Αρχική Top Stories Πλήθος κόσμου στην εκδήλωση της Ένωσης Αλεξανδριτών Αττικής στον Αλέξανδρο

Πλήθος κόσμου στην εκδήλωση της Ένωσης Αλεξανδριτών Αττικής στον Αλέξανδρο

0

DSC08013 (800x451)

Στις 14 Αυγούστου 2016 στην γραφική και πανέμορφη πλατεία του Αλεξάνδρου πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη καλοκαιρινή εκδήλωση της Ένωσης Αλεξανδριτών Αττικής παρουσία πλήθους κόσμου.

Η φετινή εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στα 40 χρόνια ζωής του συλλόγου. Ξεκίνησε με την επίδοση των χρηματικών βραβείων στους πρωτεύσαντες μαθητές και μαθήτριες (με καταγωγή από τους οικισμούς του Αλεξάνδρου) στις Πανελλήνιες Εξετάσεις που θεσμοθετήθηκαν για πρώτη φορά φέτος από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Νικιάνας και τον κ. Χριστόφορο Ηλία Βρεττό που είναι ο χορηγός των χρημάτων. Όπως είπε ο κ. Χριστόφορος Βρεττός στην ομιλία του, τα βραβεία θα παραμείνουν για πάντα και η επιτροπή απαρτίζεται από τον Πλοίαρχο του Πολεμικού Ναυτικού κ. Ευγένιο Βρεττό, τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Νικιάνας “Οι Σκάροι” κ. Κώστα Βερύκιο και τον πρόεδρο της κοινότητας Αλεξάνδρου κ. Σπύρο Νίκα. Οι μαθητές που βραβεύτηκαν ήταν οι Δουβίτσα Θεοφανία, Παπαχρήστος Γεώργιος, Δουβίτσα Ελένη και Βερυκίου Όλγα.

Στη συνέχεια ο γραμματέας της Ένωσης Αλεξανδριτών Αττικής  κ. Δημήτρης Μανωλίτσης παρουσίασε το βιογραφικό και το έργο του βουλευτή Πάνου Σπύρου Μανωλίτση (γεννήθηκε το 1854 στον Αλέξανδρο και απεβίωσε το 1931), το όνομα του οποίου δόθηκε στην πλατεία του Αλεξάνδρου.

Ο πρόεδρος της Ένωσης κ. Ευγένιος Μανωλίτσης παρουσίασε το ιστορικό του συλλόγου, τα 22 ιδρυτικά μέλη, τις πολλές δράσεις της Ένωσης μεταξύ των οποίων την δημιουργία του ποδοσφαιρικού σωματείου “Κεραυνός”, την έκδοση της εφημερίδας “Αντίλαλοι απ’ τους Σκάρους”, την παρέμβασή της σε καίρια ζητήματα που προκύπτουν για τον τόπο, κ.α.

Ενός λεπτού σιγή τηρήθηκε στη μνήμη των προέδρων της Ένωσης Αλεξανδριτών κ.κ. Κονδυλάτου Σπύρου, Δουβίτσα Διονύση και Σούνδια Σίμου, τα βιογραφικά των οποίων παρουσίασε ο κ. Ευγένιος Μανωλίτσης.

Η εκδήλωσε έκλεισε μουσικά με πολύ χορό και κέφι!

Ακολουθούν φωτογραφίες και βίντεο του κ. Κώστα Πατρίκιου, τον οποίο ευχαρίστησε ιδιαίτερα για την παρουσία του στην εκδήλωση ο κ. Χριστόφορος Βρεττός.

Προηγούμενο άρθροΠαρεμβάσεις ΠΕ και ΔΕ: Σχετικά με την τροπολογία για την ειδική αγωγή
Επόμενο άρθροΘέσεις εργασίας στην Λευκάδα από 16/08/2016 έως 21/08/2016