Αρχική Πολιτισμός - Εκδηλώσεις Πολιτισμός - Εκδηλώσεις Η παρουσίαση του βιβλίου του Τάσου Τρίκκα

Η παρουσίαση του βιβλίου του Τάσου Τρίκκα

0

Με πρωτοβουλία της Συντονιστικής Επιτροπής Λευκάδας του ΣΥΡΙΖΑ έγινε την Παρασκευή 13 Νοέμβρη στο Δημαρχείο η παρουσίαση του βιβλίου του Τ. Τρίκκα:  ΕΔΑ: 1651-1967. Το νέο Πρόσωπο της Αριστεράς.

Παρά την απουσία του συγγραφέα (λόγω σοβαρού οικογενειακού προβλήματος) η εκδήλωση ήταν απόλυτα επιτυχής.

Η προσέλευση ήταν μεγάλη και αντιπροσωπευτική όλων των ηλικιών. Με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολούθησαν την εκδήλωση νεολαίοι αλλά και πρωταγωνιστές εκείνης της περιόδου.

Εισηγητικά ο Συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ Λευκάδας Χρ. Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στη λειτουργία και δράση της Ε.Δ.Α στη Λευκάδα και στην ουσιαστική της παρέμβαση που είχε ως αποτέλεσμα μεγάλη κοινωνική-πολιτική επιρροή και πολύ υψηλά εκλογικά ποσοστά, που εξασφάλισαν πολλούς εκλεγμένους στην Αυτοδιοίκηση αλλά και βουλευτική έδρα με το γιατρό Ξενοφώντα Γρηγόρη. Επίσης αναφέρθηκε συνοπτικά στο ιστορικό της συγκρότησης και πορείας της Ενιαίας Δημοκρατικής Αριστεράς αλλά και στην πολιτικό-κοινωνική κατάσταση από το 1951 μέχρι το ξενοκίνητο πραξικόπημα της χούντας τον Απρίλη του 1967.

Ο καθηγητής στο Πανεπ/μιο Πειραιά Θανάσης Καλαφάτης, όπως πάντα λιτός αλλά περιεκτικός, “ξεφυλλίζοντας” το βιβλίο έδωσε, στο λίγο χρόνο που διέθετε, τη δυνατότητα στο ακροατήριο να “ακουμπήσει” το δίτομο έργο, μεταφέροντας απόψεις, προτροπές και σκέψεις του συγγραφέα.

 

 

Προηγούμενο άρθροJazz στην ARTηρία
Επόμενο άρθροΤο Σωματείο Ζωοφίλων Λευκάδας προτείνει…