Αρχική Πολιτισμός - Εκδηλώσεις Εγκαίνια της έκθεσης ” Ο δρόμος του μεταξιού” και του 1ου Θερινού...

Εγκαίνια της έκθεσης ” Ο δρόμος του μεταξιού” και του 1ου Θερινού Σχολείου

0

Πραγματοποιήθηκαν χτες Δευτέρα (2 Ιουλίου), τα εγκαίνια της φωτογραφικής έκθεσης ” Ο δρόμος του μεταξιού” στην αίθουσα Θεόδωρος Στάμος, στην πλατεία Μαρκάς στην πόλη της Λευκάδας.Παράλληλα σηματοδοτήθηκε και η έναρξη του 1ου Θερινού Σχολείου “Θαλάσσιος Δρόμος του Μεταξιού”, ενός δωρεάν ταχύρρυθμου εκπαιδευτικού προγράμματος εκμάθησης της κινέζικης γλώσσας.

Στον χώρο εκτίθενται φωτογραφίες από την βόρεια επαρχία της Κίνας, Gansu, από όπου περνούσε ο παμπάλαιος δρόμος του μεταξιού.

Οι σχέσεις της μακρινής χώρας με το νησί μας έχουν αρχίσει να γίνονται ιδιαίτερα στενές, και διοργανώνονται συχνά πλέον εκδηλώσεις ανταλλαγής κυρίως πολιτιτικών στοιχείων.

Για τις σχέσεις αυτές και το πρόγραμμα μίλησαν ο αντοδήμαρχος κος Θ. Περδικάρης και η κα Ιωάννα Φίλιππα.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 8 Ιουλίου.

Το Θερινό Σχολείο πραγματοποιείται με την συνεργασία του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Λευκάδας, του Central China Normal University, της Maritime Silk Road Society, της China Academy of Culture και του Crystal Waters Resort

Το Θερινό Σχολείο Θαλάσσιος Δρόμος του Μεταξιού, εκτός από το πρόγραμμα εκμάθησης της κινεζικής γλώσσας, θα προσφέρει στους συμμετέχοντες  άλλα και στο ευρύ κοινό, μαθήματα κινεζικής καλλιγραφίας, συνεδρίες Tai Chi Chuan , ομιλίες και διαλέξεις. Επίσης θα υπάρχει η δυνατότητα δανεισμού βιβλίων κινεζικού πολιτισμού από τη βιβλιοθήκη του Πνευματικού Κέντρου.

Το Πνευματικό Κέντρο στοχεύει πάντα στην κάλυψη των μαθησιακών αναγκών που προκύπτουν στο σύγχρονο ανταγωνιστικό περιβάλλον με τρόπο προσιτό για όλους και εκπληρώνει τις προσδοκίες των ενδιαφερομένων.

Πηγή: Go Lefkas

Προηγούμενο άρθροΕπιδείξεις Taekwondo και Kick Boxing από τον ΑΣ Θησέας
Επόμενο άρθροΣυναυλία της Φιλαρμονικής στην Φανερωμένη