Αρχική Πολιτισμός - Εκδηλώσεις Πολιτισμός - Εκδηλώσεις 2nd Artventure Camp στην Λευκάδα

2nd Artventure Camp στην Λευκάδα

0

1Δύο διαφορετικά επταήμερα σηματοδοτούν τις δύο διαφορετικές περιόδους του Camp.Πρώτη περίοδος 28 Αυγούστου έως 3 Σεπτεμβρίου.
Δεύτερη περίοδος 3 έως 9 Σεπτεμβρίου.

Μετά την επιτυχία του 1st Artventure Camp, τον περασμένο Ιούλιο στον Μεσσηνιακό Ταύγετο και στα χωριά της Αλαγονίας, συνεχίζουμε πιο φιλόδοξα, πιο οργανωμένα και σ ένα περιβάλλον που διαθέτει όλες τις προδιαγραφές για πνευματική και καλλιτεχνική δράση.

Τι είναι το ARTVENTURE CAMP ?

3Επτά ημέρες σε ένα εκπληκτικό μέρος της Μεσογείου με τα Κρουστά και το ρυθμό σε πρώτο πλάνο, τα μαθήματα σε μοναδικά μέρη του νησιού και την επαφή με τη φύση και τα καταγάλανα νερά του Ιονίου, τις γεύσεις και τα χρώματα του καλοκαιριού.

“ Ζήσε με την ομάδα , δούλεψε ομαδικά, Μοιράσου, Μάθε, Διασκέδασε, Απόλαυσε “

Εξέλιξε τη δημιουργικότητά σου, φτιάξε μουσική απο όλα τα φυσικά υλικά γύρω σου. Ξύλα – Πέτρες–Άμμο- Νερό, τη Φωνή σου –το Σώμα σου. Δημιούργησε το δικό σου τραγούδι, πες τη δική σου Ιστορία, ανακάλυψε το δικό σου ART WAY OF LIVING.

Η Φαντασία, η Δημιουργικότητα, η Έμπνευση, η Θετική Ενέργεια, ο Σεβασμός στη Φύση, η Ομαδικότητα, η Συνεργασία, η Αρμονία, οι γεύσεις και οι μυρωδιές είναι μερικά από τα πράγματα που παίρνεις μαζί σου στο τέλος κάθε ARTVENTURE CAMP.

Το Σενάριο

5Η τέχνη και η εκπαίδευση στη φύση, συνδυασμένη με υπαίθριες δραστηριότητες.
Ένας συνδυασμός που μας βοηθάει να δουλεύουμε ομαδικά και να γνωρίζουμε σε βάθος τον τόπο, τους ανθρώπους, τις τοπικές παραδόσεις.
Να ανακαλύπτουμε τον εαυτό μας και την καλλιτεχνική μας φύση, να μοιραζόμαστε ιδέες και γνώσεις να δημιουργούμε ομαδικά projects… ασυνήθιστα projects.

Ένα μάθημα σε μια παραλία, μέσα σε ένα φαράγγι, δίπλα σε ένα καταρράκτη, στο προαύλιο μιας εκκλησίας σε ένα βουνό ή πάνω σε ένα ιστιοπλοϊκό… και ύστερα μια μικρή πεζοπορία ή συμμετοχή σε ένα παραδοσιακό γλέντι, είναι μερικά από τα μέρη που θα φιλοξενήσουν τους ανθρώπους του ARTVENTURE CAMP.

Ο Στόχος

6Ο Στόχος αυτού του camp είναι να εστιάσει στη δημιουργική σκέψη, στην διαδραστική επικοινωνία, στις ανθρώπινες σχέσεις και στην ανάπτυξη της προσωπικότητας των συμμετεχόντων.

Τα δρώμενα είναι «ανθρωποκεντρικά» και υλοποιούνται από καταξιωμένους μουσικούς/εκπαιδευτές με πολλά χρόνια εμπειρίας στον χώρο της εκπαίδευσης.
Μέσω εκπαιδευτικών εργαλείων, υπαίθριων δραστηριοτήτων και σεμιναρίων, οι συμμετέχοντες θα μάθουν να λειτουργούν σαν ομάδα, να σέβονται τη φύση, να γίνουν πιο δημιουργικοί, να γνωρίσουν σε βάθος τον τόπο, τους ανθρώπους του, τις τοπικές παραδόσεις. Θα ανακαλύψουν και θα εξελιχθούν με γνώμονα πέντε τις αισθήσεις τους καθώς θα ανακαλύπτουν πώς ο ρυθμός συναντάει την αρμονία με έναν μοναδικό Ελληνικό τρόπο.

Πρόσκληση

17Η πρόσκλησή μας απευθύνεται σε μουσικούς, χορευτές, ηθοποιούς, εκπαιδευτικούς και σε όσους θέλουν να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους, να υπερβούν τις δυνατότητές τους και να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία μέσα σε μαγευτικά ελληνικά τοπία.

Μέσα από την Art Odyssey, θα συναντήσουμε τον Κύκλωπα και τις Σειρήνες και θα δημιουργήσουμε ιδιαίτερα και μοναδικά καλλιτεχνικά projects βασισμένα στις περιπέτειες του Οδυσσέα και των συντρόφων του.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το 2nd Artventure Camp, επισκεφθείτε το www.artventure.gr/el/artventure-camp | info@artventure.gr

Οργάνωση παραγωγής: artventure productions
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Πέτρος Κούρτης

Πέτρος Κούρτης | www.petroskourtis.gr

image001Ενώ η μουσική του πορεία διατρέχει δεκαετίες, σταθμό στην καριέρα του αποτέλεσε η συνεργασία του με τον Δημήτρη Παπαϊωάννου και τον Γιώργο Κουμεντάκη για την Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας 2004, κατέχοντας το ρόλο του τυμπανιστή στο χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας και πλαισιώνοντας με τα κρουστά του τα περισσότερα από τα μουσικά θέματα της έναρξης. Το εκπαιδευτικό του ταξίδι ξεκινά το 1990 με πρώτο σταθμό τη Βραζιλία.

Στη συνέχεια, σπούδασε κλασσικά κρουστά στο Δημοτικό Ωδείο Ζωγράφου. Συνέχισε τις σπουδές του στο Βerklee College of Music όπου μελέτησε “Ethnic Percussion” δίπλα σε κορυφαίους μουσικούς όπως o Jamey Haddad, o Glen Velez, o Giovanni Hidalgo κ.ά.

Από το 1994 μέχρι το 2013 διδάσκει κρουστά στο Ωδείο ‘‘Φίλιππος Νάκας’’, στα τμήματα Μοντέρνας και Παραδοσιακής μουσικής. Απο το 2004 έως το 2012 συνεργάζετε με το Berklee college of Music στο πρόγραμμα σπουδών Studies Abroad σαν καθηγητής, με δύο προσωπικά εκπαιδευτικά project, Groovy Crossroads και Mediterranean percussion Lab.

To 2009 δημιουργεί μαζί με τους Θ. Δασκαλόπουλο και Γ. Πεκλάρη το PLAYGROUND studio. Έναν πολυχώρο τεχνών και πολιτισμού με πολιτιστικό, καλλιτεχνικό και εκπαιδευτικό χαρακτήρα και στόχο την προώθηση των κρουστικών τεχνών. Το Playground Λειτουργεί ως κέντρο μιας διεθνούς κοινότητας καλλιτεχνών, κοινού και μαθητών που ενδιαφέρονται για την μουσική και την κίνηση.

Μέχρι σήμερα έχει συγγράψει δύο βιβλία για εκμάθηση κρουστών οργάνων (εκδόσεις Φίλιππος Νάκας). Έχει συνεργαστεί με τους περισσότερους εξέχοντες Έλληνες συνθέτες, μουσικούς και τραγουδιστές της χώρας μας όπως, Γ. Νταλάρας, Ελ. Αρβανιτάκη, Χ. Αλεξίου, κ.α. Έχει περιοδεύσει στο εξωτερικό με σχεδόν όλους τους κορυφαίους Έλληνες μουσικούς και τραγουδιστές αλλά και με χορευτικά συγκροτήματα, συμμετέχοντας σε μουσικές συναντήσεις και διεθνή φεστιβάλ. Μερικοί από τους καλλιτέχνες της διεθνούς μουσικής σκηνής, με τους οποίους έχει κατά καιρούς συνεργαστεί, είναι οι εξής׃ Loorena Mc kenit, Al De Meola, Omar Farouk Tekbilek, Dulce Pontes, Noa. Με τα κρουστά του έχει πλαισιώσει πάνω από 500 μουσικές παραγωγές από διάφορα είδη μουσικής συμπεριλαμβανομένων και soundtracks όπως η «Πολίτικη κουζίνα», «Βαλκανιζατερ» κ.ά.

Από το 2012 είναι επίσημο μέλος του εκπαιδευτικού προσωπικού του Berklle VALENCIA campus και του MED. Music Institute

Προηγούμενο άρθροΠανηγύρι της Αγίας Κυριακής απόψε και αύριο στην Θράκα στο Βλυχό
Επόμενο άρθροΑναστέλλεται η Στ’ Συνάντηση του Ιουλίου στον Αλέξανδρο