Αρχική Άλλες ειδήσεις Διαφορα Εορτασμός Ένωσης Επτανήσων στην Ηλιούπολη

Εορτασμός Ένωσης Επτανήσων στην Ηλιούπολη

0

ΕΝΩΣΗ ΕΠΤΑΝΗΣΩΝ

(ΤΙΜΑΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ!)

Σάββατο 21 Μαΐου 2022, πλατεία Λευκαδίων, Κ. Ηλιούπολη. 158η επέτειος της Ένωσης των Επτανήσων με τη μητέρα Ελλάδα!

          Ο Σύλλογος Λευκαδίων Ηλιούπολης και γύρω Δήμων «Η ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ» και ο Σύλλογος Λευκαδίων Αττικής «ΑΓΙΑ ΜΑΥΡΑ»  τίμησαν με το δέοντα τρόπο την ιστορική επέτειο.

          Ώρα 19.00! Ο κόσμος έχει γεμίσει την πλατεία. Παρίστανται ο πρώην βουλευτής Λευκάδας κ. Ξεν. Βεργίνης, εκπρόσωποι δημοτικών παρατάξεων από την Ηλιούπολη (Τάσος Ευσταθίου και αρκετοί άλλοι), ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Λευκαδικών Συλλόγων κ. Θεόφιλος Λογοθέτης, οι πρώην πρόεδροι του Συλλόγου Λευκαδίων «Η ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ» Μαρίνος Αργύρης και Σούλα Λάζαρη, πρόεδροι σωματείων και άλλοι.

Η τελετή άρχισε με «Τρισάγιο» εις μνήμη των πεσόντων Επτανησίων αγωνιστών.

Αμέσως μετά ο πρόεδρος του Συλλόγου η «Η ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ» κ. Χρ. Γιάννης Φουρλάνος απηύθυνε χαιρετισμό. Τόνισε στην ομιλία του την προσφορά των Επτανησίων στο γίγνεσθαι της Ελληνικής ιστορίας και ευχήθηκε  η επέτειος της ένωσης να σηματοδοτήσει ενωτική πορεία του λευκαδίτικου στοιχείου.

Στη συνέχεια διαβάστηκε χαιρετισμός του βουλευτή Λευκάδας κ. Αθανάσιου Καββαδά και του πρώην δημάρχου Ηλιούπολης κ. Θεόδωρου Γεωργάκη.

Ακολούθως η μεικτή τετράφωνη χορωδία και η μαντολινάτα του Συλλόγου «Η ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ» υπό τη διεύθυνση του μαέστρου κ. Πέτρου Μήτσου τραγούδησαν επτανησιακές μελωδίες.

Στη συνέχεια ο λόγος στο Σύλλογο «ΑΓΙΑ ΜΑΥΡΑ». Αρχικά χαιρέτισε ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Θωμάς Χόρτης. Κατόπιν  η χορωδία και η ορχήστρα του Συλλόγου υπό τη διεύθυνση του μαέστρου κ. Γιάννη Σφυρή τραγούδησε επτανησιακές μελωδίες. Μαζί τους και ο μουσικός θρύλος της Λευκάδας Παναγιώτης Φίλιππας.

Το πρόγραμμα έκλεισε το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου «Η ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ» με ένα «χορευτικό πέρασμα» απ’ όλα τα νησιά. Οι χορευτές και οι χορεύτριες με τις όμορφες παραδοσιακές φορεσιές, υπό την καθοδήγηση του δασκάλου κ. Πέτρου Μήτσου μάγεψαν κι έκλεψαν την παράσταση.

Η βραδιά συνεχίστηκε με πλούσια λευκαδίτικα κεράσματα.

Ακούστηκαν ευχαριστίες και θετικά σχόλια από όλους.

Η βραδιά έκλεισε με κάλεσμα του κ. Χρ. Γιάννη Φουρλάνου για το πανηγύρι της Φανερωμένης μας στις 12 Ιουνίου.

Για το Σύλλογο Λευκαδίων

Χρ. Γιάννης Φουρλάνος

Προηγούμενο άρθρο2οι Αγώνες «VASILIKI LEFKADA ROAD & MOUNTAIN RACE»
Επόμενο άρθροΣυνεργασία Δήμου Λευκάδας με Μονοπάτια Αλληλεγγύης