Αρχική Πολιτισμός - Εκδηλώσεις Πολιτισμός - Εκδηλώσεις Η βράβευση των Γ. Πολίτη και Σπ. Φλογαϊτη από την Ένωση Επτανησίων

Η βράβευση των Γ. Πολίτη και Σπ. Φλογαϊτη από την Ένωση Επτανησίων

0
DSCN0280

DSCN0280

Η χθεσινή ομιλία του Γιάννη Πολίτη.

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής 24.11.2013 η βράβευση διακεκριμένων προσωπικοτήτων με καταγωγή από τα Επτάνησα από την Ένωση Επτανησίων Ελλάδας. Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο Μέγαρο Παλαιάς Βουλής παρουσία πλήθους κόσμου.

Με αλφαβητική σειρά τα άτομα που βραβεύτηκαν ήταν:

Παναγιώτης Βάρδας (Κύθηρα)
Γιάννης Δοϊκας (Παξοί)
Γιώργος Κασιμάτης (Κύθηρα)
Γιώργος Κατσαρός (Κέρκυρα)
Κάλια Κουβά (Παξοί)
Δημήτρης Παϊζης (Παξοί)
Γιώργος Παξινός (Ιθάκη)
Μίμης Πλέσσας (Ζάκυνθος)
Γιάννης Πολίτης (Μεγανήσι)
Σάκης Ρουβάς (Κέρκυρα)
Τζένη Ρουσσέα (Ζάκυνθος)
Μαρία Φαραντούρη (Κεφαλονιά)
Σπύρος Φλογαϊτης (Λευκάδα)

Το συντονισμό της παρουσίασης των διακεκριμένων προσωπικοτήτων από τα Επτάνησα για το έτος 2013 έκανε η δημοσιογράφος Νατάσα Βησσαρίωνος. Η εκδήλωση άνοιξε με την παρουσίαση των μουσικών συνόλων της Ε.Ε.Ε. σε έργα Επτανησιακής μουσικής σχολής από διακεκριμένους λυρικούς καλλιτέχνες, υπό τη μουσική διεύθυνση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή της Ε.Ε.Ε. μαέστρου Παναγή Μπαρμπάτη.

Η τελετή ξεκίνησε με βράβευση του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας Αναστάσιου (εκ Κεφαλληνίας) και τιμητική διάκριση στον Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος, σύμφωνα με δικές του καταγραφές, η μουσική του πορεία ξεκίνησε με τις επιρροές που δέχτηκε από τα Επτάνησα και την διαμονή του στην Κεφαλονιά, κατά την διάρκεια της νεαρής του ηλικίας.

Πηγή Κειμένου: nooz.gr

Ακολουθεί η ομιλία του κ. Γιάννη Πολίτη στο πλαίσιο της χθεσινής εκδήλωσης:

Φίλες και φίλοι,

Μετά τα σοφά λόγια του Αρχιεπισκόπου, οι δικές μου λέξεις μοιάζουν φτωχές. Θέλω μόνο να πω ότι η συγκίνησή μου είναι μεγάλη, που τιμώμαι μαζί με πρόσωπα αυτού του βεληνεκούς. Σας ευχαριστώ απ’ την καρδιά μου που θεωρείτε ότι ξεχώρισα. Αυτή η διαδρομή για μένα ήταν δύσκολη και επώδυνη. Είμαι 53 ετών και κλείνω 39 χρόνια σκληρής δουλειάς. Δουλεύω από μαθητής της τρίτης γυμνασίου. Σε αυτή την πορεία, δεν βρήκα εύκολα ανοιχτές πόρτες, αντίθετα, ήρθα συχνά αντιμέτωπος τα πρώτα χρόνια με την ταξική απαξίωση – ήμουν παιδί φτωχής, αγροτικής οικογένειας. Αυτό όμως ήταν και παραμένει η περηφάνια και η δύναμή μου. Αργότερα, όταν κατάφερα πράγματα, αντιμετώπισα το φθόνο. Και όταν διακρίθηκα, τη συκοφαντία. Από αυτά όμως δεν γλίτωσε κανείς.

Συνάντησα όμως ανθρώπους που με πίστεψαν, με εμπιστεύτηκαν και μου φώτισαν τη διαδρομή. Στα 15 μου χρόνια, τον Σπύρο Φλογαϊτη, που τιμόμαστε σήμερα μαζί. Σπύρο σ’ ευχαριστώ. Δεν περίμενα ότι θα ζήσουμε μαζί αυτή τη στιγμή. Στα 19 μου, τον Αντώνη Λιβάνη και στα 25, το μεγάλο δάσκαλο της δημοσιογραφίας, τον Λέοντα Καραπαναγιώτη. Θα τους κουβαλώ πάντα στη ψυχή μου και τους τρεις, με αγάπη.

Στις 3 δεκαετίες που εργάζομαι ως αρθρογράφος, πολιτικός αναλυτής, παρουσιαστής ενημερωτικών εκπομπών και δάσκαλος σεβάστηκα τους ανθρώπους, επώνυμους και ανώνυμους που ήρθα σε επαφή μαζί τους. Δεν συκοφάντησα, δεν έβαλα λάσπη στον ανεμιστήρα και προστάτευσα από το δημοσιογραφικό διασυρμό τις οικογένειες των ανθρώπων για τους οποίους έγραφα ή μιλούσα. Έχασα έτσι, μου λένε κάποιοι, πολλές από τις λεγόμενες εντυπωσιακές επιτυχίες. Ξέρετε, αυτές που προκαλούν θόρυβο. Κέρδισα όμως τη δική σας εκτίμηση, γι’ αυτό είμαι σήμερα εδώ. Δεν έχω δεχθεί όλα αυτά τα χρόνια ούτε μήνυση, ούτε αγωγή από ανθρώπους που να με κατηγορούν ότι τους αδίκησα.

Είχα και μια ακόμη μεγάλη τύχη. Δημιούργησα ωραία οικογένεια, με μια εξαιρετική σύζυγο που με στηρίζει σε κάθε μου βήμα και έναν αδελφό που τον αγαπώ και με αγαπάει πολύ.

Πιστεύω βαθιά στην ιδέα της Ιόνιας Πολιτείας και παλεύω, με όση δύναμη διαθέτω από τους ρόλους που απέκτησα, για την οριστική κοινωνική, πολιτιστική και εκπαιδευτική ενοποίηση των νησιών μας, που είναι το ζητούμενο από το 1864. Οι μάχες που έχουμε να δώσουμε είναι ακόμη πολλές, και σας υπόσχομαι ότι θα είμαι σε όλες παρόν.

Τη σημερινή διάκριση θέλω να την αφιερώσω στους γονείς μου, που έφυγαν νωρίς και δεν έχω την τύχη να είναι σήμερα εδώ, να μοιραστώ μαζί τους τη χαρά μου.

DSCN0256

DSCN0273

DSCN0274

DSCN0279

Φωτογραφίες: Κώστας Πατρίκιος

Προηγούμενο άρθροEqual Society: Ενημερωτικές ημερίδες Aπασχόλησης και Eπιχειρηματικότητας
Επόμενο άρθροΜελετάται η αναστήλωση της Ι.Μ. Οδηγήτριας Λευκάδος