Αρχική Πολιτισμός - Εκδηλώσεις Διαβάστε το βιβλίο του Κώστα Σπ. Πατρίκιου “Οι αρβύλες”

Διαβάστε το βιβλίο του Κώστα Σπ. Πατρίκιου “Οι αρβύλες”

0

Ο Κώστας Πατρίκιος γεννήθηκε στον Άγιο Πέτρο Λευκάδας. Φοίτησε στο εξατάξιο Γυμνάσιο Λευκάδας και αποφοίτησε από το Ναυτικό Γυμνάσιο Ιθάκης. Ακολούθησε το επάγγελμα του ναυτικού με εξαιρετικά επιτυχή θητεία στα γκαζάδικα του Ωνάση. Με μεγάλη θέληση για πρόοδο έφτασε στο βαθμό του Πλοιάρχου. Παράλληλα, ανέπτυξε και αξιόλογη πνευματική δραστηριότητα.

Ποιήματά του έχουν δημοσιευθεί σε ναυτικά περιοδικά, στην εφημερίδα «Αγιοπετρίτικα» στην εφημερίδα «τα Νέα της Λευκάδας» και στο περιοδικό Νήρικος http://enirikos.blogspot.gr/. Σε πρόσφατο ποιητικό διαγωνισμό που προκηρύχτηκε από τον σύλλογο Αγιοπετριτών με θέμα την θάλασσα διακρίθηκε το ποίημα του « Η πρωτοχρονιά ενός Ναυτικού » στον οποίον η κρητική επιτροπή έδωσε τον έπαινο. Είναι έγγαμος, πατέρας δύο παιδιών και παππούς τεσσάρων εγγονιών.

Οι «Αρβύλες» είναι το πρώτο λογοτεχνικό του πόνημα, με το οποίο ανακαλεί στη μνήμη του γεγονότα, περιστατικά, εντυπώσεις και εμπειρίες από τα παιδικά του χρόνια στη γενέθλια γη, περιγράφει τις δυσκολίες, τη φτώχεια, την έλλειψη μέσων που ανεβάζουν το επίπεδο ζωής, αλλά και τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη των συγχωριανών του. Καταγράφει ακόμη εμπειρίες από τις Γυμνασιακές του σπουδές στο πιο πολιτισμένο περιβάλλον της πρωτεύουσας του νησιού, αλλά και της Ιθάκης, καθώς και τα ξεχωριστά εκείνα γεγονότα, τις εντυπώσεις και τις αναμνήσεις από τη ναυτική του καριέρα, που, επιδρώντας καταλυτικά, τον οδήγησαν στον εμπλουτισμό της ζωής και της γνώσης.

Ο συγγραφέας δεν είναι ένας «λόγιος», με την κλασική έννοια του όρου, αλλά υπόσχεται στον αναγνώστη δημιουργικά, ερεθίσματα με την αυθεντικότητα, τη γνησιότητα, την παραστατικότητα και την ειλικρίνεια του ύφους του, με ρέοντα λόγο και σωστή χρήση της τοπικής διαλέκτου, που αποτυπώνει το πηγαίο της γραφής με την οποία παρουσιάζει τα θέματά του.

Το βιβλίο του “Οι αρβύλες” μπορείτε να το διαβάσετε [εδώ].

Προηγούμενο άρθροΤι περιμένει ο τουρισμός το 2017
Επόμενο άρθροSnowboard στον Άη Γιάννη Λευκάδας! Κι όμως! (video)