Αρχική Πολιτισμός - Εκδηλώσεις Πολιτισμός - Εκδηλώσεις Γιορτή νεολαίας

Γιορτή νεολαίας

0

Γιορτή Νεολαίας από το Κέντρο Νεότητος της Ι. Μητροπόλεως Λευκάδος και Ιθάκης.

 

 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΓΙΟΡΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑΣ – ΚΥΡΙΑΚΗ, 09 / 05 / 2010
 Οι νέοι της Ι. Μητροπόλεως Λευκάδος & Ιθάκης με χαρά Σας προσκαλούν στη μεγάλη, υπαίθρια ΓΙΟΡΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑΣ, που ετοιμάζουν και θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 9 Μαΐου 2010 και ώρα 8.00 μ.μ. στην πλατεία Μητροπόλεως, στη Λευκάδα (έξω από τον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Λευκάδος).
Στόχος της εκδήλωσης είναι να εκφράσουν οι νέοι που συμμετέχουν στις Παιδικές και Νεανικές Συντροφιές των Ενοριών μας τις πολιτιστικές τους δημιουργίες και να καταθέσουν στο ευρύ κοινό της Λευκάδος τη μαρτυρία και το στίγμα της Εκκλησίας ως φορέα διαχρονικών αξιών και παράγοντος πολιτισμικής προσφοράς.
Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν:
-Η Χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής Ι. Μητροπόλεως, με τη συνοδεία παραδοσιακής ορχήστρας
-Θεατρικά δρώμενα από τις ενορίες Αγ. Νικολάου, Ευαγγελιστρίας και Παναγίας Ξένων Λευκάδος, Κατωμερίου Μεγανησίου, Σφακιωτών και Τσουκαλάδων.
-Χορευτικά τμήματα των ενοριών Ευαγγελιστρίας Λευκάδος και Μαραντοχωρίου.
Η εκδήλωση θα διαρκέσει περίπου δύο ώρες.
Είστε όλοι προσκεκλημένοι! Η συμμετοχή Σας θα τιμήσει ιδιαίτερα την προσπάθεια των παιδιών μας!

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Σισανίου κ. Παύλος στο Σεμινάριο Στελεχών Νεανικού Έργου της Ι. Μητροπόλεως, με θέμα: «Παιδιά σε κίνδυνο και διλήμματα»

Το απόγευμα της Δευτέρας, 20 Απριλίου πραγματοποιήθηκε η πέμπτη συνάντηση του Σεμιναρίου Επιμορφώσεως των Στελεχών του Νεανικού Έργου της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, στο Κέντρο Νεότητας της ενορίας Παναγίας των Ξένων Λευκάδος, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Θεοφίλου.
Προσκεκλημένος ομιλητής στη συνάντηση αυτή ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ.κ. Παύλος, δυναμικός εργάτης της Κατήχησης με ξεχωριστή πείρα σε θέματα νεότητας και ιδιαίτερη σχέση με τους νέους.
Ο Σεβασμιώτατος π. Παύλος, με γλαφυρό τρόπο και ευθύβολες επισημάνσεις αναφέρθηκε στο ευρύτατο ζήτημα: «Παιδιά σε κίνδυνο και διλήμματα», αγκαλιάζοντας στην αναφορά του παιδιά που βιώνουν το θάνατο αγαπημένων προσώπων ή τις οδυνηρές συνέπειες του αποτυχημένου γάμου των γονιών, νέους που αντιμετωπίζουν το απειλητικό φάσμα των εξαρτήσεων ή το κρίσιμο σταυροδρόμι των εφηβικών επιλογών.
Σταχυολογήσαμε ενδεικτικά ορισμένες αποστροφές του λόγου του:
«Είναι αργά να προφυλάξετε τα παιδιά σας από τις εξαρτήσεις στα 14 χρόνια τους! Έπρεπε ήδη από τα 4! Ο διάλογος με το παιδί αρχίζει ήδη από την κοιλιά της μάνας του…»
«Θα έχουν πετύχει οι γονείς στον ρόλο τους, αν τα παιδιά συναντήσουν τις επικίνδυνες προκλήσεις και απαντήσουν: “Ευχαριστώ, δεν μου χρειάζεται!”»
«Πώς να μιλήσουμε στα παιδιά για το θάνατο χωρίς να αναφερθούμε σ’  Αυτόν που τον νίκησε με την Ανάστασή Του;»
«Η Εκκλησία δεν προσφέρει συνταγές, αλλά Αλήθεια και Αγάπη, δηλαδή Ζωή».
«Λύση στα νεανικά και τα κοινωνικά αδιέξοδα είναι μόνο μια ζωντανή ενορία! Χτίστε, λοιπόν, οάσεις μέσα στην έρημο! Δημιουργήστε ζωντανές ενορίες!»
Ακολούθησε διάλογος ζωντανός και ενδιαφέρων.
Την επόμενη ημέρα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλος μίλησε σε Σύναξη των Κληρικών της Ι. Μητροπόλεώς μας για θέματα νεότητος και άλλα ποιμαντικής φύσεως ζητήματα, θέτοντας όλους προ των ευθυνών τους ως ποιμένων και καταθέτοντας πρακτικές προτάσεις.

Λαχειοφόρος αγορά υπέρ του «Κέντρου Νεότητος»
Για την οικονομική ενίσχυση του Κέντρου Νεότητος της Ι. Μητροπόλεως διεξάγεται ήδη λαχειοφόρος αγορά. Κυκλοφορούν λαχνοί, που τιμώνται προς τρία (3) ευρώ ο καθένας και διατίθενται στους Ι. Ναούς και από το Κέντρο Νεότητος.
Τα δώρα που θα κληρωθούν είναι:
Δύο (2) φορητές εικόνες και ένας (1) ζωγραφικός πίνακας, έργα και προσφορά σύγχρονων αγιογράφων
Ένα (1) Netbook (φορητός υπολογιστής)
Ένα (1) Fax (τηλεομοιότυπο).
Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 9 Μαΐου 2010 στη διάρκεια της «Γιορτής Νεολαίας».
Όσοι επιθυμούν μπορούν με αυτόν τον τρόπο, ελεύθερα, να ενισχύσουν το έργο της Ι. Μητροπόλεώς μας ανάμεσα στα παιδιά και τους νέους μας.

Λευκάδα, 28 Απριλίου 2010

(Από το Κέντρο Νεότητος της Ι. Μητροπόλεως Λευκάδος και Ιθάκης)


 

Προηγούμενο άρθροΟ νέος πρόεδρος του Επιμελητηρίου
Επόμενο άρθροΠροχωράει ο Τηλυκράτης