Αρχική Πολιτισμός - Εκδηλώσεις Ανακοίνωση του Σωματείου Αποκατάστασης Ιστορικής Μνήμης Λευκάδας

Ανακοίνωση του Σωματείου Αποκατάστασης Ιστορικής Μνήμης Λευκάδας

0
book-pages

book-pages

Πρώτη προτεραιότητα αποτελεί η συγκρότηση, ο εξοπλισμός και η λειτουργία του Μουσείου Πολιτικών Κρατουμένων των Φυλακών Λευκάδας

 

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ (Σ.Α.Ι.Μ.)

«Ο ΜΝΗΜΩΝ» ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Οδός Ν. Σβορώνου (έναντι Πνευματικού Κέντρου), 31100 Λευκάδα

τηλ. 6987588944, e-mail: saim.mnimon@yahoo.gr

 

Δελτίο Τύπου

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Αποκατάστασης Ιστορικής Μνήμης (Σ.Α.Ι.Μ.) «ο Μνήμων» Λευκάδας ενημερώνει τους πολίτες της Λευκάδας ότι το γραφείο του λειτουργεί κάθε Πέμπτη και Παρασκευή 11:00 – 13:00 στην οδό Ν. Σβορώνου (έναντι Πνευματικού Κέντρου).

 

Βασικοί σκοποί του Σωματείου είναι η προαγωγή και ανάδειξη της ιστορικής μνήμης προσώπων, τόπων και συμβάντων που συνδέονται διαχρονικά με την κοινωνική, πολιτική, οικονομική και πολιτιστική ιστορία του νησιού της Λευκάδας, καθώς και η ενίσχυση και προαγωγή της διδασκαλίας της τοπικής ιστορίας σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

 

Πρώτη προτεραιότητα αποτελεί η συγκρότηση, ο εξοπλισμός και η λειτουργία του Μουσείου Πολιτικών Κρατουμένων των Φυλακών Λευκάδας εντός χώρου των Δικαστηρίων Λευκάδας, που έχει παραχωρηθεί από το υπουργείο Δικαιοσύνης. Για αυτό το σκοπό συνεχίζεται η συγκέντρωση υλικού που αφορά την ιστορία των πολιτικών κρατουμένων και των φυλακών Λευκάδας.

 

Καλούνται οι επιζώντες πολιτικοί κρατούμενοι, οι εξόριστοι, οι οικείοι τους και όσοι έχουν στην κατοχή τους ενθυμήματα, φωτογραφίες, επιστολικά δελτάρια, έργα τέχνης ή άλλο υλικό που σχετίζεται με τις φυλακές ή τους πολιτικούς κρατούμενους της Λευκάδας να επικοινωνήσουν με το Σ.Α.Ι.Μ. κάθε Πέμπτη και Παρασκευή 11:00 – 13:00 στο χώρο του σωματείου στην οδό Ν. Σβορώνου (έναντι Πνευματικού Κέντρου), μέσω e-mail στο saim.mnimon@yahoo.gr ή μέσω τηλεφώνου στο 6987588944.

Προηγούμενο άρθροΣυναντήσεις Γαλιατσάτου με Σταθάκη, Αποστόλου και Κοντονή
Επόμενο άρθροΈνταση στο Δημοτικό Συμβούλιο – Η λάθος εισήγηση που άναψε φωτιές