Αρχική Top Stories Η Μαέστρος της Νέας Χορωδίας Λευκάδας μιλά για την αποψινή εμφάνιση στο...

Η Μαέστρος της Νέας Χορωδίας Λευκάδας μιλά για την αποψινή εμφάνιση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

0
Η Νέα Χορωδία Λευκάδας απόψε το βράδυ εμφανίζεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών κι εμείς λίγες ώρες πριν ανέβουν στη σκηνή ρωτήσαμε τη νεαρή ταλαντούχα μαέστρο του συνόλου Μαρία-Κυριακή Αραβανή πως νιώθει για τη σημαντική αυτή παρουσίαση της δουλειάς τους στο αθηναϊκό κοινό.

– Τι θα παρουσιάσει η Νέα Χορωδία Λευκάδας στην εκδήλωση “Τα Επτάνησα πάντα τραγουδούν” στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών το Σάββατο 13 Ιανουαρίου και πόσο καιρό προετοιμαζόσασταν γι’ αυτή την εμφάνιση; Νιώθετε έτοιμοι;

“Τα Επτάνησα πάντα τραγουδούν”. Ναι, αυτός είναι ο τίτλος της εκδήλωσης που συμμετέχουμε. Ένα μεγάλο γεγονός για κάθε χορωδό ξεχωριστά αλλά και για το νησί μας.

Το ταξίδι μας από την Λευκάδα στην πρωτεύουσα για τη συναυλία αυτή μας φαινόταν πολύ μακρινό στις αρχές Σεπτεμβρίου που αρχίσαμε τις πρόβες. Τώρα όμως είναι μια πραγματικότητα. Η σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών μας υποδέχεται σήμερα!

Το ρεπερτόριο που θα παρουσιάσουμε περιλαμβάνει μέρος από τον Λευκαδίτικο πολιτισμό μας. Θα είναι τραγούδια που ξέρουμε και αγαπάμε. Τραγούδια που γράφτηκαν με αγάπη από Λευκαδίτες συνθέτες και στιχουργούς.

Αν νιώθουμε έτοιμοι?
Διατηρούμε τις επιφυλάξεις φυσικά, όπως δημιουργούνται στις περιπτώσεις σαν αυτές που δίνεται περιορισμένος χρόνος προετοιμασίας. Έχουμε όμως αφιερώσει αρκετές ώρες δουλειάς γι’ αυτή την εμφάνιση, και είμαι σίγουρη πως το αποτέλεσμα θα μας δικαιώσει.

Επικοινωνούμε με τα τραγούδια μας και θέλουμε να το περάσουμε αυτό στον κόσμο.

– Πως νιώθεις, παρά το νεαρό της ηλικίας σου, που θα διευθύνεις το χορωδιακό τμήμα και το νεοσύστατο τμήμα της μαντολινάτας στο χώρο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, σε μια εκδήλωση με τη συμμετοχή και άλλων εκπροσώπων των Επτανήσων;

Ανυπομονώ πολύ να φτάσω στον προορισμό μου. Δικαιολογημένα! Πέρα από το γεγονός ότι θα παρουσιαστούμε για πρώτη φορά σε μια από τις πιο μεγάλες αίθουσες της Ελλάδας, νιώθω πως κρατώ στα χέρια μου ένα εισιτήριο για τη ζωή γενικότερα.
Είναι μεγάλη μου χαρά και τιμή.
Στην αρχή, όταν βγαίνω στη σκηνή δεν κοιτάω πουθενά. Κοιτάω μάλλον, χωρίς να βλέπω. Προσπαθώ να μην επηρεάζομαι και να μην μου αποσπά τίποτα την προσοχή.

Η συμμετοχή και των άλλων εκπροσώπων των Επτανήσων, κάνει αυτή τη βραδιά πολύ ενδιαφέρουσα γιατί η ανταλλαγή μουσικών ακουσμάτων εμπλουτίζει περισσότερο τη μουσική μας κουλτούρα.

– Αν μπορούσες να κάνεις μια ευχή πριν από την εμφάνισή σας ποια θα ήταν αυτή;

Να ήταν κοντά μου η μητέρα μου.

Μπορείτε να πάρετε μια γεύση από το τι θα παρουσιάσει η Νέα Χορωδία Λευκάδας στο παρακάτω βίντεο από την ανοικτή πρόβα του συνόλου την Πέμπτη:

Προηγούμενο άρθροΧριστουγεννιάτικες δράσεις του Κέντρου Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως
Επόμενο άρθροΕκδήλωση της ΕΛΜΕ Λευκάδας για τις εξελίξεις στην εκπαίδευση