Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα «Η Υπηρέτρα» από το Τμημα Υποκριτικής Τέχνης του ΔΙΕΚ Λευκάδας στην Χριστουγεννιάτικη...

«Η Υπηρέτρα» από το Τμημα Υποκριτικής Τέχνης του ΔΙΕΚ Λευκάδας στην Χριστουγεννιάτικη γιορτή του Πνευματικού Κέντρου

0

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη παράσταση του τμήματος «Υποκριτικής Τέχνης»του ΔΙΕΚ Λευκάδας. Παρά τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν  στη λειτουργία τους τα Δημόσια ΙΕΚ της χώρας, το ΔΙΕΚ Λευκάδας συμμετείχε και εφέτος στην «Χριστουγεννιάτικη Γιορτή για Όλους» του Πνευματικού Κέντρου Λευκάδας με την παρουσίαση από τους σπουδαστές του  νεοσύστατου  τμήματος «Υποκριτικής Τέχνης»  το δραματοποιημένο Χριστουγεννιάτικο διήγημα του Αλ. Παπαδιαμάντη «Η Υπηρέτρα»

Οι εκπαιδευόμενοι εργάστηκαν με την καθοδήγηση των εκπαιδευτών τους κ. ΣπυριδούλαΓιαννουλάτου και κ. Νίκο Σφαιρόπουλο, πάνω στον ιδιόμορφο και συνάμα αριστοτεχνικό λόγο του Σκιαθίτη συγγραφέα, στα πλαίσια του μαθήματος της Αγωγής Προφορικού Λόγου, ενώ παράλληλα μέσα από τα μαθήματα της Υποκριτικής και του Αυτοσχεδιασμού, εντόπισαν και εξέλιξαν τα δραματικά στοιχεία της ιστορίας. Μιας ιστορίας χριστουγεννιάτικης, αλλά ιδωμένης από την οπτική του λαϊκού βιώματος, που εστιάζει στο μόχθο των καθημερινών ανθρώπων και αποδίδεται χωρίς εξιδανικεύσεις, διδακτισμό ή τυμπανοκρουσίες.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους σπουδαστές που συμμετείχαν και στους εκπαιδευτές τους, που κατάφεραν σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα να φέρουν εις πέρας ένα δύσκολο και απαιτητικό έργο και να παρουσιάσουν μια επιμελημένη παράσταση που απέσπασε τα θερμά χειροκροτήματα του κοινού.

Λίγα λόγια για την υπόθεση: Στο διήγημα «Υπηρέτρα» η Ουρανιώ την παραμονή των Χριστουγέννων περιμένει με κομμένη την ανάσα τον πατέρα της τον μπάρμπα – Διόμα να γυρίσει με τη βάρκα από τη θάλασσα. Και οι γείτονες είχαν ανησυχήσει. Η Ουρανιώ είχε ακούσει τα λόγια του Αργυράκη…«είπαν πως βούλιαξε!» Όταν, ξημερώματα πια, ήρθε η είδηση ότι ο μπάρμπα – Διόμας είχε σωθεί, δε θα μπορούσε να βρεθεί ανθρώπινη ευτυχία που να συγκριθεί με της Ουρανιώς. Κι όταν αργότερα ο μπάρμπα – Διόμας φάνηκε στο κατώφλι η Ουρανιώ έκλαψε από χαρά, αφού δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευτυχία από την απλότητα της παρουσίας των αγαπημένων προσώπων: «Ο πατήρ της δεν της είχε φέρει ούτε αυγά, ούτε μυζήθρες, ούτε όρνιθες, αλλά της έφερε το σκληραγωγημένον και θαλασσόδαρτον άτομόν του και τας δύο στιβαράς και χελωνοδέρμους χείρας του…».

Δείτε βίντεο με αποσπάσματα από την παράσταση εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=1iG7DF-6FYU

Προηγούμενο άρθροΧριστουγεννιάτικο παιδικό πάρτι στη Νικιάνα
Επόμενο άρθροΕυχαριστήριο παράστασης “Ό Εγωιστής Γίγαντας”