Αρχική Πολιτισμός - Εκδηλώσεις Πολιτισμός - Εκδηλώσεις Έκθεση φωτογραφίας τοπίου και άγριας φύσης του Χρήστου Σταύρακα

Έκθεση φωτογραφίας τοπίου και άγριας φύσης του Χρήστου Σταύρακα

0

Ο Χρήστος Σταύρακας είναι ένας φωτογράφος που γεννήθηκε και μεγάλωσε σε ένα από τα ωραιότερα νησιά του Ιονίου, την Λευκάδα.

Επειδή ζούσε στην εξοχή με την οικογένεια του περνούσε πολύ χρόνο στη φύση παίζοντας και εξερευνώντας την, έτσι την αγάπησε, ένιωθε πάντα κομμάτι της και η φύση για εκείνον είναι το σημείο αναφοράς πολλών πραγμάτων.

Μικρός ήταν ακόμη που θυμάται τον εαυτό του με μια φωτογραφική μηχανή να απαθανατίζει ένα ζεστό ηλιοβασίλεμα γεμάτο υπέροχα χρώματα.

Copyrights: Chris Stavrakas

Όταν τέλειωσε το μουσικό σχολειό αποφάσισε να ασχοληθεί με αυτό που πάντα ήθελε την τέχνη, πηγαίνοντας στο Ι.Ε.Κ. ΔΕΛΤΑ στο τμήμα “Γραφιστική εντύπου και ηλεκτρονικών μέσων” αποφοιτώντας το 2016 με bachelor στις τέχνες.

Copyrights: Chris Stavrakas

Παράλληλα παρακολουθούσε σεμινάρια για την μεγάλη του αγάπη τη φωτογραφία, που ποτέ δεν σταμάτησε να μαθαίνει και να εξελίσσεται μέσα από αυτή.

Η φωτογραφία γι’αυτον είναι ζωή και πάθος. Πιστεύει ότι μπορείς από μια φωτογραφία να πεις μια ιστορία. Αυτό είναι επιτυχία για αυτόν. Ιδιαίτερη αδυναμία του είναι η άγρια φύση που χρειάζεται υπομονή και δουλειά πάνω σε περίεργες καταστάσεις.

Σκοπός του είναι να πετυχαίνει συναισθηματική σύνδεση με τα άγρια ζώα.

Το πιο σημαντικό για εκείνον είναι μέσα από τις φωτογραφίες του να εμπνεύσει τους ανθρώπους, να σεβαστούν τη φύση, προωθώντας παράλληλα την διατήρηση των άγριων χώρων παντού.

Copyrights: Chris Stavrakas

Την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018 στις 19:00 στην αίθουσα τέχνης “Θεόδωρος Στάμος” στην πλατεία Μαρκά, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της πρώτης ατομικής έκθεσης φωτογραφίας τοπίου και άγριας φύσης του Χρήστου Σταύρακα.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι την Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018.

Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά: 10:00 – 14:00 & 18:00 – 21:00

Περισσότερα για τον νεαρό αυτόν καλλιτέχνη μπορείτε να δείτε στην προσωπική του ιστοσελίδα εδώ: www.stavrakaschris.com

Προηγούμενο άρθροΌσα ειπώθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο Λευκάδας για την χρηματοδότηση της ΜΟΠΑΚ
Επόμενο άρθροΨηφίζουμε Λευκάδα!