Αρχική Πολιτισμός - Εκδηλώσεις Πολιτισμός - Εκδηλώσεις Η Aida του Verdi στην Λευκάδα

Η Aida του Verdi στην Λευκάδα

0
Aida scene 1013

Aida scene 1013

Στις 15 Δεκεμβρίου στον κινηματογράφο Απόλλων.

Η εντυπωσιακή όπερα «Aida» του Verdi διαδραματίζεται στην Αρχαία Αίγυπτο και παρουσιάζει την Ουκρανή σοπράνο Liudmyla Monastyrska, στο ντεμπούτο της στη ΜΕΤ, στον ομώνυμο ρόλο της σκλαβωμένης πριγκίπισσας. Η Olga Borodina, μια από τις πιο γνωστές ερμηνεύτριες του ρόλου παγκοσμίως, είναι η βασιλική αντίπαλος της Αΐντα, η Αμνερίς και ο Roberto Alagna είναι ο ήρωας Ρανταμές που πρέπει να διαλέξει ανάμεσα στην αγάπη του για την Αΐντα και το καθήκον απέναντι στη χώρα του. Εμφανίζεται ακόμα ο George Gagnidze στον ρόλο του Αιθίοπα βασιλιά Αμονάσρο. Διευθυντής Ορχήστρας είναι ο Fabio Luisi. Η εντυπωσιακή σκηνοθεσία φέρει την υπογραφή της Sonja Frisell, η οποία με χρησιμοποιεί με μεγάλη επιτυχία, όλες τις θεατρικές δυνατότητες της σκηνής της ΜΕΤ, ώστε να εισαγάγει το κοινό στο μεγαλείο της Αρχαίας Αιγύπτου.

Το βραβευμένο πρόγραμμα της «The Met: Live in HD», περιλαμβάνει 6 ακόμα υψηλού επιπέδου λυρικές παραγωγές για τη σεζόν 2012- 2013, που θα μεταδοθούν και αυτές, απευθείας από τη σκηνή της Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης και θα προβληθούν σε οθόνη υψηλής ευκρίνειας (HD).

Τη μεγάλη αυτή συνεργασία με τη Μetropolitan Opera της Νέας Υόρκης εξασφάλισε από πέρυσι ο Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ και για μια τριετία για την Ελλάδα και την Κύπρο, προσφέροντας στους φίλους της όπερας ένα ξεχωριστό πολιτιστικό θέαμα, με την υπογραφή των πιο καταξιωμένων καλλιτεχνών της παγκόσμιας λυρικής σκηνής.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα των παραστάσεων, καθώς επίσης και την προπώληση των εισιτηρίων, επισκεφθείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση: www.metingreece.com

*Δείτε όλες οι εκδηλώσεις της Λευκάδας [εδώ].

Προηγούμενο άρθροΧριστουγεννιάτικο Παζάρι 3ου Δημοτικού Σχολείου Λευκάδας
Επόμενο άρθροΧριστουγεννιάτικη Δωροέκθεση του Κέντρου Νεότητας