Αρχική Πολιτισμός - Εκδηλώσεις Πολιτισμός - Εκδηλώσεις Επαγγελματίες Νικιάνας – Εκδρομή στα Ζαγοροχώρια

Επαγγελματίες Νικιάνας – Εκδρομή στα Ζαγοροχώρια

0
xara

xara

Ακόμα μια επιτυχημένη εκδρομή του συλλόγου επαγγελματιών της Νικιάνας.

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 5 Ιανουαρίου η προγραμματισμένη εκδρομή στα Ζαγοροχώρια του Συλλόγου Επαγγελματιών και Προστασίας Περιβάλλοντος Νικιάνας.

Το τοπίο της Ηπείρου μαγευτικό. Οι βουνοκορφές ήταν χιονισμένες και κάθε τόσο ξεπρόβαλαν τα χωριά τα οποία είχαν την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική που τα χαρακτηρίζει. Πρώτη στάση στο χωριό Κήποι το οποίο φημίζεται για τα πολλά και πανέμορφα πέτρινα γεφύρια του. Το πιο γνωστό είναι το γεφύρι του Κόκκορη ενώ η επόμενη στάση στο Μονοδένδρι. Εκεί οι εκδρομείς επισκέφτηκαν το μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής με την μοναδική θέα στο φαράγγι του Βίκου ενώ γεύτηκαν μοναδικές ντόπιες γεύσεις στις μικρές ταβέρνες του χωριού. Ανάμεσα στα εδέσματα ξεχώρισε η πεντανόστιμη “Κασιόπιτα”. Παίρνοντας τον δρόμο της επιστροφής πραγματοποιήθηκε μια ακόμη στάση στην Αρίστη ενώ ακολούθησε μια στάση στα Γιάννενα για καφέ. Αξίζει τέλος να αναφέρουμε την συμμετοχή του Φώντα Δουβίτσα ο οποίος με τα ανέκδοτα του και το αστείρευτο χιούμορ χάρισε στους εκδρομείς αμέτρητα χαμόγελα !

Μετά την επιτυχημένη εκδρομή του συλλόγου στην Τουριστική Έκθεση της Θεσσαλονίκης [εδώ] και αυτή η εκδρομή ήταν μια ευκαιρία για τους κατοίκους τις Νικιάνας και όχι μόνο να έρθουν πιο κοντά ο ένας στον άλλον στηρίζοντας επίσης με την συμμετοχή τους τις αξιόλογες δραστηριότητες του συλλόγου.

zagoroxoria3

zagoroxoria2

 

Προηγούμενο άρθροΒάσω Κονιδάρη – Μια καπετάνισσα, μια ιστορία
Επόμενο άρθροΑλλαγές στο Δημοτικό Συμβούλιο Λευκάδας