Αρχική Πολιτισμός - Εκδηλώσεις Πολιτισμός - Εκδηλώσεις Αναπαράσταση του Χωριάτικου Γάμου στην Καρυά

Αναπαράσταση του Χωριάτικου Γάμου στην Καρυά

0
gamos-karya1282

gamos-karya1282

Πολυπληθής η παρουσία του κόσμου. Δείτε φωτορεπορτάζ και βίντεο.

Εκατοντάδες άνθρωποι συνέρρευσαν στην Καρυά το Σάββατο και την Κυριακή 4 και 5 Αυγούστου αντίστοιχα. Ο μουσικοφιλολογικός όμιλος «Απόλλων Καρυάς» συνδιοργάνωσε με το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λευκάδας την αναπαράσταση του χωριάτικου γάμου, μια εκδήλωση που πραγματοποιείται αδιαλείπτως στο ορεινό χωριό από το 1969, προσελκύοντας πάντοτε πλήθος κόσμου.

Το Σάββατο 4 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε με πρωτοφανή προσέλευση κόσμου η σκηνική αναπαράσταση: προξενιά, προζύμια, καρφώματα, πλύσιμο μαλλιών, αρραβώνες.

Την Κυριακή 5 Αυγούστου έγινε η γαμήλια τελετή και το γλέντι. Μεγάλη και η συμμετοχή των μελών του Απόλλωνα με άτομα ηλικίας από 5 έως 95 ετών, ενώ για δεύτερη συνεχή χρονιά παραβρέθηκε το χορευτικό τμήμα του πολιτιστικού ομίλου φοιτητών Πανεπιστημίου Αθηνών, το οποίο και παρέδωσε τιμητική αναμνηστική πλακέτα στον Πρόεδρο του Απόλλωνα, κ. Κατωπόδη Σπύρο. Νύφη ντύθηκε η Ευαγγελία Σταύρακα και γαμπρός ο Γιάννης Κωνσταντινόπουλος. Η νύφη έσυρε το χορό δίνοντας το έναυσμα να ξεκινήσει το γλέντι που κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Ειρήνη Βονιτσάνου

Ακολουθεί φωτορεπορτάζ του Θανάση Κατωπόδη και της Ειρήνης Βονιτσάνου και βίντεο του Θανάση Κατωπόδη από τις δυο ημέρες της αναπαράστασης.

Σημ. : Σε περίπτωση που οι φωτογραφίες δεν εμφανίζονται παρακάτω κάντε κλικ [εδώ].

Προηγούμενο άρθροΠροβολή ταινίας στον Αλέξανδρο από τον Φηγό
Επόμενο άρθροΤο πλήρωμα του Captain Aristidis