Αρχική Πολιτισμός - Εκδηλώσεις Πολιτισμός - Εκδηλώσεις Ζήστε τη μαγεία των Χριστουγέννων στον Δημοτικό Κινηματογράφο!

Ζήστε τη μαγεία των Χριστουγέννων στον Δημοτικό Κινηματογράφο!

0
d1727194-85c8-465f-9c47-7b6bc57af415

d1727194-85c8-465f-9c47-7b6bc57af415

Ο ΚΑΡΥΟΘΡΑΥΣΤΗΣ: Αγαπημένο υπερθέαμα για όλη την οικογένεια.

ΔΗΜΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΤΑ ROYAL BALLET ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΤΟ «ROYAL OPERA HOUSE LIVE CINEMA»

ΤΑ ΠΙΟ ΦΗΜΙΣΜΕΝΑ ΜΠΑΛΕΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΑΝΤΕΝΝΑ, ΣΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ COVENT GARDEN ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ

ΜΑΓΙΚΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ, ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «Ο ΚΑΡΥΟΘΡΑΥΣΤΗΣ» ΤΟΥ PETER WRIGHT

Οι παραστάσεις που μεταδίδονται στο πλαίσιο του προγράμματος «Royal Opera House live cinema» έχουν γνωρίσει τεράστια επιτυχία και έχουν αποκτήσει φανατικό κοινό τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο όσο και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ζήστε τη μαγεία των Χριστουγέννων με την παράσταση «Ο ΚΑΡΥΟΘΡΑΥΣΤΗΣ» του Peter Wright! Το αγαπημένο υπερθέαμα για όλη την οικογένεια, μεταδίδει το πνεύμα των γιορτών και χαρίζει μοναδικές στιγμές σε μικρούς και μεγάλους θεατές!

ΖΩΝΤΑΝΑ ΣΤHN ΑΙΘΟΥΣA TOY KINHMAΤΟΓΡΑΦΟΥ «ΑΠΟΛΛΩΝΑ» ΣΤΙΣ 12 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013 και ώρα 9.15μ.μ.!

Από τις πρώτες κιόλας νότες της ουβερτούρας του Τσαϊκόφσκι στον Καρυοθραύστη, μια αίσθηση μαγείας και μυστηρίου πλημμυρίζει τη σκηνή. Ο Χερ Ντρόσελμάγιερ, δίνει το έναυσμα για να ξεκινήσουν τα γεγονότα που θα καταλήξουν στην απελευθέρωση του αγαπημένου του ανιψιού, Χανς Πέτερ, από τα μάγια του κακού Βασιλιά των Ποντικών, με τη βοήθεια της πολυμήχανης Κλάρα.

Ο Καρυοθραύστης ξεδιπλώνεται σε δύο εκθαμβωτικές πράξεις. Στην Πράξη Ι βρισκόμαστε στην παραμονή των Χριστουγέννων, σε μια γιορτή όπου ο Ντρόσελμάγιερ χαρίζει στη μικρή Κλάρα μια κούκλα καρυοθραύστη – απ’ όπου ξεκινάει μια νύχτα που περιλαμβάνει ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο που μεγαλώνει μαγικά, μια νυχτερινή μάχη με μολυβένια στρατιωτάκια, στην οποία ο Καρυοθραύστης νικά τον επίβουλο Βασιλιά των Ποντικών και τη στρατιά των ποντικιών του, καθώς και ένα εξαίσιο “pas de deux”, όπου η Κλάρα και ο Χανς Πέτερ συναντιούνται και γιορτάζουν τον θρίαμβό τους, λίγο πριν τους τυλίξει μια μαγική χιονοθύελλα.

Η Πράξη ΙΙ βρίσκει το νεαρό ζευγάρι στο Βασίλειο των Ζαχαρωτών όπου τους ψυχαγωγεί η Βασίλισσα των Ζαχαρωτών με τον ωραίο Πρίγκιπά της και την εκθαμβωτική αυλή της, με μια σειρά από συναρπαστικούς χορούς.

Η κλασική σκηνοθεσία του Peter Wright που πρωτοπαρουσιάστηκε στο Covent Garden το 1984, είναι ένα κομμάτι των Χριστουγέννων για θεατές κάθε ηλικίας.

Ορχήστρα της Royal Opera House
Μουσική: Pyotr Il’yich Tchaikovsky
Χορογραφία: Peter Wright σύμφωνα με τον Lev Ivanov
Διεύθυνση ορχήστρας: Tom Seligman
Σκηνικά: Julia Trevelyan Oman

Η προπώληση των εισιτηρίων έχει ήδη ξεκινήσει.

Για τη σεζόν 2013-2014 ακολουθούν οι παρακάτω μεγάλες παραγωγές:

«ZIZEΛ» του Marius Petipa σύμφωνα με τη χορογραφία των Jean Coralli και Jules Perrot, στις 27 Ιανουαρίου 2014

«H ΩΡΑΙΑ ΚΟΙΜΩΜΕΝΗ» του Marius Petipa, στις 19 Μαρτίου 2014

«ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ» του Christopher Wheeldon, στις 28 Απριλίου 2014

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα των παραστάσεων, καθώς και για την προπώληση των εισιτηρίων, επισκεφθείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση: www.rohballet.gr

Προηγούμενο άρθροΜε απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 7η Θεατρική Συνάντηση
Επόμενο άρθροΣυμμετοχή της Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Δωματίων στην Philoxenia 2013