Αρχική Πολιτισμός - Εκδηλώσεις Αποτίμηση καρναβαλικών εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Συλλόγου Νικιάνας “Οι Σκάροι”

Αποτίμηση καρναβαλικών εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Συλλόγου Νικιάνας “Οι Σκάροι”

0

skaroi2015

Με μεγάλη επιτυχία και ικανοποιητική συμμετοχή ολοκληρώθηκε το εορταστικό δεκαήμερο του συλλόγου μας που ξεκίνησε την Τσικνοπέμπτη και έφτασε μέχρι την Καθαρά Δευτέρα. Αν και ο καιρός δεν ήταν σύμμαχός μας σε καμία από τις εκδηλώσεις, δεν έλειψε το κέφι και η χαρούμενη διάθεση από όλους τους συμμετέχοντες.

Ξεκινώντας από την Τσικνοπέμπτη 15 Φεβρουαρίου, το χορευτικό τμήμα ενηλίκων του συλλόγου μας βρέθηκε στην Καρυά όπου στην κεντρική πλατεία παρουσίασε το «Έθιμο του Γέροντα» από την περιοχή της Ρούμελης και συμμετείχε στις εκδηλώσεις εορτασμού της ημέρας που διοργάνωσε με επιτυχία ο Απόλλων Καρυάς.

Στην συνέχεια, την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου ο σύλλογός μας παραβρέθηκε με 6αμελη εθελοντική ομάδα στο παιδικό καρναβάλι του Δήμου Λευκάδας όπου και βοήθησε στην άρτια διεξαγωγή της παρέλασης.

Το Σάββατο 21 Φεβρουαρίου διοργανώθηκε στο ξενοδοχείο Tesoro στην Νικιάνα παιδικό πάρτυ μασκέ και στην συνέχεια ο καθιερωμένος αποκριάτικος χορός των ενηλίκων. Μασκαράδες, αποκριάτικες στολές και ο γιορτινός διάκοσμος έδωσαν μια χαρούμενη νότα στην εκδήλωση κάνοντας, ειδικά τα μικρά παιδάκια, να αισθανθούν το καρναβάλι!

Την επομένη, Κυριακή 22 Φεβρουαρίου και κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες η καρναβαλική ομάδα του συλλόγου συμμετείχε στα “Φαρομανητά 2015” με πεζό άρμα που κέρδισε τις εντυπώσεις προερχόμενο…. “από τα βάθη της Ανατολής”! Μπορεί η καρναβαλική επιτροπή να μην μας τίμησε με την προτίμησή της αλλά οι χειροποίητες στολές και το άρμα με τη θεά Κάλι έφεραν την Ινδία στην κεντρική αγορά του νησιού μας!

Οι εκδηλώσεις έκλεισαν με τα παραδοσιακά ετήσια Κούλουμα την Καθαρά Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου. Ο άστατος καιρός δεν μας επέτρεψε να πετάξουμε τον αετό μας στο δάσος των Σκάρων όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί, αλλά αυτό δεν πτόησε καθόλου αρκετούς Νικιανιώτες και μη, να μαζευτούν σε στεγασμένο χώρο στο λιμάνι του χωριού μας (Ταβέρνα Πανταζής), να απολαύσουν νηστίσιμα εδέσματα, να χορέψουν παραδοσιακά τραγούδια και να πετάξουν τον αετό τους δίπλα στην θάλασσα.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νικιάνας «Οι Σκάροι» θέλει να εκφράσει τις θερμές του ευχαριστίες για την πολύτιμη βοήθειά τους :

Στους χορευτές για τη διάθεση και το κέφι που έφεραν μαζί τους καθώς και στον χοροδιδάσκαλο κ. Ευθύμιο Σταύρακα για την άψογη παρουσία του χορευτικού τμήματος. Επίσης στον σκηνοθέτη κ. Θεόδωρο Κωστόπουλο τόσο για την Τσικνοπέμπτη όσο και για τη δημιουργία του καλαίσθητου άρματος της παρέλασης.
Στην τοπική Αυτοδιοίκηση και τον πρόεδρο του χωριού μας κ. Νίκα Σπύρο για την συνεχή παρουσία του και τη βοήθεια που προσφέρει όποτε του ζητηθεί.
Στον Απόλλωνα Καρυάς για την φιλοξενία του.
Στην κυρία Μόνικα Βερυκίου που εδώ και ένα μήνα αφιέρωσε προσωπικό χρόνο, κόπο και χρήμα για να φτιάξει τις στολές του γκρουπ. Επίσης στις κυρίες Δουβίτσα Αναστασία, Παρούση Μαρία και Μπάρκα Μιχαέλα για την πολύτιμη βοήθειά τους στον τομέα αυτό.
Στο ξενοδοχείο Tesoro και τον διευθυντή του κ. Βλάχο Γεώργιο για την δωρεάν προσφορά της αίθουσας, το διάκοσμο και την εξαιρετική συνεργασία που είχαμε.
Στις γυναίκες του χωριού που όποτε τους ζητούνται προσφέρουν τα εδέσματά τους σε όλες τις εκδηλώσεις μας. Ιδιαίτερα στην κυρία Δουβίτσα Γιαννούλα και Δαμιανή Μαριάννα για τα σαρακοστιανά φαγητά της Καθαράς Δευτέρας. Το ζαχαροπλαστείο «Tulip» για την προσφορά των γλυκών.
Στον κ. Δουβίτσα Πανταζή και την «Ταβέρνα Πανταζής» για τη δωρεάν παραχώρηση του χώρου.
Στον κ. Μαυραγάνη Κώστα και το Lan Shop για το δωρεάν ήχο στα Κούλουμα.
Στον κ. Φίλιππο Κολυβά και το www.kolivas.de για την συνεχή στήριξη και κάλυψη των εκδηλώσεών μας.
Και τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μας σε όλα τα μέλη του συλλόγου που αφιερώνουν τον ελεύθερο χρόνο τους και πολλές φορές και τα χρήματά τους στηρίζοντας και ομορφαίνοντας τις εκδηλώσεις μας. Εις το επανιδείν!

Προηγούμενο άρθροΣυναυλία Jazz μουσικής στην ARTηρία
Επόμενο άρθροΜε μεγάλη επιτυχία ο ετήσιος χορός του Συλλόγου Βορειοηπειρωτών Ν. Λευκάδας