Αρχική Πολιτισμός - Εκδηλώσεις Ολοκληρώθηκε η ημερίδα για την μη βία της Equal Society

Ολοκληρώθηκε η ημερίδα για την μη βία της Equal Society

0
equal-society

equal-society

Απέναντι σε κάθε μορφή βίας. Απέναντι σε κάθε σκέψη βίας. Απέναντι σε οποιονδήποτε επιλέγει να τραυματίσει από το να αγαπήσει. Σε μια ξεχωριστή ημερίδα η Equal Society έχοντας στο πλευρό της την Ιερά Μητρόπολις Λευκάδος και Ιθάκης και το Δήμο Λευκάδας παρουσίασε ανοιχτά και δίχως ταμπού τα τεράστια ζητήματα της ενδοοικογενειακής βίας, του σχολικού εκφοβισμού και του διαδικτυακού bullying.

Ο χώρος του ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ, το απόγευμα του Σαββάτου αποτέλεσε μια πηγή έκφρασης δεκάδων μηνυμάτων μη-βίας και γέμισε από λόγια ειρήνης, ανεκτικότητας, σεβασμού και κατανόησης.

Ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Λευκάδας, κ. Επαμεινώνδας Κατωπόδης, η ψυχολόγος κα. Ελευθερία Αραβανή και η Επιστημονικά Υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας της Π.Ε. Λευκάδας κα. Βασιλική Κατωπόδη, μίλησαν με στοιχεία, από καρδιάς και με ευαισθησία για ζητήματα τα οποία ταλανίζουν κάθε τοπική κοινωνία.

Η βία τρώει τις ζωές χιλιάδων ανθρώπων. Μελών της οικογένειάς μας, γείτονές μας και αύριο ίσως αγγίξει τα παιδιά μας. Η Equal Society θα στέκεται απέναντι σε κάθε έκφανση βίας, πιστή στο όραμά της για τη δημιουργία μιας κοινωνίας ειρήνης με ίσα δικαιώματα και ίσες ευκαιρίες για όλους.

Προηγούμενο άρθροΠρόσκληση για εκμετάλλευση του Οινοποιείου του ΤΑΟΛ στο Κάστρο
Επόμενο άρθροΗ Δημόσια Βιβλιοθήκη Λευκάδας για τις εκδηλώσεις τιμής των Ελβετών εθελοντών