Αρχική Πολιτισμός - Εκδηλώσεις Ολοκληρώθηκε το 1ο σεμινάριο των «Διαλόγων Γονέων»

Ολοκληρώθηκε το 1ο σεμινάριο των «Διαλόγων Γονέων»

0

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την περασμένη Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου τρ. έτους  το πρώτο βιωματικό σεμινάριο, που διοργάνωσε το Κέντρο Νεότητας της Ι. Μ. Λευκάδος και Ιθάκης στο πλαίσιο των έβδομων «Διαλόγων Γονέων». Το σεμινάριο άρχισε τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου και διεξήχθη σε πέντε εβδομαδιαίες συναντήσεις.

Με γενικό τίτλο: «”Είναι δυνατόν να (μας) κάνει ό,τι θέλει;” Όρια και συναισθηματική αγωγή των παιδιών», η δεκαπενταμελής ομάδα των συμμετεχόντων πραγματεύθηκε θεματικές σχετικές με τα όρια και τη συναισθηματική αγωγή των παιδιών από την πλευρά των ενήλικων γονέων.

Μέσα από βιωματικές τεχνικές, παιχνίδια ρόλων, μοίρασμα εμπειριών και αξιών για το μεγάλωμα των παιδιών συνειδητοποίησαν ότι η συναισθηματική εμπλοκή και η δέσμευση με τους ρόλους που αναλαμβάνει ο καθένας, ωθούν σε αναζήτηση λύσεων, στην εξέλιξη της προσωπικότητας και του γονιού αλλά και της σχέσης του με το παιδί, στο να βάζει  όρια και να έρχεται σε θέση να μοιράζεται με άνεση εμπειρίες που βιώνουν και άλλοι γονείς, περισσότερο ή λιγότερο, μέσα από συναισθηματικές διεργασίες. Το μοίρασμα στην ομάδα εμπεριείχε απόλαυση, συζήτηση, ανταλλαγή, συναισθήματα, ανίχνευση του  πολυφωνικού εαυτού με το «εγώγραμμα».

Το απόσταγμα του σεμιναρίου ήταν να μάθουν οι συμμετέχοντες πώς συνθέτουμε όλα τα κομμάτια στον ενήλικα εαυτό μας, ώστε να θέτουμε τα όρια αβίαστα χωρίς ενοχές και λύπη απέναντι στον εαυτό μας και το παιδί μας, προκειμένου η σχέση να ενισχύεται και η επικοινωνία να γίνεται περισσότερο λειτουργική.  

Το σεμινάριο συντόνισε και εμψύχωσε με υποδειγματική συνέπεια και δεκτικότητα η ψυχολόγος και επιστημονική υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης «ΔΙΑΥΛΟΣ» κ. Βασιλική Κατωπόδη, στην οποία οφείλονται ολόθερμες ευχαριστίες.

Μετά τις Γιορτές, Θεού θέλοντος, θα ακολουθήσει ένα δεύτερο σεμινάριο, από τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου μέχρι και τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018, με θέμα: «”Γιατί δεν με καταλαβαίνει;”  Η επικοινωνία στη ζωή της οικογένειας», το οποίο θα εμψυχώσει επίσης η κα. Κατωπόδη. Πληροφορίες – δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα: 2645022415 (εσ.: 21-23) και 6974795265 (π. Ιωαννίκιος) ή με μήνυμα στο messenger με την επωνυμία: Κέντρο Νεότητας (Λευκάδας – Ιθάκης).

Λευκάδα, 7 Δεκεμβρίου 2017

(Από το Κέντρο Νεότητος της Ι. Μητροπόλεως Λευκάδος και Ιθάκης)

Προηγούμενο άρθροΤον Αθηναϊκό αντιμετωπίζει η Νίκη Λευκάδας εκτός έδρας
Επόμενο άρθροTo… παραμύθι επιτέλους αρχίζει στα «Ασημένια Χριστούγεννα»!