Αρχική Πολιτισμός - Εκδηλώσεις Η ταινία “STAR WARS: Η Δύναμη Ξυπνάει” στον Δημοτικό Κινηματογράφο “ΑΠΟΛΛΩΝ”

Η ταινία “STAR WARS: Η Δύναμη Ξυπνάει” στον Δημοτικό Κινηματογράφο “ΑΠΟΛΛΩΝ”

0

Star Wars - Η Δύναμη Ξυπνάει (945x1024)

Σας ενημερώνουμε για τις ταινίες που θα προβληθούν από Τετάρτη 3/2 μέχρι Δευτέρα 8/2 στον Δημοτικό Κινηματογράφο “ΑΠΟΛΛΩΝ” στα πλαίσια της 2ης περιόδου (Φεβρουάριος-Μάϊος) της σαιζόν 2015-2016. Σύντομα θα ενημερωθείτε για το πρόγραμμα όλης της 2ης περιόδου.
Ο Μικρός Πρίγκηπας
1._”Ο Μικρός Πρίγκηπας”  

Ανακαλύψτε ξανά μία από τις πιο αγαπημένες ιστορίες όλων των εποχών, σε κινούμενα σχέδια με πρωταγωνίστρια Το Μικρό Κορίτσι, η αγχωτική μητέρα του οποίου το προορίζει για το καλύτερο κολέγιο της πόλης. Μόνη του διέξοδος είναι ο εκκεντρικός και καλόκαρδος γείτονας, ο Αεροπόρος, που την ξεναγεί σε έναν εκπληκτικό κόσμο όπου όλα είναι πιθανά – έναν κόσμο που ο ίδιος γνώρισε πριν καιρό από τον Μικρό Πρίγκιπα. Εκεί ξεκινά το μαγικό και συναισθηματικό ταξίδι του στο σύμπαν του Μικρού Πρίγκιπα. Εκεί ανακαλύπτει ξανά την παιδικότητα του και μαθαίνει ότι δεν βλέπεις καθαρά παρά μόνο με την καρδιά, αφού η ουσία είναι αόρατη στα μάτια.

Σκηνοθεσία: Μαρκ Όσμπορν

 

2._”STAR WARS-Η Δύναμη Ξυπνάει” 

Η κυκλοφορία του έβδομου επεισοδίου της διασημότερης σειράς επιστημονικής φαντασίας όλων των εποχών, «Star Wars: Η Δύναμη Ξυπνάει» σηματοδοτεί την αναγέννηση ενός πανίσχυρου κινηματογραφικού φαινομένου, στη νέα του εποχή, με εκατομμύρια πιστούς σε ολόκληρο τον πλανήτη και με την υπογραφή πλέον της Disney. Είναι σχεδόν αδύνατο να περιγράψει κάποιος την επανάσταση που έφερε το «Star Wars» στα τέλη της δεκαετίας του ’70. Η σειρά ταινιών άλλαξε την πορεία της μόδας, του ντιζάιν, της λογοτεχνίας επιστημονικής φαντασίας και εντέλει του ίδιου του μέσου: Το «Star Wars» αποτέλεσε ένα κινηματογραφικό big bang, μια πρωτοφανή έκρηξη που αναμόρφωσε τον χολιγουντιανό χάρτη και δημιούργησε νέους εμπορικούς γαλαξίες στη μεγαλύτερη βιομηχανία θεάματος στον κόσμο.

Σε ότι αφορά το νέο επεισόδιο ο Έιμπραμς αποφάσισε να γυρίσει πίσω στην απλότητα της πρώτης τριλογίας, χρησιμοποιώντας 35 mm φιλμ (πολλοί ισχυρίζονται ότι το σελιλόιντ σώθηκε οριστικά από την εξαφάνιση με το νέο «Star Wars» ) και γυρίσματα σε φυσικούς χώρους. Χρησιμοποίησε όσο λιγότερο μπορούσε την τεχνολογία του CGI και φρόντισε να «ψήσει» συνεργείο και καστ στις υψηλές θερμοκρασίες της ερήμου του Άμπου Ντάμπι, να στήσει το στρατόπεδο των Επαναστατών στο εγκαταλελειμμένο αεροδρόμιο της RAF του Μπέρκσιρ και να γυρίσει την τελευταία σκηνή στο ιρλανδικό νησάκι του Μάικλ Σκέλιγκ. Οι κριτικές του «Star Wars: Η Δύναμη Ξυπνάει» είναι σχεδόν διθυραμβικές.

Προηγούμενο άρθροΤουρνουά ποδοσφαίρου & βόλεϊ για τα παιδιά των Ενοριών στον Άγιο Πέτρο
Επόμενο άρθροΉττα σοκ για τη Νίκη Λευκάδας-Παραίτηση Δουβίτσα