Αρχική Πολιτισμός - Εκδηλώσεις Ο Δήμος Τρικκαίων και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας τιμούν τον Γεώργιο Π. Ροντογιάννη

Ο Δήμος Τρικκαίων και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας τιμούν τον Γεώργιο Π. Ροντογιάννη

0

Την Κυριακή 28 Μαΐου στις 12 μ.μ. ο Δήμος Τρικκαίων και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας θα τιμήσουν τον σπουδαίο Λευκαδίτη επιστήμονα, καθηγητή, ιατρό, αθλητή και άνθρωπο Γεώργιο Π. Ροντογιάννη που έφυγε από κοντά μας τόσο νωρίς και τόσο αναπάντεχα.

Προς τιμήν του εκλιπόντος καθηγητή Αθλητιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας θα γίνει επίσημη τελετή ονοματοδοσίας της οδού που διέρχεται από το ΤΕΦΑΑ, όπου δίδαξε ο Γ. Π. Ροντογιάννης, και συνδέει τα Τρίκαλα με την Άρτα.

Ο Γιώργος Ροντογιάννης, με καταγωγή από τους Τσουκαλάδες, ήταν ο μεγαλύτερος γιός του ιστορικού Πάνου Ροντογιάννη. Εξέχων επιστήμων με παγκόσμια αναγνώριση στον τομέα της αθλητιατρικής, αθλητής του στίβου με πολλές επιτυχίες, συγγραφέας βιβλίων με θέματα της ιατρικής, βραβευμένος στο Παγκόσμιο Συνέδριο Αθλητιατρικής, μέλος του ΔΣ της Εταιρείας Λευκαδικών Μελετών, κ.α.

Ο Γεώργιος Π. Ροντογιάννης ήταν Καθηγητής Αθλητιατρικής στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (1997-2013) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Διευθυντής (2008-) του Εθνικού Κέντρου Αθλητικών Ερευνών (ΕΚΑΕ). Υπήρξε αθλητής στίβου (δίσκος, δέκαθλο) εθνικού και διεθνούς επιπέδου (1963-1968). Απόφοιτος της Ιατρικής Αθηνών (1969) με ειδικότητες: Αθλητιατρικής (Πανεπιστήμιο Ρώμης,1976), Παθολογίας (1980) και Καρδιολογίας (1982). Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών (1978), Eπισκέπτης Ερευνητής στο Human Performance Lab (Noll Lab.) του Pennsylvania State University (1979-1980), Επίκουρος Καθηγητής Αθλητιατρικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (1984-1989), Τομεάρχης Αθλητιατρικής στο ΕΚΑΕ (1989-1997). Μέλος (1971-) της Ελληνικής Αθλητιατρικής Εταιρείας και Ειδικός Γραμματεύς του Δ.Σ. της (1991-), ιδρυτικό μέλος (1976) και Πρόεδρος του Δ.Σ. της Εταιρείας Αθλητικής Ψυχολογίας και Νευροφυσιολογίας της Αθλήσεως. Μέλος (1980) και Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της Εταιρείας Λευκαδικών Μελετών (1993-). Μέλος (1987-) της New York Academy of Science.

Iδρυτικό μέλος και Αντιπρόεδρος (2008) του Δ.Σ. του Ελληνικού Κολλεγίου Αθλητιατρικής. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται σε θέματα κυρίως προλήψεως νόσων και κακώσεων ιδίως των elite αθλητών, των κλινικών εφαρμογών του συνδυασμού διατροφής και ασκήσεως για πρωτογενή/δευτερογενή πρόληψη, ιδίως της καρδιαγγειακής νόσου, των προβλημάτων υγείας, και της αποδόσεως διαιτητών ποδοσφαίρου, της ιστορίας της Εκπαιδεύσεως στη Λευκάδα, και της πολεμικής ιστορίας των Ελλήνων ιδιαιτέρως κατά το ΙΙ ο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Προηγούμενο άρθροΑποφάσεις συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου (12/5/2017)
Επόμενο άρθροΠροσάραξη σκάφους με δύο επιβαίνοντες βόρεια του Μεγανησίου