Αρχική Πολιτισμός - Εκδηλώσεις Η Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας προβάλλει την ταινία Φιλομένα (Philomena)

Η Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας προβάλλει την ταινία Φιλομένα (Philomena)

0

philomena

Η Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας συνεχίζει τις προβολές της 

 κάθε Πέμπτη στις 9.00 και αυτή την Πέμπτη 18 Δεκέμβρη

στο Πολιτιστικό Κέντρο της πόλης μας

παρουσιάζει  μια αληθινή ιστορία με πρωταγωνιστή μια ηλικιωμένη μάνα Ιρλανδή
που ψάχνει απεγνωσμένα να βρει το γιο της.

Φιλομένα (Philomena)

4 υποψηφιότητες για Όσκαρ
Μ.Βρετανία, Δραματική Κομεντί, 2013, (ΕΓΧΡΩΜΟ.) , 98′
Σκηνοθεσία:Steven Frears

Πρωταγωνιστούν:Τζούντι Ντεντς (υποψήφια για Όσκαρ α’ γυναικείου ρόλου), Στηβ Κούγκαν

Η ταινία στηρίζεται στην πραγματική ιστορία της Φιλομένα Λι, η οποία ήταν έφηβη, όταν έμεινε έγκυος στην Ιρλανδία του 1952. Ο κοινωνικός της περίγυρος την τιμωρεί,αναγκάζοντάς την να βρει καταφύγιο σε μοναστήρι. Εκεί η νεαρή γυναίκα στερείται το παιδί της, το οποίο στέλνουν νήπιο, σε παρένθετη οικογένεια στην Αμερική.

Η ταινία παρακολουθεί την περιπέτεια και τις αναπάντεχες στιγμές που της επιφυλάσσει η αναζήτηση του χαμένου της παιδιού, ύστερα από πενήντα ολόκληρα χρόνια. Στην έρευνά της έχει στο πλευρό της έναν δημοσιογράφο, τον οποίο υποδύεται ο Στιβ Κούγκαν, ο οποίος συνυπογράφει παράλληλα το σενάριο μαζί με τον Τζεφ Πόουπ.

«Ήμασταν πολύ προσεκτικοί. Το γεγονός ότι το παιδί αφαιρέθηκε από τη μητέρα του τη δεκαετία του ’50 ήταν λάθος. Ήμασταν όμως πολύ προσεκτικοί, ώστε να μην είμαστε επικριτικοί με τα σημερινά δεδομένα, για ό,τι έγινε τότε. Σίγουρα το μεγαλύτερο λάθος ήταν το κουκούλωμα του τι συνέβη στον Άντονι, τον γιο της, στην υπόλοιπη ζωή του και στα επόμενα 50 χρόνια της ζωής της Φιλομένα» αναφέρει ο Τζεφ Πόουπ.

Η απλή λαϊκή αυτή γυναίκα μαζί με άρτι απολυθέντα δημοσιογράφο του BBC ξεκινούν μαζί την αναζήτηση του χαμένου γιου στις Ηνωμένες Πολιτείες, μια οδύσσεια που ξεγυμνώνει εξαιρετικά, όχι μόνο τον τρόπο που λειτουργούσε η καθολική εκκλησία, αλλά και το πώς οι πρωταγωνιστές, δύο καθημερινοί άνθρωποι πρέπει να κλείσουν τις πληγές του παρελθόντος και να συνεχίσουν τη ζωή τους.

«Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι δεν μπορώ να με φανταστώ στη θέση αυτής της γυναίκας. Κυρίως το ότι ετοιμάζεται να συγχωρέσει αυτούς που της προκάλεσαν όλο το κακό. Δεν έχω μέσα μου τόσο απόθεμα καλοσύνης, όπως αυτή» ομολόγησε η Τζούντι Ντεντς.

Η ταινία δίνει την ευκαιρία στην Τζούντι Ντεντς να «ζωγραφίσει» υποκριτικά για άλλη μια φορά, στο ρόλο της μητέρας που ψάχνει, μετά από μια αμφιλεγόμενη υιοθεσία, το γιο της.

Πηγή:euronews

Προηγούμενο άρθροΠαραλαβή Πιστοποιητικών Κ.Π.Γ. εξεταστικής περιόδου Μαΐου 2014
Επόμενο άρθροΑπόντες τηλεόραση, Γκερέκου, Δένδιας κατά την επίσκεψη Πατριάρχη