Αρχική Πολιτισμός - Εκδηλώσεις Εφτά αξέχαστες ημέρες!

Εφτά αξέχαστες ημέρες!

0

koritsia_gymnasiou_2016 (7)

Η 4η κατασκηνωτική περίοδος κοριτσιών Γυμνασίου – Λυκείου (21 – 28.07.2016)

Ήταν η σειρά των μεγάλων κοριτσιών να απολαύσουν εφτά αξέχαστες ημέρες κατασκηνωτικής ζωής στον παραδεισένιο χώρο των Εκκλησιαστικών Μαθητικών Κατασκηνώσεων της Ι. Μ. Λευκάδος και Ιθάκης «Η Φανερωμένη», κοντά στο μοναστήρι της Κυράς και εφόρου του νησιού μας, της Παναγίας μας της Φανερωμένης.

Από την Πέμπτη, 21 μέχρι και την επόμενη Πέμπτη, 28 Ιουλίου 2016 στον ευλογημένο αυτόν τόπο στήθηκε ένα πανηγύρι χαράς από εξήντα εφτά μαθήτριες Γυμνασίου –Λυκείου, με την ευθύνη και τη βοήθεια της αρχηγού τους, φιλολόγου κας Ελένης Κατσούλη – Λάζαρη, της υπαρχηγού κας Ευαγγελίας Κοντογιάννη και δέκα ακόμη ομαδαρχισσών και βοηθών.

Τα κορίτσια είχαν την ευκαιρία να αποκομίσουν πλούσια βιώματα και ωφέλιμες για όλη τους τη ζωή εμπειρίες: από την αυτόνομη διαβίωση, μακριά από το υπερπροστατευτικό πλαίσιο της οικογένειας μέχρι τις δεξιότητες της αυτοεξυπηρέτησης και από συζητήσεις μεστές, που καλύπτουν τις αναζητήσεις και τα ερωτηματικά της εφηβείας μέχρι τις στιγμές της Προσευχής και της Θείας Λατρείας, η Κατασκήνωση της τοπικής μας Εκκλησίας είχε και φέτος να προσφέρει κάτι το διαφορετικό· κάτι που επιμένουν να αναζητούν τα παιδιά μας από τα πρώτα χρόνια του Δημοτικού μέχρι και τα προπύλαια της Ανώτατης Εκπαίδευσης, γνωρίζοντας καλά πού θα το βρουν…

Η ευλογία και η πατρική φροντίδα του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας π. Θεοφίλου είναι η κινητήριος δύναμη για το έργο των Κατασκηνώσεων. Η έμπρακτη υποστήριξη των Ενοριών και των Μονών μας, η εθελοντική προσφορά πλήθους εθελοντών, η μέριμνα της Επιτροπής Λειτουργίας συναντιούνται και καρποφορούν άφθονα.

Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν -πέρα από τις αθλοπαιδιές και τα ομαδικά παιχνίδια, τα μπάνια και τους διαγωνισμούς- από τη βιωματική συμμετοχή τους σε εκπαιδευτικά προγράμματα που εμψύχωσαν εθελοντικά εξωτερικοί συνεργάτες της Κατασκήνωσης, όπως οι κυρίες Παναγιώτα Χαδλά, βιολόγος (για τη διαφυλική αγωγή), Μαρία Γεωργάκη, κοινωνική λειτουργός από το Κέντρο Πρόληψης Λευκάδας «Δίαυλος» και οι ψυχολόγοι Σοφία Μεσσήνη και Σόνια Βαγγέλη (γνωριμία με τον εαυτό μου, με το άλλο φύλο και με τους φίλους μου), Αθανασία και Ανθή Καζολή (για την επτανησιακή μουσική – καντάδα).

Ακόμη, ξεχωριστές εμπειρίες ήταν τα προσκυνήματα στις Ιερές Μονές Φανερωμένης και Αγίου Νικολάου Ιράς Αθανίου και η συζήτηση με τον ιερομόναχο π. Σιλουανό και τη γερόντισσα Αντωνία αντιστοίχως.

Ασφαλώς οι εφτά κατασκηνωτικές ημέρες θα μείνουν και φέτος ανεξίτηλα χαραγμένες στις καρδιές των νεαρών κοριτσιών, καθώς και η αίσθηση ότι…

Αξίζει να ζούμε μαζί Του!

Αξίζει να ζούμε μαζί!

Λευκάδα, 31 Ιουλίου 2016

(Από την Επιτροπή Λειτουργίας των Κατασκηνώσεων)

Προηγούμενο άρθροΈγινε η παρουσίαση των παλιών ελαιοτριβείων στην Καρυά
Επόμενο άρθροΗ παιδική παράσταση “Πινόκιο” στην Λευκάδα