Αρχική Πολιτισμός - Εκδηλώσεις Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τσουκαλάδων στο 53ο Διεθνές Φεστιβάλ Φολκλόρ Λευκάδας

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τσουκαλάδων στο 53ο Διεθνές Φεστιβάλ Φολκλόρ Λευκάδας

0

ImG (24)

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά το χορευτικό τμήμα ενηλίκων του Μορφωτικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Τσουκαλάδων συμμετείχε στο Διεθνές Φεστιβάλ Φολκλόρ της Λευκάδας. Το Σάββατο 22 Αυγούστου 2015 πραγματοποίησε την κεντρική του εμφάνιση στο Ανοιχτό Θέατρο Λευκάδας παρουσιάζοντας με μεγάλη επιτυχία χορούς από την Κρήτη.

ImG (25)

Ο αποχαιρετισμός της Αρετούσας από τον Ερωτόκριτο, απόσπασμα του σημαντικότερου έργου της κρητικής λογοτεχνίας, σήμανε την έναρξη της εμφάνισης ωστόσο η είσοδος των χορευτών με τα αναμμένα κεριά δεν είχε σύμμαχο τον άνεμο, όπως στην Τελετή Έναρξης που αποτέλεσε μια εκ των εντυπωσιακότερων εμφανίσεων.

Οι χορευτές και οι χορεύτριες απόλαυσαν την εμφάνισή τους και η παρουσίαση των κρητικών χορών στο σύνολό τους καταχειροκροτήθηκε από το κοινό. Ιδιαίτερο χειροκρότημα απέσπασε η καθηλωτική και λεβέντικη παρουσία των ανδρών αλλά και η εξαιρετική εμφάνιση των γυναικών στο κλείσιμο της εμφάνισης. Οι μουσικοί έδωσαν τον δικό τους ρυθμό “φέρνοντας” τις μουσικές της Κρήτης στην Λευκάδα.

Ειρήνη Βονιτσάνου

Ακολουθούν βίντεο με αποσπάσματα από την κεντρική εμφάνιση του χορευτικού και φωτογραφίες της Κατερίνας Βεργίνη και της Τατιάνας Σαΐνη από την ίδια βραδιά.

 

Προηγούμενο άρθροΟ Λευκαδίτης Τάσος Πέτσας: Ένας νέος δημιουργός instrumental μουσικής, μια συγκινητική ιστορία
Επόμενο άρθροΕντυπωσίασε για ακόμα μια φορά η Αγιομαυρίτικη παρέα (video)