Αρχική Πολιτισμός - Εκδηλώσεις Πολιτισμός - Εκδηλώσεις 3ο Φεστιβάλ Φωτογραφίας και Βίντεο Πρέβεζας

3ο Φεστιβάλ Φωτογραφίας και Βίντεο Πρέβεζας

0

Η Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία παράρτημα Πρέβεζας σε συνδιοργάνωση με την ΠΕ Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας, τον Δήμο Πρέβεζας είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τη διεξαγωγή του που θα διεξαχθεί από τις 22/6 έως και τις 30/6/2018.

Το Φεστιβάλ Φωτογραφίας και Βίντεο Πρέβεζας είναι μια φιλόδοξη εικαστική διοργάνωση στο χώρο της εικόνας που στόχο έχει να αποτελέσει πολιτιστικό σημείο αναφοράς την πόλη της Πρέβεζας.

Πλαισιωμένο από 248 καταξιωμένους αλλά και νέους δημιουργούς, από 41 ποικίλες εκδηλώσεις όπως κυκλικά τραπέζια για τη φωτογραφία και το βίντεο, ατομικές και ομαδικές εκθέσεις φωτογραφίας, εγκαταστάσεις, παρουσιάσεις δημιουργών, προβολές βίντεο, portfolio review, masterclasses κ.α. προσκαλεί τόσο το κοινό της Πρέβεζας όσο και της ευρύτερης περιφέρειας, να κάνει ένα δημιουργικό ταξίδι στο χώρο της εικόνας.

Οι εργασίες του Φεστιβάλ ξεκινούν αύριο Παρασκευή 22/6/2018 στις 20:30 στα γραφεία της ΕΦΕ Πρέβεζας στο κάστρο του Αγ. Ανδρέα με εγκαίνια ατομικών και ομαδικών εκθέσεων και στρογγυλό τραπέζι για το βίντεο. Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν το Σάββατο 23/6/2018 στις 20:30 στη Δημοτική Πινακοθήκη «Γιάννης Μόραλης» (Οικία Αθανασιάδη) με κυκλικό τραπέζι για τη φωτογραφία, εγκαίνια ατομικών εκθέσεων, εγκαταστάσεις. Ποικίλες άλλες εκδηλώσεις θα διεξαχθούν καθ’ όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ μέχρι και τις 30/6/2018.

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη

Καλλιτεχνικός Διευθυντής του 3ου Φεστιβάλ Φωτογραφίας & Βίντεο Πρέβεζας

Δρ. Γρηγόρης Βλασσάς, Καθηγητής Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Τμήμα Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Τεχνών. Διευθυντής του Mεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών «Παραγωγή Βίντεο, Οπτικοακουστικά Μέσα και Κινούμενα Γραφικά»

Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής
Κατερίνα Κορωναίου, Βιβλιοθηκονόμος Msc με εξειδίκευση στις Νέες Τεχνολογίας

Μέλη Οργανωτικής Επιτροπής
Τάνια Χατζηνικολάου, Χρυσούλα Λιβανού, Γιώργος Καρράς, Περικλής Γιαννουλάτος, Δημήτρης Καρασαβόγλου, Γιάννης Φατούρος, και Ιωάννης Βέλλης

Εκ της Οργανωτικής Επιτροπής

Προηγούμενο άρθροΒεργίνα, Βέροια, Νάουσα, Έδεσσα και Αριδαία επισκέφτηκαν τα μέλη του ΚΑΠΗ Λευκάδας
Επόμενο άρθροΤραγική η κατάσταση του Κέντρου Υγείας Βασιλικής – Επί τόπου επίσκεψη του Θανάση Καββαδά