Αρχική Πολιτισμός - Εκδηλώσεις Διεθνής διάκριση της εικαστικού Κατερίνας Παράσχου Κοντογιώργη

Διεθνής διάκριση της εικαστικού Κατερίνας Παράσχου Κοντογιώργη

0

Το πρώτο βραβείο, στον 8o διεθνή ετήσιο διαγωνισμό Pictor Imaginarius, L’arte del Mosaico, που έλαβε χώρα από 22-28 Μαΐου 2017 στο Museo del Fiume, Nazzano της Ρώμης, απέσπασε η εικαστικός Κατερίνα Παράσχου Κοντογιώργη, με το ψηφιδωτό έργο της “Χαλέπι”.

Το έργο αυτό της Κατερίνας Παράσχου Κοντογιώργη αξιολογήθηκε ως μία πρωτοποριακή σύνθεση, που αποτυπώνει με παραστατικό τρόπο και υψηλή αισθητική την αποκρουστική εικόνα της βίας, που προβάλει τον “ανθρωπο θηρίο” ως πρότυπο και την εξουθένωση της ανθρώπινης ψυχής ως φυσική επιλογή.

Η Κατερίνα Παράσχου Κοντογιώργη, μαθήτρια του μεγάλου ψηφιδογράφου Νικου Ευγενίδη και του συντηρητή Νίκου Τόλη, εχει πραγματοποιήσει ατομικές εκθέσεις του έργου της και έχει συμμετάσχει σε πολλές συλλογικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Τον Οκτώβριο 2015 πήρε μέρος στο 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Σύγχρονου Ψηφιδωτού “Ravenna Mosaico” στη Ραβέννα της Ιταλίας, με το έργο της “Palette”, το οποίο επελέγη από τη διεθνή κριτική επιτροπή. Τον περασμένο Μάιο, στο πλαίσιο του διεθνούς συνεδρίου της Α.Ι.Μ.C   (Διεθνής Εταιρεία Σύγχρονων Ψηφιδογράφων), συμμετείχε με το έργο της “Περιδίνηση” σε διεθνή έκθεση στο Spilimbergo  της Ιταλίας.

Στη Λευκάδα έχει πραγματοποιήσει δυο ατομικές εκθέσεις (2000, 2013, Αιθ. Θ. Στάμος ενώ έχει διαθέσει ψηφιδωτό έργο της στη μόνιμη συλλογή της Λευκαδιακής Πινακοθήκης.

Προηγούμενο άρθροΜικρής έκτασης φωτιά ξέσπασε στην πόλη της Λευκάδας
Επόμενο άρθροΟ Βασίλης Σπανούλης στο Πόρτο Κατσίκι