Αρχική Πολιτισμός - Εκδηλώσεις Πολιτισμός - Εκδηλώσεις 2η Συνάντηση Πολιτιστικών Φορέων της ΠΙΝ

2η Συνάντηση Πολιτιστικών Φορέων της ΠΙΝ

0
ped-in

ped-in

Πρόσκληση από την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ιονίων Νήσων

Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ιονίων Νήσων

Κέρκυρα 27-09-2012

Σας προσκαλούμε στην Δεύτερη Συνάντηση Πολιτιστικών Φορέων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων που θα πραγματοποιηθεί στο φουαγιέ του Δημοτικού θεάτρου του Δήμου Κέρκυρας, το Σάββατο 20/10/2012 και ώρα 11:30 πμ στην Κέρκυρα.

Σκοπός της συνάντησης είναι να αποφασιστούν οι περαιτέρω δράσεις της πρωτοβουλίας που ανέπτυξε η ΠΕΔ ΙΝ για την Πολιτιστική Δικτύωση των Επτανήσων και η διοργάνωση των πρώτων κοινών πολιτιστικών εκδηλώσεων για το 2013.

Για την όσο το δυνατόν καλύτερη διοργάνωση της Συνάντησης, παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν συμμετοχή επικοινωνώντας με την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ιονίων Νήσων μέχρι την Παρασκευή 12/10/2012.

Ανάλογα με τον αριθμό των δηλώσεων συμμετοχής από κάθε νησί, μέχρι την Παρασκευή 12/10/2012, θα εξεταστεί από τους Δήμους η δυνατότητα μετακίνησης των συμμετεχόντων με λεωφορείο.

Στοιχεία Επικοινωνίας:
Tηλ: 26450 23330, ΦΑΞ: 26450 25260, e-mail: lefkada@ped-in.gr (κος Πετούσης)

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΣ

ΤΡΕΠΕΚΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ


 Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ιονίων Νήσων

Λευκάδα 27/09/2012

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΠΡΩΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ

Στην πρώτη συνάντηση των Πολιτιστικών Φορέων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, που πραγματοποιήθηκε στην Λευκάδα τις 4 Φεβρουαρίου 2012, τέθηκαν τα πλαίσια της συζήτησης και οι σκοποί που ένα τέτοιο εγχείρημα εξυπηρετεί και αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί ως πρώτο βήμα, απογραφή των Πολιτιστικών Φορέων κάθε Δήμου της Περιφέρειας.
Επίσης, στην Συνάντηση επισημάνθηκε ότι η προσπάθεια αυτή δεν αναιρεί την αυτονομία και την ιδιαιτερότητα του οποιουδήποτε φορέα, ούτε υπονοεί την μεταφορά πιστώσεων σε επί μέρους φορείς και πως το δίκτυο που θα στηθεί θα υποστηρίζει κοινές δράσεις με περιφερειακό χαρακτήρα.

Επιπρόσθετα, στην συνάντηση αποφασίστηκαν τα παρακάτω:
– Ότι το καθοδηγητικό όργανο για την προώθηση της δράσης αυτής πρέπει να είναι η ΠΕΔ ΙΝ.
– Πως πρωταρχικό ρόλο σε αυτή την δραστηριότητα πρέπει να παίξει το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και ΤΕΙ Ιονίων Νήσων.
– Ότι πρέπει να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση του φορέα, με την αναγκαία υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.
– Πως αυτός ο Συλλογικός Φορέας οφείλει να είναι ευέλικτος και περιφερειακός και πως η ΕΤΙΝ μπορεί να υποστηρίξει αυτή τη προσπάθεια, καθώς είναι ένας τέτοιος ευέλικτος μηχανισμός.

Ακόμη, στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Λευκάδα τέθηκαν και τα εξής ζητήματα:
– Ο σχεδιασμός ενός Φόρουμ Πολιτισμού με κάθετες δράσεις που θα ενισχύει και θα προβάλλει την πολιτιστική ταυτότητα των Επτανήσων.
– Η επαναφορά μιας βελτιωμένης πρότασης επιβολής Τέλους τουρισμού-πολιτισμού.
– Η διοργάνωση Εβδομάδας Επτανησιακού Πολιτισμού.
– Πως θα πρέπει οποιαδήποτε παραγωγή Πολιτιστικού προϊόντος, πρώτα να γίνεται για την ποιότητα ζωής των κατοίκων του τόπου, και μετά για τουριστικούς λόγους.
-Ότι τα Επτάνησα είναι ελλειμματικά ως προς την διαπεριφερειακή συνείδηση, γιατί δεν αλληλοπροσκαλούνται στις πολιτιστικές, αθλητικές, σχολικές κτλ εκδηλώσεις τους και πως αυτή η πρακτική πρέπει να αλλάξει.
– Η ανάγκη προώθησης της Επτανησιακής πολιτιστικής κουλτούρας στα σχολεία και η δημιουργία σχολικού διαπεριφερειακού τουρισμού.
– Η σημασία ενίσχυσης του πνεύματος του εθελοντισμού στις πολιτιστικές συλλογικές δράσεις.

Πετούσης Αθανάσιος

Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ιονίων Νήσων
Παράρτημα Λευκάδας

 

 

 

Προηγούμενο άρθροΕρώτηση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για το πυρηνελαιουργείο στη Λευκάδα
Επόμενο άρθροΟι θέσεις της Επτανησιακής Αναγέννησης στο ΠΣ το Σάββατο 29/9/12