Αρχική Top Stories Ο Απόλλων Καρυάς τίμησε τον Μηνά Κατωπόδη

Ο Απόλλων Καρυάς τίμησε τον Μηνά Κατωπόδη

0

DSCN0150

Με μια ωραία διαφορετική μουσική βραδιά στην πλατεία της Καρυάς την Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015 ο Μουσικοφιλολογικός Όμιλος Καρυάς “Απόλλων” τίμησε τη μνήμη του καρσάνου μουσικού Μηνά Κατωπόδη. Οι συνάδελφοί του μουσικοί Νίκος Κατωπόδης – Μαστροσταύρος στο ακορντεόν και Παναγιώτης Φίλιππας στο βιολί ανέβηκαν ξανά στη σκηνή για να θυμηθούν μαζί τα τραγούδια που αγάπησε ο Μηνάς και τραγουδούσε με την κιθάρα του.

Ο πρόεδρος του Απόλλωνα, κ. Σπύρος Κατωπόδης, ευχαρίστησε το κοινό και τους μουσικούς και έδωσε το λόγο στον Αντιδήμαρχο κ. Στάθη Βλάχο για να μιλήσει για τον Μηνά Κατωπόδη, τον τραγουδιστή, τον άνθρωπο. Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Λευκάδας, κ. Κωνσταντίνος Δρακονταειδής, απένειμε εκ μέρους του Απόλλωνα Καρυάς αναμνηστική πλακέτα, την οποία παρέλαβαν συγκινημένοι η σύζυγος του Μηνά, Μαυρέττα και ο μικρότερος γιος τους Γιώργος.

Ιδιαίτερα συγκινητικός ήταν και ο Παναγιώτης Φίλιππας που έδωσε ρεσιτάλ δεξιοτεχνίας και καταχειροκροτήθηκε από όσους παραβρέθηκαν για να τιμήσουν τη μνήμη του Μηνά.

Ειρήνη Βονιτσάνου

Ακολουθεί βίντεο του Θανάση Κατωπόδη με αποσπάσματα από την εκδήλωση και φωτογραφικό υλικό.

Επίσης μπορείτε να ακούσετε [εδώ] μια σπάνια ηχογράφηση με τους Μηνά Κατωπόδη, Παναγιώτη Φίλιππα και Νίκο Κατωπόδη το 1985 στο σαλόνι του σπιτιού του Μηνά.

Προηγούμενο άρθροΣυνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας με το νέο Διοικητή της 4ης ΜΣΕΠ
Επόμενο άρθροΟ Λευκαδίτης Τάσος Πέτσας: Ένας νέος δημιουργός instrumental μουσικής, μια συγκινητική ιστορία