Αρχική Πολιτισμός - Εκδηλώσεις Πολιτισμός - Εκδηλώσεις Δελτίο Ενημέρωσης του Πνευματικού Κέντρου Λευκάδας για το Καρναβάλι 2010

Δελτίο Ενημέρωσης του Πνευματικού Κέντρου Λευκάδας για το Καρναβάλι 2010

0

Το Δ. Σ. του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Λευκάδας στην Αριθ. 12/23-11-2009 συνεδρίαση του αποφάσισε την πραγματοποίηση των Καρναβαλικών Εκδηλώσεων 4-14 Φλεβάρη 2010 και έκανε αποδεκτές τις προτάσεις της Καρναβαλικής Επιτροπής.

  1. Να Πραγματοποιηθεί η Παρέλαση των μαθητών των σχολείων και η είσοδος του Καρνάβαλου την Τσικνοπέμπτη 4/2 ώρα 3μμ κατά μήκος της Κεντικής Αγοράς με κατάληξη την Κεντρική Πλατεία που θα πραγματοποιηθεί το πάρτυ για τα παιδιά.
  2. Να συγκροτηθεί επιτροπή αποτελούμενη από έναν εκπρόσωπο του Πνευματικού Κέντρου και δύο εκπροσώπους των Καρναβαλιστών, η οποία θα κάνει επιλογή των αρμάτων και πεζών που θα μετέχουν στην παρέλαση της Κυριακής 14/2 ώστε την τελευταία στιγμή να μην μπαίνουν άτομα που ενοχλούν την παρέλαση.
  3. Να γίνει αλλαγή του χώρου πραγματοποίησης της παρέλασης και να πραγματοποιηθεί η παρέλαση της Κυριακής 14/2 στο δρόμο της Ανατολικής Παραλίας αφού γίνει και ο ανάλογος φωτισμός με προβολείς. Η συγκέντρωση πεζών και αρμάτων να γίνει στο δρόμο προς το ΚΤΕΛ και η παρέλαση να ξεκινήσει από τον κόμβο που έχει δημιουργηθεί στην Αστυνομία – Ανατολική Παραλία – έμπροσθεν των ξενοδοχείων και στη διασταύρωση τα οχήματα να κατευθυνθούν στην οδό Άγγελου Σικελιανού και οι Καρναβαλιστές να κατευθυνθούν προς την Κεντρική Πλατεία όπου θα γίνει και η απονομή βραβείων.
  4. Να συγκροτηθεί επιτροπή αποτελούμενη από εκπροσώπους όλων των Πνευματικών Κέντρων των Δήμων Λευκάδας η οποία θα επιλέξει τα πεζά και τα άρματα που θα βραβευτούν.
  5. Η παρέλαση της Κυριακής 14/2 να ξεκεινήσει στις 4 το απόγευμα.
  • Επίσης το Δ/ΚΟ Συμβούλιο του Πνευματικού Κέντρου αποφάσισε για την συμμετοχή κάθε ομάδας που θα μετέχει στην παρέλαση της Τσικνοπέμπτης 4/2 καθώς και της Κυριακής 14/2 να προσφέρει το συμβολικό ποσό:
  1. Για ομάδα μέχρι 15 άτομα 150€
  2. Για ομάδα από 16 άτομα μέχρι 50 άτομα 300€
  3. για ομάδα από 50 άτομα και πάνω 500€

Επίσης θα προσφέρει αναμνηστικό Δίπλωμα σε όλα τα γκρούπ που συμμετέχουν.

 

Για άρματα και πεζά που θα μετέχουν στην παρέλαση της Κυριακής 14/2 καθιερώνονται 3 βραβεία:

ΒΡΑΒΕΙΑ ΠΕΖΩΝ Α’ 1500€ Β’ 1000€ Γ’ 600€

ΒΡΑΒΕΙΑ ΑΡΜΑΤΩΝ Α’ 1500€ Β’ 1000€ Γ’ 600€

 

Τα πεζά γκρουπ για να συμμετέχουν στο διαγωνισμό πρέπει να είναι πάνω από 20 άτομα.

 

Οι Ομάδες Καρναβαλιστών για να έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην Μεγάλη Καρναβαλική Παράλαση 14/2 θα πρέπει να έχουν δηλώσει την συμμετοχή τους στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου μας το αργότερο μέχρι 10 Φεβρουαρίου 2010.

 

Το Πνευματικό Κέντρο του Δημου μας επισημαίνει ότι:

Δεν θα επιτραπεί κατά τη διάρκεια της παρέλασης η ρίψη φωτεινών δάδων ή βεγγαλικών ή κάθε εύφλεκτου υλικού, η ρήψη αντικειμένων στους θεατές καθώς και η παρέλαση ή κακοποίηση ζώων.

Δεν θα επιτραπεί σε κανένα πρόχειρο της τελευταίας στιγμής άρμα να παρελάσει χώρίς αριθμό και δεν θα συμμετέχει στο διαγωνισμό.

 

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ να μετέχουν στη μεγάλη γιορτή της χαράς και του κεφιού.

“ΦΑΡΟΜΑΝΗΤΑ 2010”

Ξεσηκωθείτε όλοι σας, μπήκε το Καρναβάλι

κι ως πάντα η Λευκάδα μας πρωτοστατεί στη ζάλη.

Και από Πόντε σ’ Αη Μηνά, στο Βίντσι στη Ντουγάνα

να χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα.

Λευκάδα, Άγια Μαύρα μας, Καρναβαλιού η χώρα

όπως εγλένταγες παλιά έτσι γλεντάς και τώρα.

ΑΠΟ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

ΔΗΜΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Προηγούμενο άρθροWeek Top – Ten by Thanos
Επόμενο άρθροΑποτελέσματα αγώνων Λυκείων Α΄φάσης