Αρχική Πολιτισμός - Εκδηλώσεις Πολιτισμός - Εκδηλώσεις Ο Λευκαδίτης καλλιτέχνης Χρίστος Χαλικιάς

Ο Λευκαδίτης καλλιτέχνης Χρίστος Χαλικιάς

0
chalikias

chalikias

Παρουσίαση εν όψη της έκθεσης του στην Λευκάδα.

Ο Χρίστος Χαλικιάς γεννήθηκε στη Λευκάδα. Πολύπλευρο ταλέντο που αμφιταλαντεύεται ανάμεσα στις τέχνες από την σχολική κιόλας ηλικία. Σπούδασε πιάνο στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών και στη συνέχεια φοίτησε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών και διδάχτηκε ζωγραφική και γλυπτική κοντά σε καταξιωμένους δημιουργούς. Ζώντας μεταξύ Αθηνών-Λευκάδας-Λάρισας-Βόλου μοίραζε το χρόνο του, όχι μόνο ”παιδεύοντας” τον εαυτό του στις τέχνες αλλά και συλλέγοντας εικόνες, ήχους και δρώμενα της καθημερινότητας. Έτσι, αμέσως μετά το πέρας των σπουδών του κινούμενος σε ένα καλλιτεχνικό κύκλο, συνδέεται με το θέατρο και τη σκηνογραφία και εργάζεται κοντά στον ηθοποιό και σκηνοθέτη Γιώργο Μεσσάλα για τρία χρόνια ως σκηνογράφος και βοηθός σκηνοθέτη.

Παράλληλα με τη δράση του στο θέατρο, εξέδωσε την πρώτη του ποιητική συλλογή με τίτλο ”Το κυνήγι του πάθους και των αισθήσεων”. Ο καλλιτέχνης ήδη έχει ολοκληρώσει και τη δεύτερη ποιητική του συλλογή καθώς και το θεατρικό έργο ”Διαφορετικοί πια”. Έργα του υπάρχουν στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας καθώς και σε άλλες δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές σε Ελλάδα και Ιταλία. Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις όπως: Στην έκθεση των αποφοίτων της Α.Σ.Κ.Τ στην Αθήνα. Στην έκθεση ζωγραφικής στον Πολιτιστικό Οργανισμό Δήμου Βόλου. Στην έκθεση Γλυπτικής στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Γαλατσίου στην Αθήνα. Η συνέχιση του καλλιτεχνικού του πονήματος τον οδηγεί και σε 3 ακόμα ατομικές εκθέσεις. Στο ”ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΕΙΟ” Πνευματικό Κέντρο Δήμου Λάρισας. Στη γκαλερί ”SALON DE VORTEX” στην Αθήνα καθώς και στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας/ΜΟΥΣΕΙΟ Γ.Ι ΚΑΤΣΙΓΡΑ.

Η 4ή ατομική ζωγραφική του έκθεση τον βρίσκει στην Αίθουσα Τέχνης ”ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΣΤΑΜΟΣ” του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Λευκάδας, όπου και εκθέτει από 8 – 30 Σεπτεμβρίου έργα γεμάτα καλοκαίρι, χρώματα και μουσικές σε ένα χορό αισθήσεων και συναισθημάτων.

chalikias2

Ταγμένος να εξυμνεί τον έρωτα, τον μόχθο, τον πόνο αλλά και την ουτοπία… Αυτή που ο καθένας μας αναζητά στην καθημερινότητά του προκειμένου να πετάξει απ’ το ”σύνηθες” στο όνειρο! Έχει διεισδυτική και κοφτερή ματιά στα πράγματα. Είναι ταυτόχρονα παρών αλλά και απών στα δρώμενα. Δίνει στον θεατή την επιλογή του προσιτού, κατανοητού ή διττού. Ερμηνεύει ακραία, εκρηκτικά, τολμηρά. Απαλλαγμένος από ηθικούς φραγμούς και παρωπίδες. Ζει το τώρα τοποθετώντας το, στο άπειρο.

Τα έργα του είναι διαχρονικά κι όχι εφήμερα. Δίνουν… τη στιγμή που ζητούν! Σε αρπάζουν και γίνεσαι κι εσύ κομμάτι της δικής τους λογικής. Ένα όργιο χρωμάτων που αναδύουν ήχους και συναισθήματα. Μια κλίμακα αισθήσεων απ’ το χάδι, στην έκρηξη και μετά στην ραστώνη. Τολμηρή και πολλά υποσχόμενη η συνέχεια που μας επιφυλάσσει…

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ”ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ”

Προηγούμενο άρθροΔελτίο Τύπου του Ορφέα για την 2η Festa Del Canale
Επόμενο άρθροΟ Θ. Γαλιατσάτος για τον προϋπολογισμό των περιφερειών