Αρχική Πολιτισμός - Εκδηλώσεις Διαγωνισμός ραδιοφωνικής εκπομπής από τα Μονοπάτια Αλληλεγγύης

Διαγωνισμός ραδιοφωνικής εκπομπής από τα Μονοπάτια Αλληλεγγύης

0

Μονοπάτια Αλληλεγγύης

Πολιτιστική Μη Κυβερνητική Οργάνωση Νέων

Καραβέλλα 12, 31100 Λευκάδα

Τηλ /φαξ: 2645023123

pistes_solidaires@yahoo.gr
www.tamonopatia.org  

 

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ:

«ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟΙ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ»

1) ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ;

  • Η ενεργός συμμετοχή του πολίτη δημιουργήθηκε στην Αθηναϊκή Δημοκρατία στην Αρχαία Ελλάδα και ενθάρρυνε τους πολίτες να συμμετέχουν άμεσα στην κοινωνία και την διακυβέρνηση. “Αν συμμετέχουμε στην κοινωνία, τότε τα κοινά γίνονται δικά μας. Το προσωπικό και το κοινό είναι το ίδιο και θα πρέπει να βλέπουμε το δημόσιο χώρο όπως το σπίτι μας.» (Ευαγγελία Κεκελέκη. Γενικός Γραμματέας του ΚΕΠΚΑ).
  • Ενεργός Πολίτης σημαίνει να συμμετέχει κανείς στην τοπική και διεθνή κοινότητα, και στη δημοκρατία μέσα από μια ποικιλία δράσεων (όπως: η συμμετοχή στις εκλογές, το ενδιαφέρον για τα κοινά, η συμμετοχή σε εκστρατείες για τον καθαρισμό των δρόμων ή την φύτευση δέντρων, για τη δωρεάν εκπαίδευση, τη δημιουργία ομάδων υποστήριξης, κ.λπ.). Έχει να κάνει με το να δίνει κανείς πίσω στην κοινωνία, με την αλληλεγγύη μεταξύ των μελών της κοινότητας, με το να βρίσκεις τη θέση σου στην κοινωνία, εξισορροπώντας μεταξύ δικαιωμάτων και ευθυνών.
  • Η Αγωγή του πολίτη επικεντρώνεται στην προώθηση της συνεργασίας, της επικοινωνίας, την κριτική σκέψη, τη μείωση της προκατάληψης, την οικοδόμηση της ανεκτικότητας, την εμπιστοσύνη, την κατανόηση, την ενσυναίσθηση, την κοινωνική συνοχή και ανοχή στη διαφορετικότητα.

2) ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΝΕΡΓΟΥ ΠΟΛΙΤΗ: ΤΙ ΨΑΧΝΟΥΜΕ;

Τα τρία συστατικά που πρέπει να διαθέτουν οι νέοι άνθρωποι για να γίνουν μελλοντικοί ενεργοί πολίτες:

  • Ηγεσία. Ψάχνουμε για άτομα με επιρροή, ανθρώπους με ισχυρή αίσθηση της τοπικής ταυτότητας και την ενέργεια να βάλουν τα πράγματα σε κίνηση και να προκαλέσουν αλλαγές στις κοινότητές τους.
  • Φαντασία. Ψάχνουμε για νέους με περιέργεια και δημιουργικές ιδέες για το πώς θα προκαλέσουν θετικό αντίκτυπο σε ένα θέμα για το οποίο είναι παθιασμένοι, και το πώς θα συμβάλουν καλύτερα στις κοινότητές τους και τις γειτονιές τους.
  • Χαρακτήρα. Ψάχνουμε για διαγωνιζόμενους με ευνοϊκή στάση απέναντι στην αλλαγή και την καινοτομία και με ισχυρή αίσθηση περί συλλογικών δικαιωμάτων και ευθυνών, και κοινωνικής δικαιοσύνης.

3) ΠΩΣ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΤΕ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ;

  1. Μπορείτε να συμμετάσχετε στο διαγωνισμό μεμονωμένα ή ως ομάδα μέχρι 4 άτομα. Θέλουμε να ακούσουμε την άποψή σας σχετικά με την ενεργό ιδιότητα του πολίτη. Τι είναι ενεργός πολίτης για εσάς; Τι εμπειρίες έχετε από την ενεργό συμμετοχή ως πολίτης; Μήπως σχεδιάζετε μια νέα δράση για να κάνετε μια θετική αλλαγή στην κοινότητά σας; Πείτε μας περισσότερα! Θέλουμε να ακούσουμε τη γνώμη σας και όλα τα σχετικά με τις ενέργειές σας για να γίνετε ένας μελλοντικός ενεργός πολίτης!

Β. Στείλτε μας ένα αρχείο ήχου που θα φτιάξετε σε μορφή MP3 στην ακόλουθη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: orangeradionet@yahoo.com. Μπορείτε να ηχογραφήσετε τον εαυτό σας με μια συσκευή εγγραφής ή ένα smartphone ή τον υπολογιστή σας χρησιμοποιώντας το δωρεάν λογισμικό Audacity (http://audacity.sourceforge.net). Η ηχογράφηση δεν θα πρέπει να ξεπερνάει τα 5 λεπτά, με μέγιστο μέγεθος αρχείου τα 4MB. Η ηχογράφηση θα πρέπει να είναι στην αγγλική ή την ελληνική γλώσσα. Να βεβαιωθείτε ότι συμπεριλάβατε το/τα ονοματεπώνυμό/ά σας στο αρχείο καταγραφής και στο θέμα του email.

4) ΤΕΛΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

Α. Ημερομηνίες Διαγωνισμού: Μπορείτε να μας στείλετε τις συμμετοχές σας από τις 15 Μαρτίου έως τις 15 Απριλίου 2017.

Β. Ανακοίνωση Νικητή: Στις 4 Μαΐου θα ανακοινώσουμε το νικητή στη σελίδα μας στο Facebook https://www.facebook.com/orange.radionet. Ο νικητής(ες) του διαγωνισμού θα βραβευθούν για τις πιο δημιουργικές, καινοτόμες και με κριτική σκέψη ιδέες μεταξύ όλων των συμμετεχόντων, με βάση το περιεχόμενο και τον κοινωνικό αντίκτυπο των αρχικών τους ηχογραφήσεων.

Η τελετή απονομής θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 5 Μαΐου του 2017, στα Μονοπάτια Αλληλεγγύης στην οδό Καραβέλλα 12 στην Λευκάδα.

Προηγούμενο άρθροΣυγχαρητήρια ανακοίνωση του Αυγερινού Μαραντοχωρίου
Επόμενο άρθροΘερινό ωράριο λειτουργίας Εμπορικών καταστημάτων & Σουπερ-Μάρκετ στην Λευκάδα