Αρχική Πολιτισμός - Εκδηλώσεις Πολιτισμός - Εκδηλώσεις Λευκαδίτικη βραδιά στην Θεσσαλονίκη

Λευκαδίτικη βραδιά στην Θεσσαλονίκη

0
image003

 

Σας παραθέτουμε τα δελτία τύπου της Νομαρχίας Λευκάδας και του σύλλογου Λευκαδίων Β. Ελλάδας « Η Φανερωμένη» σχετικά με την πολιτιστική εκδήλωση που έγινε στην Θεσσαλονίκη.

 

 

 

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ  ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Λευκάδα 20-10-09

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΛΕΥΚΑΔΙΤΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

    Μια ξεχωριστή ημέρα γεμάτη νοσταλγία και  Λευκάδα διοργάνωσε ,την 18/10/2009 , στη Θεσσαλονίκη , ο  Σύλλογος Λευκαδίων Β. Ελλάδας « Η Φανερωμένη» με τη στήριξη της Νομαρχίας Λευκάδας,  για τα μέλη του και τους φίλους της Λευκάδας.

Το πρωϊ, στον Ιερό Ναό προφήτη Ηλία ,στην ενορία του συμπατριώτη μας π. Ιωάννη Σκιαδαρέση  , έγινε αρχιερατική λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη  Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεόφιλου .

Το βράδυ , σε κοσμικό κέντρο , πραγματοποιήθηκε «Πολιτιστική Λευκαδίτικη Βραδιά».

      Οι Λευκαδίτες που διαμένουν στη Βόρεια Ελλάδα μαζί με φίλους της Λευκάδας , απόλαυσαν τους κανταδόρους του εκπολιτιστικού Συλλόγου Λευκάδας «Οι Αγιομαυρίτες» και το χορευτικό συγκρότημα του Πολιτιστικού Συλλόγου Τσουκαλάδων που παρουσίασαν παραδοσιακούς Λευκαδίτικους χορούς και καντάδες.Xάρηκαν , συγκινήθηκαν και θερμά  χειροκρότησαν τους  ερμηνευτές και  οργανωτές  της εκδήλωσης για την άρτια οργάνωση και  ποιότητα της βραδιάς.

 Στη Λευκαδίτικη βραδιά  είχε προσκληθεί και παραυρέθηκε και ο Νομάρχης Λευκάδας, κ. Κώστας Αραβανής .

Ο Νομάρχης στο σύντομο χαιρετισμό του  αφού ευχαρίστησε τον πρόεδρο  κ. Στυλίδη και το Δ.Σ. του Συλλόγου για την αξιέπαινη προσπάθειά τους και τη θερμή φιλοξενία τους,  μεταξύ των άλλων τόνισε «…Εμείς, από την πλευρά μας, χαιρόμαστε ξεχωριστά να συνεργαζόμαστε μαζί σας  για να προωθούμε από κοινού δράσεις που  στοχεύουν τόσο στην ενδυνάμωση των σχέσεών μας όσο και στην προβολή των ιδιαίτερων πολιτιστικών χαρακτηριστικών του Νομού μας….

Ελπίζουμε  να   μείνετε  ευχαριστημένοι και  όλοι σας  να γίνεται  πρεσβευτές και  μόνιμοι επισκέπτες της όμορφης Λευκάδας…»

 

        Λευκάδα 20/10/2009

 

Από τη Δ/νση Τουρισμού – Πολιτισμού – Εμπορίου Ν.Α. ΛΕΥΚΑΔΑΣ


 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΕΥΚΑΔΙΩΝ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ «Η ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ»

Β.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 28-1ος ΟΡΟΦΟΣ

Τηλ. Fax 2310 240 799

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Τ.Κ. 54623

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλογου μας, στα πλαίσια των πολιτιστικών και άλλων εκδηλώσεων, που πραγματοποιεί κατά καιρούς, προχώρησε στην πραγματοποίηση δύο εκδηλώσεων την Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2009. Σκοπός των εκδηλώσεων ήταν εφενός η σύσφιγξη των σχέσεων των Μελών μας, αφετέρου η προβολή της Λευκαδίτικης παράδοσης και κουλτούρας στη Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη.

 

Την Κυριακή 18 Οκτωβρίου ο Μητροπολίτης Λευκάδος και Ιθάκης κ.κ.Θεόφιλος ύστερα από πρόσκληση του Συλλόγου μας και επιθυμία του, χοροστάτησε στη Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Προφήτη Ηλία, στην Άνω Ηλιούπολη Θεσσαλονίκης, για τους Λευκαδίτες της Β.Ελλάδας παρουσία του  Νομάρχη Λευκάδας. Ακολουθησε μικρή δεξιωση στην ειδική αίθουσα του Ιερού Ναού.

 

Το μεσημέρι το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλογου γευμάτισε με τον  Μητροπολίτη και το Νομαρχη Λευκάδας όπου συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

 

Το βράδυ της Κυριακής πραγματοποιήθηκε στο κοσμικό κέντρο «ΕΡΩΣ» στα Μετέωρα Θεσσαλονίκης «Μουσικοχορευτική Πολιτιστική Λευκαδίτικη Βραδιά» με τη συμμετοχή, της Αγιομαυρίτικης Παρέας(Τροβαδούροι) με καντάδες και άλλα Λευκαδίτικα παραδοσιακά τραγούδια και του χορευτικού τμήματος του Πολιτιστικού Συλλόγου Τσουκαλάδων Λευκάδας,με παραδοσιακούς χορους.

 

Η εκδήλωση στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία, σε επιπεδο συμμετοχής Λευκαδίων αλλά και φίλων της Λευκάδας και των Μελών μας, όπως επίσης και σε επίπεδο ποιότητας, καθώς ήταν μοναδική στα χρονικά της Θεσσαλονίκης σε πλούτο Λεκαδίτικου πολιτιστικού περιεχομένου.

 

Στην βραδινή εκδήλωση παραβρέθηκαν και μας τίμησαν με την παρουσία τους : ο Νομάρχης Λευκάδας κ.Κώστας Αραβανής, η Αντιπρύτανης του Α.Π.Θ. και πρώην Νομάρχης Λευκάδας κ.Τσατσάκου,ο εκπρόσωπος του Νομάρχη Θεσσαλονίκης κ.Βασίλειος Κανάκας, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Απανταχού Λευκαδίτικων Συλλογων κ.Θεοφύλακτος Λογοθέτης, ο εκπρόσωπος του Συνδέσμου Απανταχού Δρυμωνιωτών και Γ.Γ. της Ομοσπονδίας κ.Σπύρίδων Φίλιππας, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Λευκαδίων Αττικής «Αγία Μαύρα» κ.Ξενοφών Κακλαμάνης, η Διευθύντρια Πολιτισμού Τουρισμού και Εμπορίου της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Λευκάδας κ.Ευαγγελία Σταύρακα, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Νέων του Δήμου Καρυάς Λευκάδας και Αντιπροεδρος του Συλλόγου Λευκαδίων Βόρειας Ελλάδας «Η Φανερωμένη» κ.Νικόλαος (Αραβανής) Παπαντώνης, καθώς και άλλοι φορείς της Ακαδημαϊκής και οχι μονο κοινότητας της Θεσσαλονίκης.

 

 

 

Ο Πρόεδρος                                                                                  Ο Γενικός Γραμματέας

Χριστόφορος Στυλίδης                                                                   Ιωάννης Λιβιτσάνος

 

 

 

Προηγούμενο άρθροΗ φωτογραφία της Πρέβεζας
Επόμενο άρθροWeek Top – Ten by Thanos