Αρχική Πολιτισμός - Εκδηλώσεις Πολιτισμός - Εκδηλώσεις Ενημέρωση από τον Αππόλων Καρυάς

Ενημέρωση από τον Αππόλων Καρυάς

0

Ενημέρωση του Μουσικοφιλολογικού Όμιλου Καρυάς “Ο Αππόλων”σχετικά με τις δραστηριότητες του ομίλου τις ημέρες των Χριστουγέννων.

             


 

   

Μουσικοφιλολογικός Όμιλος                                                                                                                Καρυά  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2010   

    Καρυάς Λευκάδας                                                                  

   «Ο ΑΠΟΛΛΩΝ»                                                

Ταχ. Δ/νση: Καρυά Λευκάδας

Ταχ. Κωδ.:31080

Τηλ. – Fax:2645041388

www.apollonkaryas.gr

E-mail:info@apollonkaryas.gr

Μέλος ΔΟΛΤ                                                 

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

   Το  Δ.Σ. του Μουσικοφιλολογικού Ομίλου Καρυάς «Ο ΑΠΟΛΛΩΝ» και το εκκλησιαστικό  συμβούλιο  του  Ιερού  Ναού  Αγίου  Σπυρίδωνα  Καρυάς,   την Τετάρτη το απόγευμα 23-12-2009 διοργάνωσαν εκδήλωση στην κεντρική πλατεία του χωριού, μπροστά από την φωτισμένη φάτνη με τμήμα της Βυζαντινής Χορωδίας που παρουσίασε εκκλησιαστικούς Χριστουγεννιάτικους ύμνους, με την καθοδήγηση του πατέρα Κακλαμάνη Βασιλείου και την συμμετοχή παιδιών από το τμήμα της στην Καρυά. Την εκδήλωση παρακολούθησαν αρκετοί συγχωριανοί μας. Παρευρέθησαν επίσης ο Νομάρχης Λευκάδος κύριος Αραβανής Κώστας, ο Αντινομάρχης κύριος Ρεκατσίνας Σπύρος, η Δήμαρχος Καρυάς κυρία Κωνσταντινίδη-Ρεκατσίνα Σεβαστή, ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου κύριος Βλάχος Άγγελος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καρυάς κύριος Αραβανής Νίκος.

   Το απόγευμα της 31-12-2009 και για τέσσερις περίπου ώρες στις γειτονιές της Καρυάς μέλη και φίλοι του Ομίλου συνοδεία μουσικών αποτελούμενων από τους Αραβανή Γεώργιο ακορντεόν και Κατωπόδη Κώστα κιθάρα οι οποίοι προσφέρθηκαν αφιλοκερδώς, και τους ευχαριστούμε, τραγούδησαν τα κάλαντα της πρωτοχρονιάς, μοιράζοντας παραδοσιακά κουτσούνες και το ημερολόγιο που εξέδωσε ο ΑΠΟΛΛΩΝ για το 2010, με θέμα: η Καρυά στο πέρασμα του χρόνου. Πρόκειται για ένα έθιμο που το περιμένουν με προσμονή οι κάτοικοι της Καρυάς και που χρειάζεται την ενεργότερη συμμετοχή των νέων ανθρώπων για να συνεχίσει να υπάρχει.

   Το ίδιο βράδυ το Δ.Σ. εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρο του Όμίλου κύριο Κατωπόδη Σπύρο στον εσπερινό της εκκλησίας του Αγίου Βασιλείου όπου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεόφιλος και παρευρέθησαν οι Νομάρχης κύριος Αραβανής και Δήμαρχος κυρία Κωνσταντινίδη-Ρεκατσίνα. Κατά την διάρκεια του εσπερινού ο Σεβασμιώτατος τιμώντας την πλέον των σαράντα χρόνων προσφορά σαν ιεροψάλτη του Λυκειάρχη Καρυάς κυρίου Στραγαλινού Δημητρίου του απένειμε τιμητική πλακέτα. Επίσης στον ιερέα μας Πανογιώργο Κτενά απένειμε επιγονάτιο και τον τίτλο του Οικονόμου. Το Δ.Σ. του ΑΠΟΛΛΩΝΑ  συγχαίρει και τους δύο για την διάκριση τους αυτή.

   Το απόγευμα της 09-01-2010 σε μια γεμάτη από κόσμο αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Καρυάς ο Όμιλος έκοψε την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα, μοιράζοντας δώρα στους μικρούς χορευτές. Το φλουρί που αντιστοιχούσε σε ένα ποδήλατο το κέρδισε η μικρότερη σε ηλικία  χορεύτρια Ειρήνη Ρεκατσίνα. Την βασιλόπιτα ευλόγησαν οι ιερείς Κτενάς Πανογιώργος και  Καρφάκης Ξενοφών. Στην εκδήλωση παρευρέθησαν οι Νομάρχης κύριος Αραβανής, Δήμαρχος κυρία Κωνσταντινίδη-Ρεκατσίνα οι οποίοι απεύθυναν χαιρετισμό, Αντινομάρχες κύριοι Αραβανής και Ρεκατσίνας  ο πρόεδρος του Ν.Σ. κύριος Βλάχος, ο πρόεδρος του Δ.Σ. κύριος Αραβανής, ο εντεταλμένος σύμβουλος κύριος Ρόκκος, ο πρόεδρος με μέλη του Δ.Σ. του Μουσικοχορευτικού Ομίλου Νέας Χορωδίας Λευκάδος, εκπρόσωπος του Συλλόγου Καρσάνων Αθήνας. Χαιρετισμό απέστειλε ο Βουλευτής Λευκάδος κύριος Μαργέλης ο οποίος απουσίαζε στο εξωτερικό.

 

 

 

ΤΟ Δ.Σ.                       

 


   

 

 

 

Προηγούμενο άρθροΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Επόμενο άρθροΤέλος οι προσκλήσεις…