Αρχική Πολιτισμός - Εκδηλώσεις Έκθεση Ζωγραφικής της Χαράς Σαΐτη στην αίθουσα τέχνης “Θεόδωρος Στάμος”

Έκθεση Ζωγραφικής της Χαράς Σαΐτη στην αίθουσα τέχνης “Θεόδωρος Στάμος”

0

saiti xara ekthesi prosklisi 2015

TERRA INCOGNITA I

Για κάποιον που έκανε τη Λευκάδα πατρίδα της καρδιάς του, προσπαθώντας να ανακαλύψει το μυστήριο που είναι κάθε στιγμή κρυμμένο στα υγρά τοπία, στις δραματικές εναλλαγές του φωτός, στην αλληλουχία των χρωματικών αρμονικών, στις σιωπηλές νοσταλγικές ανάσες και στα σμαράγδια των κυμάτων της, η Λευκάδα αποτέλεσε το εφαλτήριο μιας προσωπικής αναζήτησης σε έναν  ανεξερεύνητο κόσμο.

Ο κόσμος αυτός, αχαρτογράφητος ακόμα, ζει και αναπνέει μέσα σε μνήμες και οράματα, ψάχνει να βρει τον εαυτό του, να γνωρίσει τις επιθυμίες του, να συμφιλιωθεί με τους φόβους του, να αποδεχθεί την αλήθεια του.

Η εικαστική ενότητα TERRA INCOGNITA I ήταν μια προσπάθεια να αποτυπωθεί αυτή η μυστηριακή σχέση του τόπου και του ανθρώπου, όπου γης. Ήταν μια κατάδυση στα άδυτα του εαυτού, που παίρνει την ιδιαίτερη μορφή του από τον τόπο που τον φιλοξενεί, ταπεινό ξένο λαθρομετανάστη κι αναχωρητή της ομορφιάς. Η σύνθεση και η πρόθεση σαφής, ο προσανατολισμός σταθερός, αλλά η πορεία γεμάτη εκπλήξεις κι ανατροπές: εκείνες που επιφυλάσσει πάντα η τεχνική της μονοτυπίας, χωρίς να υπολογίζει τις προθέσεις του καλλιτέχνη, αποτυπώνοντας την δική της αδιαμφισβήτητη αλήθεια.

                                                                                            Χ.Σ. /2015

Προηγούμενο άρθρο170+ κλικ από την παρέλαση του 53ου Διεθνούς Φεστιβάλ Φολκλόρ Λευκάδας
Επόμενο άρθροΤίτλοι τέλους για τον πολυχώρο της ARTηρίας