Αρχική Πολιτισμός - Εκδηλώσεις Με «Ποιήματα του χειμώνα και μουσικές της άνοιξης» η κοπή πίτας του...

Με «Ποιήματα του χειμώνα και μουσικές της άνοιξης» η κοπή πίτας του Συνδέσμου Φιλολόγων Λευκάδας

0

Με «Ποιήματα του χειμώνα και μουσικές της άνοιξης» πραγματοποιήθηκε η κοπή  πίτας του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ ΛΕΥΚΑΔΑΣ, την Πέμπτη, 1 Φλεβάρη, στις 7.30 μ.μ. στο Μποσκέτο. Γεμάτη η αίθουσα από εκπαιδευτικούς, μέλη του Συνδέσμου και της Λέσχης Ανάγνωσης και Στοχασμού, από φίλους και συνοδοιπόρους στις μικρές νησίδες πολιτισμού, που συνθέτουν τις δραστηριότητες του Συνδέσμου.

Το πρόγραμμα άνοιξε το Quartetto Branello, με το μπρίο, τη ζωηράδα και την αισθαντικότητα της μουσικής τους πανδαισίας αλλά και την ευγένεια του μουσικού τους ρεπερτορίου. Η Πάττυ, η Μαρία, ο Βαγγέλης, ο Δημήτρης σε ένα 40 λεπτο, εξαιρετικό πρόγραμμα, ένδυσαν με τους ήχους και τις φωνές τους την ατμόσφαιρα, δημιουργώντας το συναισθηματικό κλίμα της βραδιάς. Ακολούθησε ένα σύντομο καλωσόρισμα, από την Πρόεδρο του Συνδέσμου κ. Παρασκευή Κοψιδά-Βρεττού, με σκέψεις γύρω από την ποίηση του χειμώνα και την προσδοκία της ομορφιάς της άνοιξης. Και η εισαγωγή στο ποιητικό πρόγραμμα της βραδιάς με το ποίημα του Αργύρη Χιόνη, Βροχή δωματίου.

Η σκηνοθέτις Λουκία Κατωπόδη, υπεύθυνη του θεατρικού εργαστηρίου ενηλίκων του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Λευκάδας, ενορχήστρωσε τη θεατρική ομάδα (αποτελούμενη από την Ειρήνη, την Κατερίνα, την Εύη, τη Δήμητρα, την Αιμιλία, την Άρτεμη, την Άννα) και συντόνισε τις ποιητικές αναγνώσεις. Ακούστηκαν ποιήματα του Μίλτου Σαχτούρη, του Κώστα Μαυρουδή, της Βιβής Κοψιδά-Βρεττού, του Ορέστη Αλεξάκη, του Γιάννη Ανυφαντή, της Κατερίνας Λιβιτσάνου-Ντάνου, της Μάρως Λοϊζου, του Κώστα Καρυωτάκη. Ποιήματα που αισθητοποιούν την ομορφιά και την ποίηση του χειμώνα, εικόνες της φύσης και του ανθρώπου, σκηνές πραγματικές ή αλληγορικές, που χρωμάτισαν όλες τις κλίμακες των συναισθημάτων, σε μια συνεκτική και ευαίσθητη πρόσληψη του ποιητικού «συμβάντος».

Ακολούθησε η κοπή της πίτας από τη Γενική Γραμματέα του Συνδέσμου, κ. Κατερίνα Ροντογιάννη και η … αγωνία ανάδειξης του τυχερού της χρονιάς, που τελικά ήταν η τυχερή της χρονιάς, κ. Μαρία Σίδερη, στην οποία και προσφέρθηκε συμβολικό δώρο εκ μέρους του Συνδέσμου Φιλολόγων.

Ευφορική ατμόσφαιρα, ευπρέπεια, πολιτισμένη κοινωνικότητα. Είθε η χρονιά που μόλις μπήκε με γρήγορο βηματισμό να ενδυναμώσει την αισιοδοξία και την ανθρωπιά όλων μας.

Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Λευκάδας ευχαριστεί θερμά το Quartetto Branello και το Θεατρικό Εργαστήρι Ενηλίκων του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Λευκάδας, για την πρόθυμη συνεργασία τους και την ομορφιά της τέχνης τους. Το Πνευματικό Κέντρο για την προσφορά εκδόσεών του. Τον φούρνο Αργυρού για την προσφορά της βασιλόπιτας. Το Μποσκέτο για τη διάθεση του αναβαθμισμένου χώρου του. Τον Ξενοφώντα και τον Ζώη για την ηχητική κάλυψη. Και όλους τους παρισταμένους γιατί μοιράστηκαν μαζί μας στιγμές ανθρώπινης εγκαρδιότητας.

Εκ μέρους του Συνδέσμου Φιλολόγων Λευκάδας

Η Πρόεδρος                                        Η Γενική Γραμματέας

Δρ. Παρασκευή Κοψιδά-Βρεττού           Κατερίνα Ροντογιάννη

Προηγούμενο άρθροΚοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ι.Μ. Αγίου Ιωάννου Προδρόμου στο λιβάδι της Καρυάς
Επόμενο άρθροΟ Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού χαρακτηρίζει απαράδεκτο το brand name του Επιμελητηρίου Λευκάδας