Αρχική Πολιτισμός - Εκδηλώσεις Πολιτισμός - Εκδηλώσεις Φαρομανητά 2013 – Δηλώστε συμμετοχή

Φαρομανητά 2013 – Δηλώστε συμμετοχή

0
batialis

batialis

Ενημέρωση από το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λευκάδας.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ Λευκάδα 5/2/2013
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Μετά από συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου μας με Συλλόγους, Φορείς , Καρναβαλιστές καθώς και μετά την συνεδρίαση του Δ/ΚΟΥ Συμβουλίου του Πνευματικού Κέντρου, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθούν και εφέτος από 7 μέχρι 17 Μαρτίου 2013, Καρναβαλικές Εκδηλώσεις με γενικό τίτλο «ΦΑΡΟΜΑΝΗΤΑ 2013 ».

ΚΑΛΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΟΛΟΥΣ τους Πολιτιστικούς Φορείς και Αθλητικούς Συλλόγους, τις Μουσικές Σχολές και τα Ωδεία, τις Σχολές Χορού, τα Δημοτικά Σχολεία, τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, το ΤΕΙ, τους Επαγγελματίες και γενικότερα ΟΛΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ να συμμετέχουν στο Λευκαδίτικο Καρναβάλι, να δημιουργηθεί μία ατμόσφαιρα αισιοδοξίας, ελπίδας, ζωντάνιας, φαντασίας, χαράς και ξεφαντώματος, ώστε να ξαναζωντανέψει πραγματικά ο τόπος καθόλη την περίοδο της Αποκριάς, που τόσο το έχει ανάγκη, περισσότερο από κάθε άλλη φορά.
Αποκορύφωμα η μεγάλη παρέλαση της τελευταίας Κυριακής της Αποκριάς 17 Μαρτίου 2013.

Οι Ομάδες Καρναβαλιστών για να έχουν το δικαίωμα συμμετοχής στην Μεγάλη Καρναβαλική Παρέλαση θα πρέπει να έχουν δηλώσει την συμμετοχή τους στο γραφείο του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Λευκάδας το αργότερο μέχρι 8 Μαρτίου 2013.

Επειδή Καρναβάλι δεν γίνεται χωρίς φαρομανητό ,διασκέδαση και ξενύχτι ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ να συμμετέχουν σ΄αυτό το διάλειμμα χαράς και κεφιού .
Η Ψυχαγωγία είναι δικαίωμα όλων μας. Και το Καρναβάλι είναι μια μεγάλη ξέφρενη γιορτή που στηρίζεται στη διασκέδαση και το έχουμε ανάγκη όλοι μας.
« ΦΑΡΟΜΑΝΗΤΑ 2013 » λοιπόν.

Ξεσηκωθείτε όλοι σας, μπήκε το Καρναβάλι
κι ως πάντα η Λευκάδα μας πρωτοστατεί στην ζάλη.
Και από Πόντε σ΄Αη Μηνά, στο Βίντσι στη Ντουγάνα
να χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα.
Λευκάδα, Αγια Μαύρα μας, Καρναβαλιού η χώρα
όπως εγλένταγες παλιά έτσι γλεντάς και τώρα.

Επί της ευκαιρίας ας θυμηθούμε και τον λόγο του Μπατιάλη – Χίτλερ πριν μερικά χρόνια που μπορεί να μην είχε κερδίσει το βραβείο αλλά αποδείχτηκε σαν μια από τις καλύτερες συμμετοχές στα Φαρομανητά όλων των εποχών. Δείτε το βίντεο εδώ.

Προηγούμενο άρθροΚανένας φοιτητής και σπουδαστής να μην πεταχτεί εκτός σπουδών
Επόμενο άρθροΑναδιοργάνωση Υπηρεσιών του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη