Αρχική Πολιτισμός - Εκδηλώσεις Πολιτισμός - Εκδηλώσεις Ευχαριστήριο του συλλόγου Αλεξάνδρου “Φηγός”

Ευχαριστήριο του συλλόγου Αλεξάνδρου “Φηγός”

0
https://www.mylefkada.gr/2013/July/alexandros2013/alex19.jpg

https://www.mylefkada.gr/https://www.mylefkada.gr/wp-content/uploads/2013/07/alex19.jpg

Ενημέρωση για την Δ΄Συνάντηση στον Αλέξανδρου.

Σύλλογος φίλων Αλεξάνδρου
«ΦΗΓΟΣ»
31080 Αλέξανδρος Λευκάδας
Τηλ. Επικοιν. 26450 41624
6972214208
6978075365

Δελτίο τύπου-ευχαριστήριο.

Το Δ.Σ. του συλλόγου φίλων Αλεξάνδρου «Φηγός» με το πέρας της Δ΄ συνάντησης του Ιουλίου στον Αλέξανδρο αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει:

-τους εισηγητές της πρώτης ημέρας Νίκο Γιαννούλη, Δημήτρη Οικονόμου και Χρήστο Πήττα για το υψηλό επίπεδο των εισηγήσεων τους αλλά και την άμεση και από καρδιάς ανταπόκριση τους στην πρόσκληση μας. Επίσης το φίλο και συνεργάτη του συλλόγου Ανδρέα Λαμπρόπουλο που συντόνισε τη συζήτηση.

-το Γιώργο Γραμματικάκη για το μεστό και συγκινητικό μήνυμα του(επισυνάπτεται).

-το γλύπτη Θόδωρο για το γεμάτο ευαισθησία μήνυμα του καθώς λόγω ενός ατυχήματος δεν μπόρεσε να παρευρεθεί (το μήνυμα επισυνάπτεται).

-τη μουσική ομάδα του Μανούσου Πλουμίδη για τη μουσική επένδυση του τριημέρου με νότες γεμάτες συναίσθημα, ποιότητα και ευαισθησία.

-το Ζώη Ζαβερδινό για την προθυμία με την οποία ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση μας και την εξαιρετική εικαστική του παρέμβαση.

-το Μιχάλη Γκανά για την ονειρεμένη βραδιά, διάχυτη από συγκίνηση και ευαισθησία, που μας χάρισε καθώς και το Στέλιο Χαραλαμπόπουλο για τη θαυμάσια ταινία του.

-Τους Βάσω Ρούσσου και Τάσο Στάβερη για τη μουσική απόδοση των μελοποιημένων στίχων του Μιχάλη Γκανά.

-τις ομάδες ενδιαφερόντων που ανταποκρίθηκαν με προθυμία στην πρόσκληση μας και γέμισαν τη μικρή πλατεία με «χρώματα και αρώματα»(φιλοζωική, peliti Περατιάς, βότανα Αλεξάνδρου, μονοπάτια, βελονάκι chez Julie)τη Σπυριδούλα στον αργαλειό, τις κεντήστρες Xρύσα και Βασιλική καθώς και τη Δόξα στα κεραμικά.

-τις περιβαλλοντικές ομάδες των σχολείων(Δημοτικό Σφακιωτών, Δημοτικό Νυδριού,2ο Γυμνάσιο Λευκάδας-δύο ομάδες-,Γυμνάσιο Νυδριού, Γυμνάσιο Μεγανησίου, ΕΠΑΛ-δύο ομάδες) τους μαθητές που με την παρουσία τους γέμισαν με νιάτα, χαμόγελα και αισιοδοξία το χώρο της πλατείας και τους καθηγητές τους που τους συνόδεψαν με εγκαρδιότητα και αγάπη. Όλους μαζί για την παρουσία τους και την ευαισθησία με την οποία έδειξαν πως ακουμπούν και διαχειρίζονται τα θέματα του περιβάλλοντος.

-το Κ.Π.Ε. Σφακιωτών για την άψογη συνεργασία στην προετοιμασία και εκτέλεση του προγράμματος της τρίτης μέρας.

-τον τύπο, έντυπο και ηλεκτρονικό, για το μεγάλο ενδιαφέρον που έδειξε για τις εκδηλώσεις και γενικότερα για τη δραστηριότητα του συλλόγου.

Τέλος ευχαριστούμε από καρδιάς

-Όλες αυτές τις «απίθανες» γυναίκες που με συγκινητική προθυμία, αγάπη και γενναιοδωρία γέμισαν τα τραπέζια μας με πίττες και κεράσματα, τους νέους(τι ευχάριστη έκπληξη!)που έσπευσαν να τα τρατάρουν και όλους τους φίλους, που χρόνο με το χρόνο γίνονται περισσότεροι, και μας ακολουθούν, βοηθούν, συμπαραστέκονται και μας ενισχύουν ηθικά και υλικά, πιστοί συνοδοιπόροι σε δύσβατους μα ωραίους δρόμους.

Υλικό από τη Δ΄ συνάντηση, σε έντυπη η ηλεκτρονική μορφή, είναι στη διάθεση του τύπου.

Το Δ.Σ

 


Χαιρετισμός του Γιώργου Γραμματικάκη

 

Αγαπητοί φίλοι,
Θα προτιμούσα, αντί να στέλνω, όπως οι πολιτικοί, ευχές για την ευόδωση ενός σπουδαίου τριημέρου στον «Αλέξανδρο», να είμαι κι εγώ εκεί απόψε, να ανταλλάξω μαζί σας σκέψεις και προβληματισμούς, να χαρώ το τοπίο και την παρέα σας. Σήμερα όμως, 12 Ιουλίου, αρχίζει ένα μεγάλο συνέδριο Ερασιτεχνικής Αστρονομίας στην Σητεία της Κρήτης, όπου είχα προ πολλού δεσμευθεί να είμαι ομιλητής. Έτσι, ενώ εγώ θα μιλώ για τα άστρα και την μοίρα τους, εσείς, πιο τυχεροί από εμένα, θα περιβάλλεσθε απλώς από τα άστρα, και η σκέψη σας θα εστιάζει στην πορεία της πατρίδας και του Έλληνα.

Έχω, αγαπητοί φίλοι, πολλές φορές διατυπώσει την άποψη ότι η Ελλάδα δεν κινείται τόσο από τους επίσημους θεσμούς, τα πολιτικά κόμματα η τις βαρύγδουπες οργανώσεις της. Κινείται με αιχμές, αιχμές ανθρώπων που πράττουν το ορθό και το δύσκολο. Αποτελούν μια άλλη Ελλάδα, την παράλληλη Ελλάδα. Μια τέτοια «αιχμή» ανθρώπων, είναι νομίζω και η παρέα του «Αλέξανδρου». Έτσι προσπαθεί, ανασκάπτοντας το παρελθόν, να ανιχνεύσει ένα διαφορετικό μέλλον, από αυτό που τα λογής λογής σκοτάδια μας έχουν ετοιμάσει. Υποθέτω ότι η περσινή, αλλά και η φετινή θεματολογία των εκδηλώσεων, δεν υπαγορεύεται έτσι από ένα ευγενή, και πάντως αξιοθαύμαστο ρομαντισμό. Είναι περισσότερο η άρνηση της Ελληνικής «πραγματικότητας», που χρόνια τώρα ισοπεδώνει τα τοπία και τις ψυχές των ανθρώπων.
Απετέλεσε βέβαια χαρά για μένα, αλλά και σημάδι κοινών αντιλήψεων, το ότι για την φετινή εκδήλωση επιλέχθηκε προς σχολιασμό, ανάμεσα σε κείμενα πολύ αξιότερων διανοητών, και ένα δικό μου. Σας ευχαριστώ πολύ. Η λύπη για την απουσία μου γίνεται έτσι διπλή, και απαλύνεται μόνον από το υψηλό επίπεδο των εισηγητών, που είμαι βέβαιος ότι θα φωτίσουν τα θέματα που θίγονται περιεκτικά και στο κείμενο μου με ευρύτητα και γνώση.

Από την Κρήτη, λοιπόν, που υποφέρει από ένα επιδερμικό τουρισμό και αξίες πλαστικές, διατηρεί ωστόσο, όπως και η Λευκάδα, σπουδαίες εστίες πολιτισμού, σας στέλνω τους χαιρετισμούς μου. Θα είναι σαν να ακούω από μακριά τις συζητήσεις και τις ωραίες μουσικές του τριημέρου , τον κυματισμό της ποίησης και τους ήχους της παραδόσεως. Να ‘στε όλοι καλά.

 


Χαιρετισμός του γλύπτη Θόδωρου.

 

Αγαπητοί φίλοι
Είμαι νοερά μαζί σας
Για τη συνέχεια της ζωντανής μας επικοινωνίας στον κοινό τόπο και τον κοινό χρόνο της συνάντησης στον Αλέξανδρο , στην κοινή αναζήτηση του μέτρου, του ρυθμού για ποιότητα ζωής, προσωπικής – κοινωνικής.

Αν συμβαίνει τούτη τη στιγμή τα λόγια μου αυτά να συνοδεύονται από το χαρακτηριστικό κελάηδισμα του γκιώνη, που κάπου εκεί κοντά ισοκρατεί, όπως κάθε χρονιά τις εκδηλώσεις στον Αλέξανδρο,
ας είναι σημάδι για να νοιώσουμε , το μέτρο, το ρυθμό της ζωής.

Θόδωρος, γλύπτης

Προηγούμενο άρθροΕπίσκεψη του Γεν. Αστυνομικού Διευθυντή στην Λευκάδα
Επόμενο άρθροΟ λεξάριθμος του ονοματεπώνυμου σου