Αρχική Top Stories Παρακολουθήσαμε την παράσταση «Μπέκετ_Παράθυρο» της ομάδας Atomic No6

Παρακολουθήσαμε την παράσταση «Μπέκετ_Παράθυρο» της ομάδας Atomic No6

0

20160728_210754

Βρεθήκαμε σε ένα παλιό σπίτι στην παραλία της Λευκάδας ανεβαίνοντας μια παλιά ξύλινη σκάλα που αντηχούσε στα βήματά μας. Το καθιστικό, ανέγγιχτο θαρρείς δεκαετίες τώρα, σε ταξίδευε σε χρόνους αλλοτινούς κι ένα μεγάλο παράθυρο μας άνοιγε ορίζοντα στη θάλασσα που ήδη είχε αρχίσει να μελαγχολεί στα μαβιά χρώματα του δειλινού.

Το παλιό σπίτι της Λευκάδας σε μια θεατρική παράσταση των 40 λεπτών έγινε το σπίτι της οικογένειας Winter. Στη δεσπόζουσα κουνιστή πολυθρόνα του καθιστικού κάθισε ο Emy Winter, ο πρωταγωνιστής. Στην κουνιστή πολυθρόνα της μητέρας του, δίπλα στο αγαπημένο του παράθυρο λικνίστηκε στον ρυθμό της ύπαρξης που του έχει επιβληθεί. Σε αυτή την κουνιστή πολυθρόνα, που έχει γίνει δική του πια, λικνίζεται και διερωτάται πότε ξεκίνησε όλο αυτό που είναι τώρα η ζωή του, μια ζωή που στην οικογένειά του κληροδοτείται από γενιά σε γενιά.

Ο λόγος για την θεατρική παράσταση «Μπέκετ_Παράθυρο» της ομάδας Atomic No6 που παρουσιάζεται μέχρι και την Κυριακή στο σπίτι επί των οδών Άγγελου Σικελιανού και Ευσταθίου Κούγκα 14, άνωθεν του εστιατορίου “Old Navy”.

Πρόκειται για μια παράσταση γεμάτη αντιθέσεις. Σε ένα παλιό σπίτι μια ομάδα νεαρών καλλιτεχνών παρουσιάζουν τρία παλιότερα κείμενα (“Λίκνισμα”, “Ανάσα” και “Πατήματα” του Μπέκετ) με μια φρέσκια ματιά. Ο μονόλογος του πρωταγωνιστή ανοίγει διάλογο μεταξύ των γενεών και η σιωπή του είναι μια εκκωφαντική σιωπή που δημιουργεί προβληματισμούς για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον.

Συντελεστές

Σύλληψη | Σκηνοθεσία: Δάφνη Γιαννουλάτου

Video | Graphic design | Φωτογραφίες : Έρση Γιαννουλάτου

Ηχητικός Σχεδιασμός: Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος

Οργάνωση παραγωγής: Τέτα Αποστολάκη

Ερμηνεία Αντώνης Γκρίτσης

και η Μάγια Λυμπεροπούλου στη γυναικεία φωνή.

 

28/07, 29/07, 30/07 & 31/07

Πέμπτη – Παρασκευή –Σάββατο – Κυριακή

στις 21:00

Αγγελου Σικελιανού και Ευσταθίου Κόγκα 14

1ος όροφος (άνωθεν ταβέρνας Old Navy)

Λευκάδα

τηλ. κρατήσεων: 6983723348

Περιορισμένος αριθμός θέσεων.

Υπό την αιγίδα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Λευκάδας

Περισσότερα μπορείτε να δείτε [εδώ]

Ακολουθούν μερικές φωτογραφίες από την παράσταση που τραβήξαμε με το κινητό για να μην διαταράξουμε την ατμόσφαιρα του καθιστικού.

Προηγούμενο άρθροΜεγάλη καλοκαιρινή συναυλία με τη Νατάσσα Μποφίλιου στο Κάστρο της Αγίας Μαύρας στη Λευκάδα
Επόμενο άρθροΑυγουστιάτικη εκδήλωση με ζωντανή μουσική στο Μαραντοχώρι