (Μάκης Παπαδημητρίου). Από τη μέρα που θα ανακαλύψει έναν «μαγικό καθρέφτη» (Κώστας Κόκλας) που πραγματοποιεί και τα πιο τρελά όνειρα, ο Κλεάνθης αρπάζει την ευκαιρία να ζητήσει αυτά που θα αλλάξουν τη ζωή του για πάντα. Έχει μάλιστα τη δυνατότητα να επαναδιατυπώσει την ευχή του όσες φορές θέλει. Οι επιθυμίες του θα εκπληρωθούν, όμως αυτό δεν είναι αρκετό. Υπάρχει πάντα κάτι που του διαφεύγει και ο Κλεάνθης δεν μπορεί να βρει την πραγματική ευτυχία πουθενά. Ή τουλάχιστον έτσι νομίζει.
Για το ομώνυμο τραγούδι των τίτλων τέλους συμπράττουν μουσικά οι ONIRAMA με το Γιώργο Μαζωνάκη, σε μουσική και στίχους του εκρηκτικού frontman Θοδωρή Μαραντίνη.

9.) ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΟΡΤΑΡΙΣΜΑ (U.I.P)

Παρασκευή 8/4 εως Δευτέρα 11/4

Στα τέλη του 2008 έσκασε η φούσκα της αμερικάνικης κτηματαγοράς. Οι τιμές των σπιτιών, που είχαν εκτιναχθεί σε δυσθεώρητα ύψη, κατέρρευσαν μέσα σε ελάχιστους μήνες. Μαζί τους συμπαρέσυραν και την παγκόσμια οικονομία, οδηγώντας στη χειρότερη κρίση των τελευταίων 80 ετών που παρέσυρε στο διάβα της, κυβερνήσεις και υπόγειες διασυνδέσεις. Τέσσερις outsiders μικροεπενδυτές (ένας αθυρόστομος αναλυτής, ένας αντικοινωνικός γιατρός με ταλέντο στα μακροοικονομικά, δυο πιτσιρικάδες μικροεπενδυτές που έστησαν επενδυτικό κεφάλαιο στο γκαράζ του σπιτιού τους κι ένας τραπεζίτης που απλά αξιοποίησε προς ίδιον όφελος μια πληροφορία), διαπιστώνουν αυτό που οι τράπεζες, τα ΜΜΕ και η αμερικανική κυβέρνηση αρνούνταν να δουν, δηλαδή… την επικείμενη κατάρρευση της παγκόσμιας οικονομίας. Έτσι, στο γενικευμένο αυτό, παγκόσμιο «κραχ» υπήρχαν και άτομα που ωφελήθηκαν από αυτό και θησαύρισαν.

Ο Κρίστιαν Μπέιλ, ο Στιβ Καρέλ, o Μπραντ Πιτ κι ο Ράιαν Γκόσλινγκ υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Άνταμ ΜακΚέι (σκηνοθέτη της ταινίας Anchorman), συμπράττουν σε μια σπονδυλωτή ταινία που γυρίζει πίσω στις αρχές της οικονομικής κρίσης στα τέλη του 2008, και με πολύ χιούμορ, αναπτύσσει τους ιδιόμορφους αυτούς χαρακτήρες που, ενώ όλοι αγόραζαν σαν τρελοί, εκείνοι σόρταραν – πόνταραν δηλαδή στην πτώση της αξίας συγκεκριμένων τίτλων.

 

ΠΑΙΔΙΚΗ ΄΄ΖΩΟΠΟΛΗ΄΄

Σάββατο 9/4 & Κυριακή 10/4

Μετά την τεράστια επιτυχία του Ψυχρά κι Ανάποδα και των Υπερέξι, η Disney ετοιμάζεται να κλέψει και πάλι τις καρδιές μας με τη νέα της ξεκαρδιστική περιπέτεια με πρωταγωνιστή… ολόκληρο το ζωικό βασίλειο! Η Ζωούπολη μας ξεναγεί σε έναν ευφάνταστο κόσμο γεμάτο απολαυστικούς χαρακτήρες και πα-
νέξυπνες αναφορές σε αστυνομικές ταινίες. Ετοιμαστείτε να μάθετε πώς μιλάνε, ντύνονται, μετακινούνται
και λύνουν τις υποθέσεις τους οι κάτοικοι μιας πολύβουης μεγαλούπολης που ανήκει αποκλειστικά στα ζώα!
Η μοντέρνα μητρόπολη της Ζωούπολης δεν μοιάζει με καμία άλλη πόλη. Είναι ένα χωνευτήριο όπου κάθε είδους ζώο, από τον θηριώδη ελέφαντα μέχρι το μικροσκοπικό τρωκτικό, συνυπάρχει με το άλλο. Παρ’ όλα αυτά η πόλη είναι χωρισμένη σε κοινωνικές τάξεις βασισμένες σε προκαταλήψεις. Όταν η αισιόδοξη αστυνομικός Judy Hopps καταφθάνει, ανακαλύπτει ότι το να είσαι το πρώτο λαγουδάκι αστυνομικός ανάμεσα σε μεγαλόσωμα και σκληρά ζώα δεν είναι καθόλου εύκολο. Αποφασισμένη να αποδείξει την αξία της, αρπάζει την ευκαιρία να λύσει μια υπόθεση, ακόμα και αν αυτό σημαίνει ότι θα συνεργαστεί με μια φλύαρη και παμπόνηρη αλεπού που ακούει στο όνομα Nick Wilde. Έχουν λιγότερες από 48 ώρες στη διάθεση τους για να βρουν ένα εξαφανισμένο θηλαστικό.

10. ΓΑΜΟΣ ΑΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ Νο 2 ( U.I.P )

Παρασκευή 15/4 εως Δευτέρα 18/4

Η κινηματογραφική οικογένεια της Νία Βαρντάλος επιστρέφει στην μεγάλη οθόνη και αναμένεται να είναι μια ξεκαρδιστική κλεφτή ματιά στην ζωή και στα… ευτράπελα μιας οικογένειας Ελληνοαμερικάνων. Ο Ιαν και η Τούλα εχουν πια μια κόρη που είναι έτοιμη να φύγει για σπουδές. Αλλά οι ρόλοι έχουν αντιστραφεί, και τώρα η Τούλα είναι η υπερπροστατευτική μητέρα που δεν θέλει η κόρη της να φύγει από την οικογένεια. Βέβαια υπάρχει και μια έκπληξη : Θα γίνει ακόμη ένας γάμος στην οικογένεια Πορτοκάλος.

11.ΒΑΤΜΑΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΣΟΥΠΕΡΜΑΝ (TANWEER)

Παρασκυή 22/4 εως Δευτέρα 25/4

Ο Ζακ Σνάιντερ, σκηνοθέτης των «300» και του «Ανθρώπου από Ατσάλι», αναλαμβάνει το πιο φιλόδοξο μέχρι σήμερα project στην ιστορία των υπερηρώων της DC Comics, την κινηματογραφική συνάντηση των Μπάτμαν και Σούπερμαν, των πιο γνωστών και πιο δημοφιλών σούπερ ηρώων στην ιστορία των κόμικς. Ο Χένρι Καβίλ φοράει για δεύτερη φορά τη στολή του Σούπερμαν (Κλαρκ Κεντ), ενώ ο Μπεν Άφλεκ, βραβευμένος με Όσκαρ για το «Επιχείρηση: Argo», αναλαμβάνει τον πιο απαιτητικό ρόλο της καριέρας του, αυτόν του Μπρους Γουέιν/Μπάτμαν.
Στην ταινία πρωταγωνιστούν επίσης η Γκαλ Γκαντό, στο ρόλο της Πριγκίπισσας Νταιάνα/Γουόντερ Γούμαν και ο Τζέσι Αίζενμπεργκ, ως ο Λεξ Λούθορ. Οι Έιμι Άνταμς, Λόρενς Φίσμπερν και Νταιάν Λέιν επιστρέφουν για δεύτερη φορά στο κινηματογραφικό σύμπαν της DC μετά τον «Άνθρωπο από Ατσάλι». Δίπλα τους ο Τζέρεμι Αίρονς, ως Άλφρεντ, ο Τζέισον Μομόα, στο ρόλο του Άρθουρ Κέρι/Άκουαμαν και η βραβευμένη με Όσκαρ, Χόλι Χάντερ («The Piano»).
Το σενάριο είναι του βραβευμένου με Όσκαρ Κρις Τέριο («Επιχείρηση: Argo») και του Ντέιβιντ Σ. Γκόγιερ (τριλογία «Batman», «Άνθρωπος από Ατσάλι»).
Η Λεγεώνα της Δικαιοσύνης έρχεται όλο και πιο κοντά.

 

12. BROOCKLYN (ODEON) **μία μόνο προβολή στις 9.30 μ.μ

Παρασκεή 6/5 εως Δευτέρα 9/5

Περίληψη

Το «Brooklyn» είναι η ιστορία μιας νεαρής γυναίκας, της Έιλις, που μετακομίζει από μια ήσυχη πόλη της Ιρλανδίας στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, όπου -αντίθετα με την ζωή που άφησε πίσω- βρίσκει την ευκαιρία να πιάσει δουλειά, να χτίσει το μέλλον της και να βρει τον έρωτα, στο πρόσωπο του Ιταλοαμερικανού Τόνι. Όταν μια οικογενειακή τραγωδία την φέρνει πίσω στην Ιρλανδία, η Έιλις βρίσκεται και πάλι στην παλιά της ζωή, αυτή τη φορά με τον Τζιμ να την διεκδικεί. Αναβάλλοντας διαρκώς την επιστροφή της στις Η.Π.Α., η Έιλις βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα φοβερό δίλημμα ανάμεσα σε δύο άνδρες και δύο χώρες. Η απόφασή της θα καθορίσει το πού είναι το πραγματικό της σπίτι και, τελικά, ποια η ζωή που θέλει να ζήσει.

Σκηνοθεσία: Τζον Κρόουλι
Ηθοποιοί: Σέρσε Ρόναν, Ντόμναλ Γκλίσον, Έμορι Κοέν, Τζιμ Μπρόντμπεντ, Τζούλι Ουόλτερς
Διάρκεια: 111 λεπτά

13. ΣΟΥΦΡΑΖΕΤΕΣ  (SPETZOS) **μία μόνο προβολή στις 9.30 μ.μ

Παρασκευή 13/5 εως Δευτέρα 16/5  

Η ιστορία του κινήματος υπέρ του δικαιώματος ψήφου στις γυναίκες. Οι Σουφραζέτες δεν προερχόταν από αριστοκρατικές τάξεις, ήταν γυναίκες που συνειδητοποίησαν ότι η ειρηνική διαμαρτυρία δεν έφερνε αποτελέσματα. Στραμμένες στη βία ως τη μόνη διέξοδο ήταν έτοιμες να χάσουν τα πάντα στον αγώνα τους για ισότητα – τις δουλειές τους , τα σπίτια τους , τα παιδιά τους τις ζωές τους . Η Μόντ είναι μια από αυτές. Ο αγώνας της για αξιοπρέπεια μοιάζει με θρίλερ , αλλά είναι ταυτόχρονα συγκινητικός και θα αποτελέσει πηγή έμπνευσης.

Προηγούμενο άρθροΟι θέσεις της Επτανησιακής Αναγέννησης για το ασφαλιστικό
Επόμενο άρθροΔείτε την πόλη Χομς στην Συρία. Εσύ θα συνέχιζες να ζεις εκεί;